Какъв е този клапан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi.kas
- Потребител
-
- Кара: E46 99 г. C8H17
- Детайли за колата: 316
Какъв е този клапан
Здравейте колеги,
от няколко дни забелязах, че този клапан(на снимката) за вакуум можеби не функционира. След като махна маркучето, което влиза от дясната страна на клапана не се чува съскане (а преди се чуваше), а като махна маркучето, което влиза от долната страна на клапана, маркучето си смуче но от клапана пак нищо.
Та вапросът ми е какъе е този клапан? И възможно ли е да има някаква връзка с него и това че при студен двигател при подаване на рязко газ забива муцуната това 2-3 минути докато се пораздвижи малко.(дебитомера ми е сменен).
от няколко дни забелязах, че този клапан(на снимката) за вакуум можеби не функционира. След като махна маркучето, което влиза от дясната страна на клапана не се чува съскане (а преди се чуваше), а като махна маркучето, което влиза от долната страна на клапана, маркучето си смуче но от клапана пак нищо.
Та вапросът ми е какъе е този клапан? И възможно ли е да има някаква връзка с него и това че при студен двигател при подаване на рязко газ забива муцуната това 2-3 минути докато се пораздвижи малко.(дебитомера ми е сменен).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Какъв е този клапан
georgi.kas написа:Здравейте колеги,
тва ти е вентилацията на резервоара.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
GecataBMW-E46 написа:тва ти е вентилацията на резервоара.
При мен издава някакви звуци като чукане от този клапан като му махна буксата и пак я сложа спира чукането !
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
ilia1984 написа:GecataBMW-E46 написа:тва ти е вентилацията на резервоара.
При мен издава някакви звуци като чукане от този клапан като му махна буксата и пак я сложа спира чукането !
Колко силно е тва чукане по принцип като работи се чува леко цъкане и то мн слабо по скоро се осеща по маркуча от колкото да се чува

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
GecataBMW-E46 написа:ilia1984 написа:GecataBMW-E46 написа:тва ти е вентилацията на резервоара.
Колко силно е тва чукане по принцип като работи се чува леко цъкане и то мн слабо по скоро се осеща по маркуча от колкото да се чува
Не е силно чукане по скоро е цъкане но се усеща вибрация по този клапан
- georgi.kas
- Потребител
-
Че не е добре да карам така с неработещ клапан това е ясно (ако е без значение нямаше да го сложат), въпросът е фатално ли е така да се покара известно време, и какво може да стане?
И още нещо не ми е ясно каде се намира тоя филтър/клапан за картерни газове, виден ли е на снимката?
И още нещо не ми е ясно каде се намира тоя филтър/клапан за картерни газове, виден ли е на снимката?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
така е при всички,защо притеснява ли те нещо?
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
При дизелите е филтър, а при нас бензинките е КЛАПАН картерни газове. Намира се под поленовия филтър

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
yellowsubmarine написа:При дизелите е филтър, а при нас бензинките е КЛАПАН картерни газове. Намира се под поленовия филтър
Хапчета нещо

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
GecataBMW-E46 написа:yellowsubmarine написа:При дизелите е филтър, а при нас бензинките е КЛАПАН картерни газове. Намира се под поленовия филтър
Хапчета нещо![]()
аз хапчета си имам, отговорих на питащия къде е клапана на картерните газове и че е клапан, а не филтър, не говорех за заграденото в червено, за което му беше отговорено, че е отдушник. И преди да питаш за хапчета, бий малко повече респект, новобранке!

- georgi.kas
- Потребител
-
Тенкю на всички,
Може да затворим темата
Може да затворим темата
Последно избутване georgi.kas от 23 Яну 2014, 12:57
11 мнения
• Страница 1 от 1