С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
laviatan написа:Решил съм и на двете след месец като сменям маслото да пробвам с това 10в60 накрая и аз
А зимата какво ще правиш?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
petar_majarov написа:Колега и аз не бих си купил ауди а3 по никое време на годината, а за биелните лагери ако имам проблем ще ти драсна едно лично, само дето се съмнявам, че ще имам някога
Успех, колега

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
bmw545i написа:laviatan написа:Решил съм и на двете след месец като сменям маслото да пробвам с това 10в60 накрая и аз
0в40

Cinder - за 10в60-ката много добри коментари чета , а и приятели с М54б30 и Н мотори са с такова/ лятото / и са много доволни

Последна промяна laviatan на 21 Яну 2014, 17:12, променена общо 3 пъти
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:bmw545i написа:laviatan написа:Решил съм и на двете след месец като сменям маслото да пробвам с това 10в60 накрая и аз
0в40
Така става.

Принципно навремето е имало зимно и лятно масло. С времето се е подобрила технологията и са започнали да произвеждат универсално.
- Cinder
- ентусиаст
-
laviatan написа:Cinder - за 10в60-ката много добри коментари чета , а и приятели с М54б30 и Н мотори са с такова/ лятото / и са много доволни
Моооже, аз изказах лично мнение, че 10W60 е гъсто за тези мотори, още повече за нормално каране (под нормално визирам извън писта). Както споменах, дори хора с S85 минават на по-тънко масло, особено за зимата. Всеки сам си преценя какво да слага на колата си

550ката я карах с 0W40 Castrol и бях доволен, не го пипаше грам, а не съм я жалил. На М5цата не мисля да слагам 0W40, дори и през зимата, ще си я търкалям с 10W60, като гледам и без това си го пипа

- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
В България вече няма зима 

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Cinder написа:laviatan написа:Cinder - за 10в60-ката много добри коментари чета , а и приятели с М54б30 и Н мотори са с такова/ лятото / и са много доволни
Моооже, аз изказах лично мнение, че 10W60 е гъсто за тези мотори, още повече за нормално каране (под нормално визирам извън писта). Както споменах, дори хора с S85 минават на по-тънко масло, особено за зимата. Всеки сам си преценя какво да слага на колата си![]()
550ката я карах с 0W40 Castrol и бях доволен, не го пипаше грам, а не съм я жалил. На М5цата не мисля да слагам 0W40, дори и през зимата, ще си я търкалям с 10W60, като гледам и без това си го пипа
Какво значи гъсто, като загреят маслата имат еднаква консистенция? Нещо битува сериозна заблуда в това отношение.

- Cinder
- ентусиаст
-
Kак ще имат еднаква консистенция?
Маслата не случайно са обозначени с различни цифри. Едната индикира вискозитета (плътността) на маслото при студени температури, а другата вискозитета при 100 градуса Целзий. 0W40 и 10W60 не са с еднакъв вискозитет, нито при 0 градуса Целзий, нито при 100 градуса Целзий.
Освен, ако нямаш нещо друго предвид под консистенция, но не виждам какво

Освен, ако нямаш нещо друго предвид под консистенция, но не виждам какво

Последна промяна Cinder на 21 Яну 2014, 18:09, променена общо 1 път

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
То ако бяха с една консистенция като загреят нямаше да има различни видове масла 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не намесвайте понятия, които не се изполват. "Консистенция" на маслото не съществува. Това не е на Иван Звездев някоя смес за сладкиш.
Има плътност, кинематичен и динамичен вискозитет. Плътността при стайна температура на маслата е идентична. След кратка справка в спецификациите на 0W40 и 10W60 тя е 0.85g/ml и за двете. Разликата е във вискозитетите им, които се посочват обикновено при 40 и 100 градуса по целзий. И дават един динамичен вискозитет при 150 градуса, така наречения HTHS - high temperature, high sheer, който показва в общи линии колко устойчив е масления клин на скъсване при тази висока температура. И колкото и еднакво "гъсти" да ви се струват 10W40 и 10W60 примерно при ниски температури, разлика има и всеки може да я види в спецификациите. Тъй че аз подкрепям Cinder, че не е нужно да се слага 10W60 на двигатели, които не го изискват. Освен ако не се карат постоянно в червеното.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Dirty M5 driveR написа:Не намесвайте понятия, които не се изполват. "Консистенция" на маслото не съществува. Това не е на Иван Звездев някоя смес за сладкиш.Има плътност, кинематичен и динамичен вискозитет. Плътността при стайна температура на маслата е идентична. След кратка справка в спецификациите на 0W40 и 10W60 тя е 0.85g/ml и за двете. Разликата е във вискозитетите им, които се посочват обикновено при 40 и 100 градуса по целзий. И дават един динамичен вискозитет при 150 градуса, така наречения HTHS - high temperature, high sheer, който показва в общи линии колко устойчив е масления клин на скъсване при тази висока температура. И колкото и еднакво "гъсти" да ви се струват 10W40 и 10W60 примерно при ниски температури, разлика има и всеки може да я види в спецификациите. Тъй че аз подкрепям Cinder, че не е нужно да се слага 10W60 на двигатели, които не го изискват. Освен ако не се карат постоянно в червеното.
Благодаря за разяснението !

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
аз вече не знам с тия масла в нашата мила родина, изобщо има ли смисъл да коментираме кой от къде го е взел и колко е сигурен, че е истинско. Колега ми е разказвал, че има рафинерия в Турция от която е товарил всякъкви видове масла за нашия пазар. И от него знам лаф-а "масло има всякъкво, но етикетите ни свършиха" 

Милсил съм си, че масла като liqui moly, които се продавам по метро, карфур и други
би следвало да са истински.
би следвало да са истински.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Аз пък последния път взех някакво холандско EUROL 5w40. преди това бях с castrol 5w30 и с 5w40 и като почна да я карам по бързичко колата си харчеше масло. Сега с това масло не го пипа. 

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
sawion написа:аз вече не знам с тия масла в нашата мила родина, изобщо има ли смисъл да коментираме кой от къде го е взел и колко е сигурен, че е истинско. Колега ми е разказвал, че има рафинерия в Турция от която е товарил всякъкви видове масла за нашия пазар. И от него знам лаф-а "масло има всякъкво, но етикетите ни свършиха"
Колеги, защо не поръчвате по интернет от чужбина?