Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Разход на нашите автомобили
Петък и събота изминах 650км ,от които 400 бяха на магистрала и не съм падал под 160 ,където имаше възможност 200-240 и средната ми скорост беше 60 км и разхода падна както никога до сега на 11,2/100. Ти как я направи тази средна скорост 109?
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Atsalov написа:Петък и събота изминах 650км ,от които 400 бяха на магистрала и не съм падал под 160 ,където имаше възможност 200-240 и средната ми скорост беше 60 км и разхода падна както никога до сега на 11,2/100. Ти как я направи тази средна скорост 109?
Е как, като не падаш под 160 и през другото време караш 200-240 ще имаш средна скорост 60 ???

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Защото има и 250км градско, там явно е пълзял. Въпреки това пак ми се вижда странно, ако наистина не си падал под 160 и си вдигал 200-240, средната ти скорост да е 60км/ч.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
А, не е странно. При 20км/ч в града, после се вдига адски трудно.
Never mistake motion for action...
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не съм особено съгласен, освен ако колегата не преувеличава малко за скоростите, които е развивал/поддържал на магистралата. Дори да е била 20км/ч средната му скорост за 250км градско, няма как средната му за 650км пробег да е 60км/ч, ако наистина не е падал под 160км/чн на магистралата и вдигал 200-240км/ч. При тези скорости, средната му скорост на магистралата трябва да е била поне 170км/ч, на теория 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Като се връщах последния път от Турция минах 1500км. и постигнах средна скорост 114км. През цяла турция съм карал 140-160 и в Истанбул в голямото задръстване ми падна средната скорост. Разход 9,5 на газ. Нещо колегата с 60км. средна май не е карал нон стоп над 160 поне според мене, освен ако не е висял 1 час на едно място със запален двигател.
- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
така или иначе е оффтопик - 400км при 160км/ч средна скорост дава 2 часа и половина; + 250км при средна скорост 30км/ч дава още 8-9 часа + 2 часа стоене на място в градски условия - станаха 13-14 часа = 650/14 = 46км/ч ..... ако се утежни градското ..... може да го дакараме до под 30км/ч средна скорост...
- lenkOFF
- Потребител
-
- Кара: Е61 LCI
iceblast написа:Каква скорост си държал на магистралата?
на магистралата се движех е диапазона от 140-160км/ч.
Atsalov написа:Петък и събота изминах 650км ,от които 400 бяха на магистрала и не съм падал под 160 ,където имаше възможност 200-240 и средната ми скорост беше 60 км и разхода падна както никога до сега на 11,2/100. Ти как я направи тази средна скорост 109?
Колега това бяха данните по бордови след като всичко бе занулено на тръгване ... както споменах на магистралата се движех е диапазона от 140-160км/ч ( от ГКПП Кулата до Атина магистралният път е около 80-85% от общата дължина) от Перник до ГКПП Кулата със сигурност съм бил с доста под 100км/ч средна скорост поради състоянието на пътя и трафика.
- Atsalov
- Ацалов
-
За вчера и днес средната ми скорост падна на 51км а не съм резетвал километража. И в града наистина се тътря от светофар до светофар ,та можеш ли и по бързо де? Тамън тръгна -пешеходна пътека ,малко след нея светофар ... и така 9бр до работата ми ,всяка сутрин и вечер. Имам клип от магистралата ако някой иска ще му го пратя да го конвертира и постне ,аз не зная как.
Колата доста често я оставям да чука на място ,но средната скорост тогава не съм я забелязал да пада.
А Cinder мисля че по добре от мен знае колко можеш да поддържаш висока скорост на магистралата,за мен си беше доста напрегнато да предвиждам дали колата пред мен ще предприеме изпреварване и след това да пусне мигач!
Колата доста често я оставям да чука на място ,но средната скорост тогава не съм я забелязал да пада.
А Cinder мисля че по добре от мен знае колко можеш да поддържаш висока скорост на магистралата,за мен си беше доста напрегнато да предвиждам дали колата пред мен ще предприеме изпреварване и след това да пусне мигач!
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Atsalov написа:Колата доста често я оставям да чука на място ,но средната скорост тогава не съм я забелязал да пада.!
Хора, запознайте се що е то средна скорост и как се изчислява - за да не изглеждат смешни коментарите ви !
А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
neonman написа:А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
Колега веднага ще се включа с последния резервоар градско - София
Лукойл - Асен Йорданов - Обикновен дизел 63литра = 598км - Показания по борд 10.5, По колонка 10.53
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Atsalov
- Ацалов
-
neonman написа:Atsalov написа:Колата доста често я оставям да чука на място ,но средната скорост тогава не съм я забелязал да пада.!
Хора, запознайте се що е то средна скорост и как се изчислява - за да не изглеждат смешни коментарите ви !
А според мен трябва да се постват тук САМО ''чисти'' разходи : - извънградско ( с нулиране преди и след ) или САМО - градско ( пак без карания извън града .... ) , щото иначе става каша и нищо не се разбира
Можеш ли да ни поясниш как се изчислява, защото аз не съм запознат?
И ще те помоля да прочетеш мненията по нагоре и да вникеш в тях преди да се изкажеш!
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
neonman написа:Atsalov написа:Колата доста често я оставям да чука на място ,но средната скорост тогава не съм я забелязал да пада.!
+1
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Последен резервоар чисто градско София: по колонка 10.0 Литра (бордови: 10.6 Литра). Дори и аз се изненадах
Гориво ОМВ нормален дизел. Явно съм висял по-малко в задръствания за този период. Колата е Е61 530д 218кс автоматик.
Колега Atsalov: Средната скорост винаги пада когато колата работи на място - загледай се по-добре в бордовия компютър и ще видиш.

Гориво ОМВ нормален дизел. Явно съм висял по-малко в задръствания за този период. Колата е Е61 530д 218кс автоматик.
Колега Atsalov: Средната скорост винаги пада когато колата работи на място - загледай се по-добре в бордовия компютър и ще видиш.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com