e46 най-здравия бензинов мотор?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: e46 най-здравия бензинов мотор?

Мнение от acho.rs » 19 Яну 2014, 22:52

Djelebov написа:
bestlap написа:
dr.peshev написа:Защо си мисля 2 неща,като чета темата:
1-Автора отдавна не го интересува какво пишем и
2-Темата е кой е най-здравия БЕНЗИНОВ мотор , а има 3 страници дизел срещу бензин!
Демек 3 страници :OT: и пак стария спор! :banghead:

В грешка си колега.Всяко едно мнение му отделям нужното внимание и го чета внимателно и все още се чудя какво да карам.Както казах нужна ми е кола която е да подходяща за дълги пътища /говоря от към това да държи без проблем 150 км без да я тормозя/ а не от към возя.И 2-те си имат и + и - както каза един колега първо пари за инжекцион при бензина след това може да почне да дава постоянно проблеми дори и да е за 1500лв BRC и почваш по газаджии а при дизела турбини,дебитомери,маховици,шайби и т.н но пък ако ти умалее вървежа един ремап и все едно се качваш в нова кола :driving:

При 150км/ч

325/323ci ръчка 5 скорости.......................4000 об/мин

328/330ci ръчка 5 скорости.......................3650 об/мин

330ci ръчка 6 скорости.............................3070 об/мин

323/325/328ci автоматик...........................3200 об/мин

330ci автоматик ......................................3130 об/мин

Най-приятно ще е в 330ci 6-скорости или което и да е бензиново е46 с автоматик ;)

За 323и не е така - ако си кабрио , предавките са други , на автоматик предавките са други .

Не може да се каже кой е най-здравия мотор на Е46 , защото бензиновите са горе-долу на едно ниво . Логично е големите шестаци да са се натоварвали по-малко при нормално каране , но пък кой ли кара 328и/330и бабешката . Темата май си е лафаджийска по подразбиране

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 19 Яну 2014, 23:11

acho.rs написа:
Djelebov написа:
bestlap написа:
dr.peshev написа:Защо си мисля 2 неща,като чета темата:
1-Автора отдавна не го интересува какво пишем и
2-Темата е кой е най-здравия БЕНЗИНОВ мотор , а има 3 страници дизел срещу бензин!
Демек 3 страници :OT: и пак стария спор! :banghead:

В грешка си колега.Всяко едно мнение му отделям нужното внимание и го чета внимателно и все още се чудя какво да карам.Както казах нужна ми е кола която е да подходяща за дълги пътища /говоря от към това да държи без проблем 150 км без да я тормозя/ а не от към возя.И 2-те си имат и + и - както каза един колега първо пари за инжекцион при бензина след това може да почне да дава постоянно проблеми дори и да е за 1500лв BRC и почваш по газаджии а при дизела турбини,дебитомери,маховици,шайби и т.н но пък ако ти умалее вървежа един ремап и все едно се качваш в нова кола :driving:

При 150км/ч

325/323ci ръчка 5 скорости.......................4000 об/мин

328/330ci ръчка 5 скорости.......................3650 об/мин

330ci ръчка 6 скорости.............................3070 об/мин

323/325/328ci автоматик...........................3200 об/мин

330ci автоматик ......................................3130 об/мин

Най-приятно ще е в 330ci 6-скорости или което и да е бензиново е46 с автоматик ;)

За 323и не е така - ако си кабрио , предавките са други , на автоматик предавките са други .

Не може да се каже кой е най-здравия мотор на Е46 , защото бензиновите са горе-долу на едно ниво . Логично е големите шестаци да са се натоварвали по-малко при нормално каране , но пък кой ли кара 328и/330и бабешката . Темата май си е лафаджийска по подразбиране

Така е, така е, просто е позакръглено :mhihi:
Ето малко по-малко закръглено за 5 скоростни ръчки:
323i/ci................3840
325i/ci.................3940
А за кабриото си е друго заради килата: 323ci cabrio /325ci Cabrio.......4325
Предавките са същите, но дифа е друг, че идва тежко ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 19 Яну 2014, 23:30

unikalen88 написа:http://www.youtube.com/watch?v=BWmFiveJUNo
Е така се кара големия мотор навънка,няма кои да си вземе 330 и да не се изкуши да му скъса шушоните,и след като му земе здравето отива за бг,и после "помощ откъснат заден мост от купето"Ако е омряло магаре 318 ме съмнява някои да му налага тормоз,по простата причина че самата кола неможе.Никога несъм казвал че в града нетрябва да се кара с 120,просто го дадох за пример като примерно шофиране.Не мислете че в италия или германия,взима шестак 330 бензин и ходи скопоино на църква с него. :lol: :lol: :lol:

Е ся в спора ше трябва да родим истината, че малко не съм съгласен тука:
По същата логика, по която "навънка" големия мотор е пържен защото е голям и може, то всички малки мотори трябва да са за скрап, защото навънка има магистрали без ограничение а малкия мотор на 200 е в червеното ;)
Несериозно е да се съди за състоянието на мотора по това колко върви ;) Моя мотор примерно има същия въртящ момент като на 25-ца и за това 90% от градското ми е до 2500 оборота, а когато реша да я плъзна някъде и два-три пъти да удари червеното не му е толкова голям проблем, колкото ако една 18-ка тръгне някой да я пъне по магистралата с 200 ;)
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Яну 2014, 12:00

Тая тема кога станала четири страници...
Тръгнах да пиша още като беше пусната темата, ама се отказах като се сетих какви спорове ще почнат :dunno:
БМВ лоши мотори няма, има някой малко по-капризни като М51 и N42 например :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Яну 2014, 12:38

Ама ся кво искаме ? 150 на магистрала ? Ми то всеки мотор от 90 коня нагоре това го може. Иначе 6-так си е 6-так...мойто 320и не 150, ми 170-180 си ги държи по целата магистрала София-Бургас без притеснения. Оттам нагоре като коне колкото повече, толкова повече ;)
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: a5 3.0tdi @ 310hp&610NM
Мечтае да кара: изтребител

Мнение от velislavvelkov » 20 Яну 2014, 17:01

едно мнение и от мене..карам 330ци с чип,генерация и колектори-260кс.Това е една страхотна кола която дава 13 градско и 7.5л извънгр. със скорост 120-30км,а в същото време ако ти се прииска да я настъпиш си развива 250-60км като на игра :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 20 Яну 2014, 21:26

velislavvelkov написа:едно мнение и от мене..карам 330ци с чип,генерация и колектори-260кс.Това е една страхотна кола която дава 13 градско и 7.5л извънгр. със скорост 120-30км,а в същото време ако ти се прииска да я настъпиш си развива 250-60км като на игра :)

И кво и пишката ли ти пораства :mhihi: :mhihi: по тия пътища най-малкото ше си разглобиш колата па недай си боже утрепеш някой човек който е нямал намерение да умира заедно с тебе.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Яну 2014, 21:27

unikalen88 написа:няма кои да си вземе 330 и да не се изкуши да му скъса шушоните,и след като му земе здравето отива за бг,и после "помощ откъснат заден мост от купето"Ако е омряло магаре 318 ме съмнява някои да му налага тормоз,по простата причина че самата кола неможе.Никога несъм казвал че в града нетрябва да се кара с 120,просто го дадох за пример като примерно шофиране.Не мислете че в италия или германия,взима шестак 330 бензин и ходи скопоино на църква с него. :lol: :lol: :lol:

аз не съм съгласен с теб... и ще дам аналогия с мотоциклетите.

По същата логика 125сс никой не им дава газ щото не вървят.... е да ама не.... по-скоро никой не им отнема от газта. 1000сс пък на много от местата, а и като цяло не можеш да им дадеш пълната газ - просто освен на писта или магистрала, няма как да стане.... Не всеки ден караме на писта или магистрала....

Така че 330i не вярвам, принципно да се товари повече от 316i. Да не говорим при регулярно изпреварване на извънградски път. Или пък тежестта (купето), което носи - респективно една и съща - по-малкият двигател се товари повече перманентно при една и съща скорост(автопилот).

И не на последно място не виждам какъв е проблема и какво толкова се издухва двигателя - това някакви истории от времето на жигули ли са? Стига да сменяш маслото навреме и да загряваш хубаво преди да "спортуваш" никакъв проблем няма и няма и да има. Аз доста време експлоатирах 6 так бензин, спазвайки тези условия и пробуем не видех...

хм :roll:

Предишна

Назад към E46