Катализатори на m52tub20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Катализатори на m52tub20
Колеги, проблема е че имам едно пърпорене някъде при колекторите около катализаторите. Съмненията са ми че май трябва да се премахнат катализаторите, но не знам дали няма да има приблем понеже колата има 4 ламбда сонди. Има ли някой опит с махането на катализатори на този мотор и можете ли да препоръчате някой сервиз където наистина разбират, да определят от къде пърпори.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Re: Катализатори на m52tub20
Колега, теми за катализатори и ефекта им от махането има бол по този форум, само малко усилия с търсачката са необходими... m52tub20 не е извънземна технология, нито четирите сонди я правят нещо изключително сложно. И 10 да бяха сондите - все едно и също се получава. Потърси, попрочети и ще намериш отговор на твоя въпрос. Има възможности от смяна на софт, до емулация, до залъгалки... Информация много!!! А пък сервизии да иска човек... Крафт и М комплект така се ползват с някъв авторитет, но всеки сам си преценява. Успех!
Четох из форума, но предимно се коментираха за дизеловите мотори. А точно понеже има много сервизи, питам за препоръка за някой свестен.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Май с втулки е по-добрия вариант, ако става на тоя мотор направи го така. Разни софтуерни залъгалки може да не са толкова успешни от колкото хардуерните 
Между другото аз съм на мнение че е добре да си оставиш катализаторите. Ако може.

Между другото аз съм на мнение че е добре да си оставиш катализаторите. Ако може.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
koziak написа:Колеги, проблема е че имам едно пърпорене някъде при колекторите около катализаторите. Съмненията са ми че май трябва да се премахнат катализаторите, но не знам дали няма да има приблем понеже колата има 4 ламбда сонди. Има ли някой опит с махането на катализатори на този мотор и можете ли да препоръчате някой сервиз където наистина разбират, да определят от къде пърпори.
Колега, ако само заради пърпоренето искаш да махнеш катализаторите, може би не си заслужава- може да е някакъв минимален отвор, който може да се завари, може да е гарнитура на изпускателният колектор. По принцип може да се тества дали катализаторите са запушени, по работата на сондите след тях може да се разбере дали пречистват както трябва. Ако твърдо си решил да ги махнеш- колегите са те насочили.
Не съм твърдо решен да ги махам. Заради пърпоренето ми е. Ако може да се оправи без да се махат, още по добре
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
SpeedyMan написа:Май с втулки е по-добрия вариант, ако става на тоя мотор направи го така. Разни софтуерни залъгалки може да не са толкова успешни от колкото хардуерните
На този мотор не са нужни "софтуерни залъгалки" ами екуто се програмира от евро 3 на евро 2

7 мнения
• Страница 1 от 1