e46 най-здравия бензинов мотор?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: e46 най-здравия бензинов мотор?
Казваме го, защото в БГ е по-икономичен вариянта бензин-газ, отколкото дизел, но не говорим за цена на покупка, а за отношение цена за изминат километър в който освен гориво се включва и поддръжката на автомобила. Казваме го, защото не купуваме нови автомобили в гаранция, а си взимаме 10-15 годишни коли, употребявани по различен начин и в много от случайте излизат доста неща за смяна, който реално са си консумативи, но при дизела са малко или доста по-скъпи от еквивалента им при бензина, както са и повече на брой. Но си прав Колега, няма как да сложиме всички под общ знаменател, както има много читави дизели, така има и много гадни бензини, всичко си е до конкретен автомобил, просто при дизела АКО излезе нещо, излиза малко по-често и "боли" малко повече отколкото при бензина, тази разлика се избива със много километри и при условие, че бензина се кара само на бензин. Дизела има много "+" пред бензина, както и обратното, всичко е до въпрос на вкус.
[/quote]
Да,но винаги се гледа първоначалната инвестиция,ако купиш дизел за 15 в момента то аналоговия бензин ще е 18...вервай ми за 3 бона всичко по дизела може да се подмени и определено го казвам защото купуваме коли на по 10-15 години,като нов дизела винаги е по скъп и тогава вече я правиш сметката колко ще караш и дали си заслужава да дадеш повече първоначално и т.н.Определено на газ излиза по евтино спор няма,но и там имаш начална инвестиция от около 1200-300 лв за читав газов инжекцион и още докато го настроят ,...повечето теми тук са ,газовата еди кво си и еди що си , въпроса е да вземеш това което ти се кара иначе да се качваш в колата с нежелание си е гадно спор няма

Да,но винаги се гледа първоначалната инвестиция,ако купиш дизел за 15 в момента то аналоговия бензин ще е 18...вервай ми за 3 бона всичко по дизела може да се подмени и определено го казвам защото купуваме коли на по 10-15 години,като нов дизела винаги е по скъп и тогава вече я правиш сметката колко ще караш и дали си заслужава да дадеш повече първоначално и т.н.Определено на газ излиза по евтино спор няма,но и там имаш начална инвестиция от около 1200-300 лв за читав газов инжекцион и още докато го настроят ,...повечето теми тук са ,газовата еди кво си и еди що си , въпроса е да вземеш това което ти се кара иначе да се качваш в колата с нежелание си е гадно спор няма

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Защо си мисля 2 неща,като чета темата:
1-Автора отдавна не го интересува какво пишем и
2-Темата е кой е най-здравия БЕНЗИНОВ мотор , а има 3 страници дизел срещу бензин!
Демек 3 страници
и пак стария спор! 
2-Темата е кой е най-здравия БЕНЗИНОВ мотор , а има 3 страници дизел срещу бензин!
Демек 3 страници

- bestlap
- Потребител
-
- Мечтае да кара: X5
dr.peshev написа:Защо си мисля 2 неща,като чета темата:
Демек 3 страниции пак стария спор!
В грешка си колега.Всяко едно мнение му отделям нужното внимание и го чета внимателно и все още се чудя какво да карам.Както казах нужна ми е кола която е да подходяща за дълги пътища /говоря от към това да държи без проблем 150 км без да я тормозя/ а не от към возя.И 2-те си имат и + и - както каза един колега първо пари за инжекцион при бензина след това може да почне да дава постоянно проблеми дори и да е за 1500лв BRC и почваш по газаджии а при дизела турбини,дебитомери,маховици,шайби и т.н но пък ако ти умалее вървежа един ремап и все едно се качваш в нова кола

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
bestlap написа:И 2-те си имат и + и - както каза един колега първо пари за инжекцион при бензина след това може да почне да дава постоянно проблеми дори и да е за 1500лв BRC и почваш по газаджии а при дизела турбини,дебитомери,маховици,шайби и т.н но пък ако ти умалее вървежа един ремап и все едно се качваш в нова кола
Според мен отговорът е елементарен... ако вариантът ти е бензинова и веднага да слагаш газ - то вземи дизел. Ако не ти е скъпо да караш бензинова на бензин - взимай такава.
Което и да избереш няма да сгрешиш щом е бмв.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
bestlap написа:dr.peshev написа:Защо си мисля 2 неща,като чета темата:
В грешка си колега.Всяко едно мнение му отделям нужното внимание и го чета внимателно и все още се чудя какво да карам.Както казах нужна ми е кола която е да подходяща за дълги пътища /говоря от към това да държи без проблем 150 км без да я тормозя/ а не от към возя.И 2-те си имат и + и - както каза един колега първо пари за инжекцион при бензина след това може да почне да дава постоянно проблеми дори и да е за 1500лв BRC и почваш по газаджии а при дизела турбини,дебитомери,маховици,шайби и т.н но пък ако ти умалее вървежа един ремап и все едно се качваш в нова кола
При 150км/ч
325/323ci ръчка 5 скорости.......................4000 об/мин
328/330ci ръчка 5 скорости.......................3650 об/мин
330ci ръчка 6 скорости.............................3070 об/мин
323/325/328ci автоматик...........................3200 об/мин
330ci автоматик ......................................3130 об/мин
Най-приятно ще е в 330ci 6-скорости или което и да е бензиново е46 с автоматик

- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
323Ci автомат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Значи м43 моторът не е за теб, колега. Да допълня, че 320, 170 коня, автоматик, също поддържа 150 км/ч на 3200 оборота.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Моето Е39 с 2.5 л бензин (170 коня) РЪЧНА скоростна кутия поддръжа 160 км/ч с точно 4000 оборота, а 150 км/ч с около 3800-3850 оборота - не трябва ли да е еднакво като с Е46?
А Е46 седан и купе с еднакви предавателни числа ли са? (поддръжат едни и същи боророти и скорости?
И големият ми въпрос:
Значи ли че, 330i гори на темпомат с 150 км/ч толкова, колкото 323i?
Понеже са с разлика в обема, но оборотите коменсират?
А Е46 седан и купе с еднакви предавателни числа ли са? (поддръжат едни и същи боророти и скорости?
И големият ми въпрос:

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Принципно ако си решил бензин ,и имаш възможност,вземи най големия мотор(изключвам м3) за да не се чудиш после защо не взех по големия и по бързия и т.н....аз вингаи съм си задавал този въпрос и когато мога взимам най големия мотор,самия разход на гориво от 323 ,328,330 не мисля че е чак толко различен...успех

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Night_Wolf написа:Моето Е39 с 2.5 л бензин (170 коня) РЪЧНА скоростна кутия поддръжа 160 км/ч с точно 4000 оборота, а 150 км/ч с около 3800-3850 оборота - не трябва ли да е еднакво като с Е46?
И големият ми въпрос:
Ако 30-ката е с автомат (или 6 скорости) ще харчи по-малко от всеки друг бензинов шестак с 5 ръчни скорости, включително и 20-ката

За мене всичко под 30-ка автомат е компромис

Последна промяна Djelebov на 19 Яну 2014, 21:31, променена общо 1 път

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Ареее бегайте ве 318-ката е най-здравото куче останалото е скрап

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Най- здравия мотор е трудно да се определи кой е, но според мен м43б19, 320 150кс, 323 и 328 са най- здрави от бензиновите. Бих взел 328.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
vankatagsi написа:Най- здравия мотор е трудно да се определи кой е, но според мен м43б19, 320 150кс, 323 и 328 са най- здрави от бензиновите. Бих взел 328.
Колега, по каква причина пропусна 330ci??

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3

И темата тръгна в правилната посока!
За да поддържа колата 150 без проблем й трябва 6-так!
Всички харчат почти еднакво,а ако се поддържа 150 , то 330-ката ще харчи най-малко!
Ако ти изпадне 28-ца на реални километри , взимай смело-двигателя се води "bulletproof"!
330-ката,както и всеки М54 страда от неизяснени Missfire и консумация на масло,но и това е до късмет(познавам колеги , на които не го пипа) и/или на поддръжката до момента!

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
http://www.youtube.com/watch?v=BWmFiveJUNo
Е така се кара големия мотор навънка,няма кои да си вземе 330 и да не се изкуши да му скъса шушоните,и след като му земе здравето отива за бг,и после "помощ откъснат заден мост от купето"Ако е омряло магаре 318 ме съмнява някои да му налага тормоз,по простата причина че самата кола неможе.Никога несъм казвал че в града нетрябва да се кара с 120,просто го дадох за пример като примерно шофиране.Не мислете че в италия или германия,взима шестак 330 бензин и ходи скопоино на църква с него.

Е така се кара големия мотор навънка,няма кои да си вземе 330 и да не се изкуши да му скъса шушоните,и след като му земе здравето отива за бг,и после "помощ откъснат заден мост от купето"Ако е омряло магаре 318 ме съмнява някои да му налага тормоз,по простата причина че самата кола неможе.Никога несъм казвал че в града нетрябва да се кара с 120,просто го дадох за пример като примерно шофиране.Не мислете че в италия или германия,взима шестак 330 бензин и ходи скопоино на църква с него.

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4