e46 най-здравия бензинов мотор?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bestlap
- Потребител
-
- Мечтае да кара: X5
e46 най-здравия бензинов мотор?
Колеги в началото мислех да се мятам на дизелово БМВ ,но в предвид нафтата която имаме в бг и ремонта на дюзи,турбо и т.н реших да е бензиново.И се бях спрял на 2.8i или 3.0i като всеки казва ,че са уж доста сполучливи и здрави мотори.И днес говорих с един приятел който си купил преди 4 месеца 5-ца 2.8 каза ,че я е вкарал от германия той лично и викам как е той каза доволен съм викам до тук какви пари си дал за обслужване и т.н той като ми каза 1900лв ми притрепери долната дУка
след това ходих до един майстор който от години ми прави колите на мен и на баща ми и му казах какво съм намислил да взимам и той ми каза 'Нищо против колите нямам но за 2 години са минали при мен на 15-16 такива коли и все с хубави проблеми и ми каза за мен не са много сполучливи насочи се към комън рейл' И аз се отчаях
кажете поне кой е най-сполучливия бензинов мотор който се монтира на е46 ?

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: e46 най-здравия бензинов мотор?
колега за това което съм чел-чувал мога да ти кажа моето мнение.Първо всичко е до каква кола ще попаднеш.попринцип голям бензинов мотор не се взима да се кара с 50 гратско като баба а се зима да се дивее с него.Това което съм чел е че мотора 2.3 бензин е един от наи-икономичните мотори.Попринцип на дизела има много повече чаркове за разваляне-турбо,дюзи,демферни шаиби,маховици.Но ако си намериш читава кола няма да имаш проблеми.Ако я караш без значение кои мотор е трябва да се правят ремонти,то е машина няма как.А ако си малко грамотен можеш 80 процента от нещата да си ги правиш(сменяш) сам и разхода става поносим.въпроса е в това,какво искаш,бензин,дизел,икономичен мотор,да върви много и да не ти пречи колко гори.

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
По принцип колега всички бензинови шестаци са добри и сравнително дуракоустойчиви и не са скъпи за поддръжка.3-литровия обича да си похапва масълце но това не е болка за умиране.Аз първоначално се бях насочил към него но ми излезе добър дизел-150коня и взех него и да ти кажа не съжалявам.Намери си читава кола добре поддържана и мисля че ще останеш доволен.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Да слушаш Unikalen88 в града под 120км/ч да не караш. Само ръчка. Че няма и Бмв с 1200 кубика, да си вземеш за града когато искаш с 50 да караш
В Гърция сменях маслото на моето, и имаше едно 318, 4 цилиндъра сменяха му фар и мигач. Майстора ми е познат, вика мина ги 300 000 км това и нищо му няма само консумативи сменяме. Да беше питал твоя човек за какво е дал 1900 лв. А за твоя майстор дето ти е казал Бмв дизел. Нямам думи. Може да ме плюете всички с дизел, обаче колкото и да си говорим аз съм твърдо НЕ. В Мюнхен се бях спрял на 318 и 320 бензин. Познат работи в Бмв, питам го кое да взема. Само се усмихна и каза- Бмв са известни с 6-цилиндровите си двигатели. В форума ако имаше статистика щеше да видиш, че 95 % от темите са за дизел. Не пали, пуши,изгуби мощност. И най-вече е въпрос на късмет да случиш на хубава кола.

- bestlap
- Потребител
-
Да колеги знам ,че всичко е до късмет и каква кола ще се намери.То ако става на въпрос имам познат който преди 4 години изкара от магазина Опел Зафира 150 коня дизел за 60000лв и след 7 месеца хвърли турбо
. Аз ако дам 60 бона за кола и се счупи след някакви 25 хиляди км ще си сложа въжето
А и аз съм чувал повечето хора да казват Мерцедес-Дизел БМВ-Бензин
и по принцип търся кола която да мога да пътувам на дълъг път спокойно /често ми трябва/ и да мога да карам 140-150 без да се притиснявам ,че и вадя душата
До момента съм карал само дизелови коли и ми се искаше да мина на нещо бензиново и да е БМВ ,но пък някой като ми каже карай си по 1 л масло с теб за всеки случай и
За това се двоумя имам към 8500лв и се чудя на какво да се метна 

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
bestlap написа: ... кажете поне кой е най-сполучливия бензинов мотор който се монтира на е46 ?![]()
![]()
S54B32 - решава всички проблеми на пътя

Това в кръга на шегата, сериозно погледнато според мен най-здравият мотор е М52TUB28.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
А дали най-здравия не е тоя в най-добро моментно състояние и който е бил най-добре обслужван...
Последна промяна host на 19 Яну 2014, 10:54, променена общо 2 пъти
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
host написа:Аз дали най-здравия не е тоя в най-добро моментното състояние и който е бил най-добре обслужван...
Тук колегата е прав най важна е подръжката на мотора ,иначе естествено че най здравият мотор е М43 за това две мнения по въпроса няма но ако искаш мощност най добре 330i

Австрийски производител steyr http://www.bmw-werk-steyr.at на 4 цилиндровият М43 прави и това:

Клип от завода в Австрия http://www.youtube.com/watch?v=hOIRVY40VKc високо качество благодарение на липсата на араби,черни и други утайки от работния процес

- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
Колега, от опит ще ти кажа по старата ми кола беще 320cd на нея навъртях 200 хил.км. от които с чип 150хил.км. и сега карам по принуда 330ci на газ с romano и вече 35хил.км нямам никакви проблеми и мога да съпоставя идвата мотора.Дизела не е по икономичен при положение, че другият е на газ и не е по барз
.За разликата между 6 и 4 целиндъра да неговорим,вибрацията при дизела немога да я понасям.На дизела смених турбина,маховик,съединител,реика и другото е по окачването, но само тези 4 неща са 4 хил.лв. забензина самоокачване и противнона очакванетоне бара масло което се сменя винаги на 10хил.км.и за накрая ще добавя, че бих си взел дизел само акое под 100хил.км. и с 2 турбини
Поздрави.

Поздрави.
- bestlap
- Потребител
-
Gatz написа:Колега, от опит ще ти кажа по старата ми кола беще 320cd на нея навъртях 200 хил.км. от които с чип 150хил.км. и сега карам по принуда 330ci на газ с romano и вече 35хил.км нямам никакви проблеми и мога да съпоставя идвата мотора.Дизела не е по икономичен при положение, че другият е на газ и не е по барз.За разликата между 6 и 4 целиндъра да неговорим,вибрацията при дизела немога да я понасям.На дизела смених турбина,маховик,съединител,реика и другото е по окачването, но само тези 4 неща са 4 хил.лв. забензина самоокачване и противнона очакванетоне бара масло което се сменя винаги на 10хил.км.и за накрая ще добавя, че бих си взел дизел само акое под 100хил.км. и с 2 турбини
![]()
Поздрави.
Дам точно такъв човек исках да се изкаже който е карал и 2-те

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
и Аз съм твърдо за Бензиновият Еквивалент на Баварците.... Може да плащаш повече на бензиноколонката ,но в сервиза даваш по-малко.. Сменяш ли маслото на 6 така на време няма да имаш Главоболия освен детските болести за модела, Я клапан картерни газове я Бубина ,Докато При един Дизелак имаш Доста скъпи консумативи... Първо турбото ,Всеки който познавам рано или късно дава едни 1000 лева за рециклирането му... Отделно имаш една Демферна шайба и тя 700 лева и тя не е вечна... За дюзите да не говорим..
ПРи шестака не са такива нещата... Няма турбо НЯМА ПРОБЛЕМИ... Има Демфер няма вибрации има проблеми.... Няма демфер има леки вибрации няма проблеми...
Аз съм със 6 так м52туб28.. Сменял съм Ваноси и един датчик разпределителен вал който по дата беше 99г както е излязла от завода с него.. и Един клапан картерни газове.. Другото е само кешовица за гориво...
ПРи шестака не са такива нещата... Няма турбо НЯМА ПРОБЛЕМИ... Има Демфер няма вибрации има проблеми.... Няма демфер има леки вибрации няма проблеми...
Аз съм със 6 так м52туб28.. Сменял съм Ваноси и един датчик разпределителен вал който по дата беше 99г както е излязла от завода с него.. и Един клапан картерни газове.. Другото е само кешовица за гориво...
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
rve написа:bestlap написа: ... кажете поне кой е най-сполучливия бензинов мотор който се монтира на е46 ?![]()
![]()
S54B32 - решава всички проблеми на пътя![]()
Това в кръга на шегата, сериозно погледнато според мен най-здравият мотор е М52TUB28.
Подкрепям Колегата напълно

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Е тия 1000 лева за турбо малко пресилено ми звучи.
Доколкото съм запознат рециклажа излиза около 400-500 лева 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Най-здрав М43 316i 318i-просто няма какво да му се счупи
Най-сполучлив M52B28-няма вече на малко километри
Най-добрия е M54B30-ако не те плаши разхода на масло
Ако имаш пари S54B32,но щом 2к те плашат
Най-сполучлив M52B28-няма вече на малко километри
Най-добрия е M54B30-ако не те плаши разхода на масло
Ако имаш пари S54B32,но щом 2к те плашат

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Evkata написа:Е тия 1000 лева за турбо малко пресилено ми звучи.Доколкото съм запознат рециклажа излиза около 400-500 лева
Аз платих 580лв. за рециклирането на моята турбина-450лв ми струваше рециклирането ,30лв куриерски до Варна и обратно и 100лв. труд в сервиза.Тези 1000лв са малко преувеличени.
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4