Моля помогнете! Загуба на спирачки..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Моля помогнете! Загуба на спирачки..
Здравейте,
имах теч от вакумната помпа и я закарах на сервиз.... след ремонта се получи следния проблем, като натиснеш педала спира нормално, но ако го натиснеш втори път педала се втвърдява и няма спирачки... моля помогнете ако имате представа на какво се дължи...
имах теч от вакумната помпа и я закарах на сервиз.... след ремонта се получи следния проблем, като натиснеш педала спира нормално, но ако го натиснеш втори път педала се втвърдява и няма спирачки... моля помогнете ако имате представа на какво се дължи...

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Моля помогнете! Загуба на спирачки..
доливане на спирачна течност и обезвъздушаване.Сигорно е останало въздух

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Обикновено при въздух в спирачките е обратното - при първо натискане не хващат, а при напомпване на педала се появяват спирачки. Пробвай с по- силен натиск на педала като не иска да спре някъде където няма опасност да направиш беля и виж дали педала пропада до долу, т.е. дали проблемът е в помпата, или се губи вакуума на сервото.
Никой не мое ма връне на селу!
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Аз мисля ,че проблемът е във вакум помпата колега.Явно след ремонта от някъде ти се губи вакума.Погледни тръбите ,които излизат от помпата да не би да имат пропуск и от там да не ти достига вакума.
Провери хубаво маркуча, който излиза от двигателя и влиза в сервото, също и самия фланец на маркуча, който влиза в сервото да не би от ръчкането да е пропуснал. Ако няма проблеми там няма да имаш проблем да си намериш втора употреба серво, коли бол, не се стряскай... Само внимателно, докато се отстрани проблема!
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички за оказаната помощ! Източихме една кафена чаша моторно масло от сервото... и положението чувствително се подобри сега педал се втвърдява след петото натискане... смятам да направя каквото ми казахте и да проверя вакум помпата дали е добре както и тръбата да не се появило спукване, явно ще трябва да купя и ново серво... Още веднъж БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ!

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги,
за съжаление моите проблеми продължават и ще се радвам на всеки съвет, който получа... с две думи сменихме сервото старото беше пълно с моторно масло проверихме маркуча да не би да се спукал и с вакум метър проверихме помпата (след загасянето на мотора обаче бързо се изгуби вакума, но помислихме, че ние сме го изтървали)... след смяната педала беше много мек при първо натискане а при второ се подобряваше помислихме, че има въздух и обездушихме... сега няма почти никакъв ход на педала много е твърд е и се активира abs-a... Моля за идеи и предложение
за съжаление моите проблеми продължават и ще се радвам на всеки съвет, който получа... с две думи сменихме сервото старото беше пълно с моторно масло проверихме маркуча да не би да се спукал и с вакум метър проверихме помпата (след загасянето на мотора обаче бързо се изгуби вакума, но помислихме, че ние сме го изтървали)... след смяната педала беше много мек при първо натискане а при второ се подобряваше помислихме, че има въздух и обездушихме... сега няма почти никакъв ход на педала много е твърд е и се активира abs-a... Моля за идеи и предложение

- kruz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Х1 2021 г.
Здравей колега аз бях със същия проблем източих над 200гр.моторно масло от сервото и положението се оправи за около седмица после се напълни пак и педала пак се втърди.Купих серво от колега от форума и го смених,но смених и клапана на сервото и вече година нямам проблем,аз съм със същия мотор.Аз също бях пуснал такава тема и един колега ме посъветва да сменя филтъра на картерните газове може би има логика,но аз още не съм го сменил.Успех.
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Привет колеги!
Не намерих същата тема в раздел за е39 и за да не отварям нова ще попитам тук:
Смених спирачните маркучи (че оригиналните се бяха нацепили) на автомобила (е39 525д 2002 година, автоматик) и не мога да обезвъздуша докрай системата. Колата спира, но с доста дълбоко натискане на педала (преди хода му беше доста по-къс). При напомпване (3-4 пъти) педала на спирачката се втърдява, но после пак става мек. Въпроса ми е: как да обезвъздуша системата, как се почва, от най-близкото към най-далечното колело или по друг начин? Благодаря предварително!
Не намерих същата тема в раздел за е39 и за да не отварям нова ще попитам тук:
Смених спирачните маркучи (че оригиналните се бяха нацепили) на автомобила (е39 525д 2002 година, автоматик) и не мога да обезвъздуша докрай системата. Колата спира, но с доста дълбоко натискане на педала (преди хода му беше доста по-къс). При напомпване (3-4 пъти) педала на спирачката се втърдява, но после пак става мек. Въпроса ми е: как да обезвъздуша системата, как се почва, от най-близкото към най-далечното колело или по друг начин? Благодаря предварително!

- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Задно дясно,задно ляво,предно дясно и накрая предно ляво.И 

10 мнения
• Страница 1 от 1