видове турбо тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

видове турбо тдс

Мнение от mitaka21 » 15 Яну 2014, 23:38

Реших направо да пусна тема и да попитам. Скоро ще си купувам е34 2.5 тдс м51д25. Разбрах че на тдс се монтират няколко вида турбота. Доколкото знам две от тях са: митсубиши ТД04 и Гарет TB2514. Има ли други видове които се монтират на този мотор? Кое турбо е най - добро и най - сполучливо? :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: видове турбо тдс

Мнение от Beamerdriver » 16 Яну 2014, 8:54

Мисля че и TURBONETICS
39470

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 16 Яну 2014, 8:58

Сега искаш да кажеш, че ако драснем че Митсуто е по-добро, ти ще търсиш такава кола с таз турбина ли ?
Колега, тез коли вече приближават графата 20 години (говоря за последните, че другите са вече в нея) ! Дали според теб колата ще е с оригиналното си турбо ! А дори и да е така - състоянието ще е интересно ! Турбини в нет-а има за по 150-200 лева ! Харесай си по-добре оттам и ако толкова е "проблем" - смени с това което ти харесва !
Иначе реално - тдс-а има здрава турбина, и мисля че тя ще ти е един от малкото проблеми !
По-добре оглеждай колата като цяло !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 16 Яну 2014, 18:19

мислим това са турбините и Митсуто е на фейсовите.Варианти през годините има много.Мойта е с некъв по хибриден гарет примерно.Хубаво масло и си караш без ядове
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 17 Яну 2014, 18:00

Дайте някоя рецепта за хибрид? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Яну 2014, 0:35

ГМО ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 18 Яну 2014, 1:06

naki4a написа:Дайте някоя рецепта за хибрид? :mhihi:

с газ :paranoid:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 18 Яну 2014, 1:57

преди имах и една дизелова ауди 6-ца и тя беше с некъф хибрид.Видимо единия охлив беше по-голем,но вътре не мога да ти кажа кво се беше случвало.На стария ТДС съм мислил доста варианти.Наскоро виждах ТДС с турбина от 30Д с вакум и вървеше доста приятно
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Яну 2014, 9:24

Купуваш си по-голямо компресорно колело , ремонтен комплект , сменяш , даваш да ти балансират готовото вече ядро , намираш си човек да ти пристърже студения охлюв , сглобяваш и си готов. Трудното е "човека със съответната техника" . След това правилния чип при човек с дино и ще тръгне колата много приятно даже и разхода ще падне мъничко . Газ-маз забравете засега , пък по-натам коли няма да останат :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 18 Яну 2014, 18:20

vladobate написа:Купуваш си по-голямо компресорно колело , ремонтен комплект , сменяш , даваш да ти балансират готовото вече ядро , намираш си човек да ти пристърже студения охлюв , сглобяваш и си готов. Трудното е "човека със съответната техника" . След това правилния чип при човек с дино и ще тръгне колата много приятно даже и разхода ще падне мъничко . Газ-маз забравете засега , пък по-натам коли няма да останат :mhihi: .

Някакво инфо, колко да е по-голямо това компресорно колело, ремонтен комплект?
Щот за 50лв. знам къде може да го балансират :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 19 Яну 2014, 9:21

Отново ще пусна един линк, който ми направи впечатление и мисля, че е удачен вариант. Парите не са малко, но пък всичко е plug and play без притеснения и на практика имаш един нов турбалан с по-високо КПД... http://shopping.kinugawaturbo.com/kinug ... t50hp.aspx

П.С. Това с турбина от 30д също е страхотен вариант особено ако си караш колата в по-ниския диапазон на обороти (така поне мисля аз). Това за което дадох линк не знам как ще се развърта и при какви обороти... трябва да се експериментира!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 19 Яну 2014, 16:35

Автора отдавна е загубил интерес към темата. Новата и посока не е за този раздел.

Назад към E34