Странен шум в Е39/530d/99г.???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- mihayloff
- Потребител
-
- Кара: Е39
- Детайли за колата: 530d- 99г.
Странен шум в Е39/530d/99г.???
Здравейте колеги,
След рециклиране на 6-те дюзи и смяна на всички носачи и биалетки по предницата,
като си взех колата от сервиза се появи някакъв странен шум в купето от към километража.
При форсиране в движение(може би когато турбото сработи) все едно има дупка зад километража,
шума е като въздух под налягане (Фучене) и двигателя се чува много повече от преди
на ниски обороти си трака двигателя, но където и да си седнал в купето бръмченето се чува най-силно от към волана.
Гледахме от къде може да е най-обстойно но нищо нередно не се забелязва!
За момента непроверен вариант е, че под колекторите не е сменявано гарнитурата и втулките след разглобяването им.
Ще съм много благодарен за предложения от ваша страна за насока по проблема.
Благодаря предварително!
След рециклиране на 6-те дюзи и смяна на всички носачи и биалетки по предницата,
като си взех колата от сервиза се появи някакъв странен шум в купето от към километража.
При форсиране в движение(може би когато турбото сработи) все едно има дупка зад километража,
шума е като въздух под налягане (Фучене) и двигателя се чува много повече от преди
на ниски обороти си трака двигателя, но където и да си седнал в купето бръмченето се чува най-силно от към волана.
Гледахме от къде може да е най-обстойно но нищо нередно не се забелязва!
За момента непроверен вариант е, че под колекторите не е сменявано гарнитурата и втулките след разглобяването им.
Ще съм много благодарен за предложения от ваша страна за насока по проблема.
Благодаря предварително!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Странен шум в Е39/530d/99г.???
Носачите и биалетките нямат нищо общо,проблема да не се окаже в рециклираните дюзи няма как да имаш дупка в таблото,по скоро огледай някое уплатнение на вратите но щом двигателя е по-шумен от преди не е много хубаво,при мен се скъса уплатнението на предното стъкло и определено чувам доста неща включително вятъра..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Огледайте да не би нещо от генерацията да се допира в купето. За фученето може нещо по турбо-пътищата да е, да речем незатегната скоба или спукан маркуч.
Ако става въпрос за гуменото уплътнение около предното стъкло то е само декоративно и не уплътнява нищо. Но ако наистина след като е скъсано се е увеличил шума влизащ отвън явно е сменяно стъкото и не е залепено много добре и шума ще е най-малкия проблем.boksioraE39 написа:....при мен се скъса уплатнението на предното стъкло и определено чувам доста неща включително вятъра..
- mihayloff
- Потребител
-
Възможно ли е, да е от Рециклираните дюзи, да е станал двигателя по шумен в тракането?
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Колега. я провери дали са ти сложили тръбата на климатроника,от възд.филтър влиза в купето тя ,може да счупили крачетата на захващането им,или просто да не е на мястото си.когато се свалят дюзи едната тръба се маха(пасажерската)
Дюзите къде ги прави и доволен ли си,че и на мен ще ми се наложи да ги правя. 2.5д.съм.
Дюзите къде ги прави и доволен ли си,че и на мен ще ми се наложи да ги правя. 2.5д.съм.
- mihayloff
- Потребител
-
bobi 318 is написа:Колега. я провери дали са ти сложили тръбата на климатроника,от възд.филтър влиза в купето тя ,може да счупили крачетата на захващането им,или просто да не е на мястото си.когато се свалят дюзи едната тръба се маха(пасажерската)
Тези тръби са си на мястото!
Имаше въздухопровод под въздушния филтър не беше на мястото си и 'фученето' спря!
Карах я при един близък майстор, който ги демонтира дюзите
и ги е носил някъде за рециклиране, но по-силното тракане в купето все още си е на лице.
Колкото до показатели на диагностиката показаха данни около 0,8 само едната беше 1 и нещо.
Казаха ми, че трябвало да се впишат дюзите в компютъра на колата, но не знам дали са вписани.
6 мнения
• Страница 1 от 1