Не охлажда!!

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316ti e46 compact
Мечтае да кара: E65

Не охлажда!!

Мнение от Pe6o_bmw ///m pow3r » 15 Яну 2014, 10:59

Колеги моля за помщ виското зацепва ли при спукан радиатор със гд обилен теч стига ми до110гр а то едвам зацепва при 2000рпм мога да го спра със пръст ... Иначе не надува маркучите термостата отваря
[url][/url]Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Не охлажда!!

Мнение от omegaart » 15 Яну 2014, 12:19

Pe6o_bmw ///m pow3r написа:Колеги моля за помщ виското зацепва ли при спукан радиатор със гд обилен теч стига ми до110гр а то едвам зацепва при 2000рпм мога да го спра със пръст ... Иначе не надува маркучите термостата отваря

Виското НЕ МУ пука къв ти е радиатора , дори и радиатор от парно да си сложил. Виското се самозацепва при затопляне на силикона/течността която е вътре.

110 е на прага , по принцип тоя мотор е до 108 и тогава термостата е отворен на 100 % и виското трябва е зацепило.

Потребител
Аватар

Мнение от Pe6o_bmw ///m pow3r » 15 Яну 2014, 18:59

Колега значи на 108 ми отваря термостата така ли да разбирам че ми трябва нов радиатор и виско ли???
[url][/url]Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Яну 2014, 22:10

Pe6o_bmw ///m pow3r написа:Колега значи на 108 ми отваря термостата така ли да разбирам че ми трябва нов радиатор и виско ли???

Смени само радиатора, и тогава провери пак какво се случва. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pe6o_bmw ///m pow3r » 15 Яну 2014, 23:24

Дам..И едно хубаво обезвъздушаване с парно на макс на баир и да се моля щтото мн трудно се обезвъждушава :// само да не е нещто сериозно ако има пак проблем сменям виско и водна помпа и отивам при попа да и свети :ддд да не е глава,,,блок,,гарнитура :/
[url][/url]Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 16 Яну 2014, 21:55

Pe6o_bmw ///m pow3r написа:Дам..И едно хубаво обезвъздушаване с парно на макс на баир и да се моля щтото мн трудно се обезвъждушава :// само да не е нещто сериозно ако има пак проблем сменям виско и водна помпа и отивам при попа да и свети :ддд да не е глава,,,блок,,гарнитура :/

Кое толкова трудно се обезвъздушава?Тази охладителна система сама се обезвъздушава,на термостата имаш паро-въздушвн клапан през него гони въздуха от големия кръг,имаш и една пробка горе на казана при радиатора.Нея и да не я отвиваш пак системата ще се обезвъздуши.Ако не го направи значи имаш някъде запушване,аз съм го ял със Е39 и с други марки коли заради запушен маркуч които влиза в горната част на радиатора или в казана(този маркуч обезвъздушава системата).При теб тоя маркуч е под дифузьора на перката и влиза в една пишка на радиатора.Продухай го за всеки случай както и пишката на радиатора.

Потребител
Аватар

Мнение от Pe6o_bmw ///m pow3r » 17 Яну 2014, 4:32

това го видях вече колега че се обездушава лесно..сложих новя радиатор,антифриз,капачка н200 няма теч водната ми върти термостата отвори както го дават 106/107гр но не зацепи виското!! държи макс 110 и понаду малко десня маркуч :/ поръчах ново виско и това е щте видя кво щте става :banghead:
[url][/url]Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Яну 2014, 10:10

Радиатора затопля ли се, при тази температура трябва да пари целия. Ако е така, значи обдухва виското, но то е повредено и е за смяна.
Ако не е горещ и долу и горе, значи имаш друг проблем и просто виското и да работи, не се обдухва с горещ въздух за да зацепи.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Pe6o_bmw ///m pow3r » 18 Яну 2014, 10:53

колеги сичко е 6 новя радиатор от колегата от форума не тече грам)))) малко го поправих защтото датчика за температурата при мен беше на радиатора а при неговя на съединението и понеже не го беше пратил го вградих във пвц тръба към съединението но е ок дд сега със новото виско и радиатора отваря термостата и затваря постояно и не надува.през цялото вр сам се бъркал за температурата защтото сам се раководил от скритото меню н7 ктмп 107 на място в движение градско до 116 и се бях стресирал ддд то се оказа че това е температура на мотора при движение и на място :ххх
[url][/url]Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Яну 2014, 14:47

Ivo_Borisov написа:Радиатора затопля ли се, при тази температура трябва да пари целия. Ако е така, значи обдухва виското, но то е повредено и е за смяна.
Ако не е горещ и долу и горе, значи имаш друг проблем и просто виското и да работи, не се обдухва с горещ въздух за да зацепи.

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Назад към Е38