Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Re: Run-flat или обикновени гуми?
rafa224 написа:Рънфлет гумите може да си имат предимства, но твърдата возия разваля удоволствието да караш хубава кола.
Въпреки, че съм с runflat, пак си нося резервна. Някакси не ми се струва надеждно да карам с гума в която няма въздух.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
hrpopov217 написа:rafa224 написа:Рънфлет гумите може да си имат предимства, но твърдата возия разваля удоволствието да караш хубава кола.
Въпреки, че съм с runflat, пак си нося резервна. Някакси не ми се струва надеждно да карам с гума в която няма въздух.
И в тях има въздух, но самия материал (каучука) е по твърд и дебел и са с подсилената странична конструкция и бордове. И мисля, че не спадат под 1,5 .
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
rafa224 написа:hrpopov217 написа:rafa224 написа:Рънфлет гумите може да си имат предимства, но твърдата возия разваля удоволствието да караш хубава кола.
И в тях има въздух, но самия материал (каучука) е по твърд и дебел и са с подсилената странична конструкция и бордове. И мисля, че не спадат под 1,5 .
До 1,1 ми е падала, за по надолу не съм пробвал.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Аз съм пукал runflat и съм карал така, но само 20 тина километра в София до гумаджийницата. Не зная дали би изкарала 80 км. Но така или иначе предпочетох да ги сменя с обикновени.
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Както много пъти назад в темата сме писали, няма проблем да се кара спукан рън-флата. Аз преди 2 месеца сцепих едната предна и изкарах близо 200км до вкъщи, като чак в края почна да бие волана. Така че е доказана надеждността им.

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Аз съм карал с 2 срязани/ с около 5см. разрез на борда/ 5 километра и нямаше проблем. При набождане проблемът е никакъв.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Общо взето излиза, че е въпрос на вкус.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Аз не го издържах Run-flat-a на 18те и сложих обикновени. По-мекичко е 

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Аз съм с обикновени зимни и летни, но при условие, че нямам резервна гума нещата стоят по-кофти и се замислям при следващата смяна на гуми да взема рънфлат.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
По скоро си намери едно резервно колело.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
hpnotic2 написа:.................... се замислям при следващата смяна на гуми да взема рънфлат.
Вземи си да видим дали ще повториш. Удобни са за кола която я кара жена (нищо лично, все пак за смяна на гума се иска и физическа сила усобенно ако някой гумаджия е стягал болтовете с пневматичния пистолет) така, че като спука гума да си кара със спуканата гума.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
hpnotic2 написа:Аз съм с обикновени зимни и летни, но при условие, че нямам резервна гума нещата стоят по-кофти и се замислям при следващата смяна на гуми да взема рънфлат.
Вземай рънфлатки и дай път на новата технология!!! Сегашните рън-ки нямат нищо общо със ония от преди 10 години... Не слушай гумаджийте!!! Мен така ме подведоха с техните глупости преди време... Та те половината не са чували за "рън он флат"....
Рън-ките на са толкова за да караш с тях когато им свърши въздуха в тях, ами за да имаш сигурност на пътя... Примерно - карайки, ако "нагризеш" нещо по пътя с висока скорост или минеш през някой мост или виадукт с изскочили линейно-разширителни предпазни железа, да можеш нормално да приземиш колата. Иначе не е за предпочитане да караш спукана/спаднала рънка... не е невъзможно, но я унищожаваш... както нея, така и "другарката и"
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
То хубаво да сложи, ама проблема че няма да може да ги върне
"Новите" технологии отпреди 10 години са все още с основния си недостатък - твърда возия. Може да са по-меки от първите генерации , но още си возят твърдо. А по отношение на тези реклами не веднъж съм казвал че са преекспонирани. Реакцията на водача е по-важна и съществена в овладяването на колата отколкото като ти "застрелят" гумата. Карайте внимателно и няма да имате грижи с каквито и да е са гуми. А ако карате невнимателно, гумите са ви най-малкия проблем.
За почитателите на "твърда возия" съм твърдо "ЗА" рънфлета.

"Новите" технологии отпреди 10 години са все още с основния си недостатък - твърда возия. Може да са по-меки от първите генерации , но още си возят твърдо. А по отношение на тези реклами не веднъж съм казвал че са преекспонирани. Реакцията на водача е по-важна и съществена в овладяването на колата отколкото като ти "застрелят" гумата. Карайте внимателно и няма да имате грижи с каквито и да е са гуми. А ако карате невнимателно, гумите са ви най-малкия проблем.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
kraska написа:То хубаво да сложи, ама проблема че няма да може да ги върне![]()

...баси... казал си го по-добре от мен! С най добри чувства!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
Какви ще са евентуалните минуси ако и четирите ми гуми са 225/40/18?По принцип отпред трябва да са 225/40/18, а отзад 225/35/18.