Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

Мнение от yani88 » 13 Яну 2014, 23:24

Колеги,колата ми е 320д 136.к 2000г,Възможно ли е сам да направя след като заключа колата с централното да светват мигачите и обратното като я отключвам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 14 Яну 2014, 15:17

Възможно е.

Потребител
Аватар

Мнение от yani88 » 15 Яну 2014, 0:01

А евентуално някой да знае как става,или да обясни ако може?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Яну 2014, 10:38

yani88 написа:Колеги,колата ми е 320д 136.к 2000г,Възможно ли е сам да направя след като заключа колата с централното да светват мигачите и обратното като я отключвам

Да ако можеш да кодираш сам
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 15 Яну 2014, 20:33

yani88 написа:А евентуално някой да знае как става,или да обясни ако може?

Ако имаш необходимият софтуер например:DIS можеш да си го направиш са.Ако нямаш намери някой да ти го активира.ако си близо до гр.Лом ще ти го направя без ник'ви пари :ok:

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 28 Яну 2014, 20:05

колеги имам проблем! смених комфорт модула! Всичко си сработи, обучих аларма, централно и ключ! Само едно единствено нещо не ми работи - не се отваря съклото на багажника! Става дума за туринг 330хд! Не иска нито ръчно нито с ключ!? Имате ли идея как да я активирам? Благодаря предварително приятели!
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 07 Фев 2014, 14:59

Колеги искам да попитам как се влиза в сервизното меню на радиото? Пише че след пускане на радиото да се натисне и задържи бутона "m" ??? и кой е този бутон? Пробвах с почти всички копчета по радиото и не става. Искам да премахна опцията увеличаване и намаляване на силата на звука от скоростта.
Предварително благодаря на колегите които ще помогнат!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 07 Фев 2014, 15:11

alexbg77 написа:Колеги искам да попитам как се влиза в сервизното меню на радиото? Пише че след пускане на радиото да се натисне и задържи бутона "m" ??? и кой е този бутон? Пробвах с почти всички копчета по радиото и не става. Искам да премахна опцията увеличаване и намаляване на силата на звука от скоростта.

Копчето m е в средата на тези двете дето преместваш песните(станциите) напред и назад ;) долу в дясно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 07 Фев 2014, 18:24

bobi_81xx написа:
alexbg77 написа:Колеги искам да попитам как се влиза в сервизното меню на радиото? Пише че след пускане на радиото да се натисне и задържи бутона "m" ??? и кой е този бутон? Пробвах с почти всички копчета по радиото и не става. Искам да премахна опцията увеличаване и намаляване на силата на звука от скоростта.

Копчето m е в средата на тези двете дето преместваш песните(станциите) напред и назад ;) долу в дясно.

Колеги съжалявам но нещо не разбирам наистина... :oops: Аз съм с голямата навигация... Да не би това да е десния бутон, симетрично от дясната страна на бутона който включва радиото??? Аз м/у другото пробвах с него няколкократно и не става :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Фев 2014, 18:46

alexbg77 написа:
bobi_81xx написа:

Колеги съжалявам но нещо не разбирам наистина... :oops: Аз съм с голямата навигация... Да не би това да е десния бутон, симетрично от дясната страна на бутона който включва радиото??? Аз м/у другото пробвах с него няколкократно и не става :oops:

Ти какво общо имаш с радио,като си с Навигацията?Хубаво е да ги казвате тези неща :idea:

Влизаш в колата,затваряш вратата,даваш ключа на позиция 1.В момента в който монитора се включи,натискаш и задържаш RDS бутона (горе долу 12 сек),използвайки стрелките за нагоре-надоли (които са до Tone и Select бутоните),скролваш до момента в който намериш функция "GAL" ...ще видиш фабричната насройка,за да го смениш използваш бутоните от 1-6...6 е най-бързо мисля..

или
1-- Ключа на позиция 1,като трябва да е включено нави-то на функция FM radio.

2-- Изключваш радиото (левия кръгъл бутон на монитора) после пак го пускаш.

3-- Натискаш и задържаш около 10 сек бутона "Select" докато не излезе сервизното меню - ще видиш серийния номер на нави-то.

4-- Натискаш десните стрелки нагоре/надолу докато не стигнеш до "GAL"

5-- От там пак с бутоните от 1-6 ...1 най-малка чувствителност 6 е най-голяма

6-- Turn radio off to save settings.
Последна промяна Gqbriel на 07 Фев 2014, 18:55, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 07 Фев 2014, 18:55

Gqbriel написа:
alexbg77 написа:
bobi_81xx написа:

Ти какво общо имаш с радио,като си с Навигацията?Хубаво е да ги казвате тези неща :idea:

Влизаш в колата,затваряш вратата,даваш ключа на позиция 1.В момента в който монитора се включи,натискаш и задържаш RDS бутона (горе долу 12 сек),използвайки стрелките за нагоре-надоли (които са до Tone и Select бутоните),скролваш до момента в който намериш функция "GAL" ...ще видиш фабричната насройка,за да го смениш използваш бутоните от 1-6...6 е най-бързо мисля..

... ами колега приемам критиката за това че не съм казал че съм с навигация! Но с риск да ме помислите за малоумен :roll: кое е копчето "RDS" ???
Колата я имам от 7 години и чак е замислям дали наистина причината е в моите ментални способности... :dunno:
Бутона SELECT предполагам е симетричния от дясно на бутона за пускане на радиото!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 08 Фев 2014, 13:35

В сервизното меню на голямата навигация се влиза от менюто за основни настройки Set със задържане на Menu бутона.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 08 Фев 2014, 13:45

rve написа:В сервизното меню на голямата навигация се влиза от менюто за основни настройки Set със задържане на Menu бутона.

И на малката (4:3) също. Задържа се за 8-10 сек.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 09 Фев 2014, 20:22

Здравейте колеги имам е46 произведена май 2002г. без БК. След като се опитам да активирам менюто стигам до стъпка 3. В момента в който дам контакт се появява "Тест1" и в момента в който пусна копчето се появяват други данни и не мога да избера кой тест да направя, моля помощ.

INSTRUMENT CLUSTER TEST FUNCTIONS
Скрито меню на таблото

Тъй като даоста колеги не могат да намерят описанието на тази функция във важните теми, ще постна информацита и тук.

В допълнение на паметта за грешки и диагностичната линия, базовото табло съдържа серия от тестовие, които могат да бъдат изпълнени за проверка на различни функции и стойности в автомобила.
Тестовете се изобразяват на LCD-дисплея за километража и БК. Скритото меню съдържа общо 21 теста.
• Тестове 1 & 2 са винаги отключени.
• Тестовете от 3 до 21 са достъпни само след отключване на тестовите функции чрез тест 19.

Активиране на менюто:
1. Поставете контактния ключ в нулево положение.
2. Натиснете и задръжте левия бутон на таблото.
3. Завъртете ключа в положение 1 или 2 (на контакт).
4. Отпуснете бутона.
5. На екрана се появява Тест №1 :

Превключването между тестовете става с натискане на левия бутон на таблото. След избиране на желания главен тест отпуснете бутона и изчакайте 1-2 секунди – така влизате в менюто с подтестовете на теста. Излизането към главните тестове става като се натисне и задържи левия бутон на таблото за повече от 1 секунда (при някои табла връщането към главните тестове става с бързо, кратко натискане на бутона).
Главните тестове се превъртат от 0 до 21 и се повтарят последователно до излизане от менюто.
След като е активирано скритото меню, може да се задейства стартера и да се следят параметри на автомобила в движение.
От менюто се излиза с влизане в Тест №0 или със завъртане на контактния ключ в нулево положение.

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 10 Фев 2014, 11:14

KpuB4o написа:Здравейте колеги имам е46 произведена май 2002г. без БК. След като се опитам да активирам менюто стигам до стъпка 3. В момента в който дам контакт се появява "Тест1" и в момента в който пусна копчето се появяват други данни и не мога да избера кой тест да направя, моля помощ.

INSTRUMENT CLUSTER TEST FUNCTIONS
Скрито меню на таблото

Тъй като даоста колеги не могат да намерят описанието на тази функция във важните теми, ще постна информацита и тук.

В допълнение на паметта за грешки и диагностичната линия, базовото табло съдържа серия от тестовие, които могат да бъдат изпълнени за проверка на различни функции и стойности в автомобила.
Тестовете се изобразяват на LCD-дисплея за километража и БК. Скритото меню съдържа общо 21 теста.
• Тестове 1 & 2 са винаги отключени.
• Тестовете от 3 до 21 са достъпни само след отключване на тестовите функции чрез тест 19.

Активиране на менюто:
1. Поставете контактния ключ в нулево положение.
2. Натиснете и задръжте левия бутон на таблото.
3. Завъртете ключа в положение 1 или 2 (на контакт).
4. Отпуснете бутона.
5. На екрана се появява Тест №1 :

Превключването между тестовете става с натискане на левия бутон на таблото. След избиране на желания главен тест отпуснете бутона и изчакайте 1-2 секунди – така влизате в менюто с подтестовете на теста. Излизането към главните тестове става като се натисне и задържи левия бутон на таблото за повече от 1 секунда (при някои табла връщането към главните тестове става с бързо, кратко натискане на бутона).
Главните тестове се превъртат от 0 до 21 и се повтарят последователно до излизане от менюто.
След като е активирано скритото меню, може да се задейства стартера и да се следят параметри на автомобила в движение.
От менюто се излиза с влизане в Тест №0 или със завъртане на контактния ключ в нулево положение.

Колега, пробвай още веднъж по този начин:

1. Натискаш и задържаш копчето
2. Даваш на контакт
3. След даването на контакт, колата е превключила на Тест 1. С натискане на копчето отиди до тест 19
4. Изчакай на таблото да изпише 19. off (on и off се редуват)
5. Натисни като е на off и си готов
6. Отиди на тста, който искаш

ПредишнаСледваща

Назад към E46