Тракане след смяна на всичко!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Spindermaaan
- Потребител
-
Тракане след смяна на всичко!
Колеги имам едно тракане в мотора наподобява на повдигач,трака без значение топла студена или за какъв период от време е работила.Колата е палена и без ремъци пак същата история.Колата си върви иначе перфектно,но тва досадно тракане ме изкарва извън релси!Мерена е компресия на мотора и налягане на маслото там всичко е 6.Просто не знам какво да правя имам чувството,че и мотора да сменя пак ще трака.Маслото е оригинално от М-кар 10-40.Мотора е М43б19.
Сменил съм следното:
-повдигачи
-кобилици
-разпредлителен вал
-верига,оптегач и успокоители
-водна помпа
-диса клапата е премахната
Сменил съм следното:
-повдигачи
-кобилици
-разпредлителен вал
-верига,оптегач и успокоители
-водна помпа
-диса клапата е премахната
- Spindermaaan
- Потребител
-
Re: Тракане след смяна на всичко!
Никой ли не знае какво може да трака така в тоя мотор,като ида на майстор всеки ми вика повдигачи и като му кажа,че е сменено всичко и вдигат раце и гледат умно в мотора.Толкова ли е сложен тоя кош.ПИСНА МИ повече БМВ никога,да искаш да го оправиш и да няма кой да го оправи ебати скапания филм.
- lalyo
- Потребител
-
- Кара: 320 d :)
Викаш маслото е от М-Кар...та в този ред на мисли в Пловдив ли търсиш майстор колега ?
- Spindermaaan
- Потребител
-
lalyo написа:Викаш маслото е от М-Кар...та в този ред на мисли в Пловдив ли търсиш майстор колега ?
Да колега,бях вече къде ли не тия малоумници от м-кар и те са същата хава представям си как ги оправят новите модели щом тая дърта кочина не могат да кажат какво и има.Сериозно взе да ми писва иначе за момента колата други ядове няма,но тва тракане ме кара да полудявам се едно каруца карам ебати филма.Накрая ще зема да я засила на някаде цяла или на части.Другото което тоя мотор разбрах,че имал някви балансиращи валове възможно ли е те да чукат,макар че тракането е като на повдигач.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Spindermaaan написа:Никой ли не знае какво може да трака така в тоя мотор,като ида на майстор всеки ми вика повдигачи и като му кажа,че е сменено всичко и вдигат раце и гледат умно в мотора.Толкова ли е сложен тоя кош.ПИСНА МИ повече БМВ никога,да искаш да го оправиш и да няма кой да го оправи ебати скапания филм.
Биелен лагер ?
Според инфо от други форуми най вече на 4-ти цилиндър.
Ремонта не е суперсложен и скъп.
Иначе М 43 не е никак лош мотор - здрав и просто устроен, но иска хубаво масло
и обслужване на време.
- Spindermaaan
- Потребител
-
IKN написа:Spindermaaan написа:Никой ли не знае какво може да трака така в тоя мотор,като ида на майстор всеки ми вика повдигачи и като му кажа,че е сменено всичко и вдигат раце и гледат умно в мотора.Толкова ли е сложен тоя кош.ПИСНА МИ повече БМВ никога,да искаш да го оправиш и да няма кой да го оправи ебати скапания филм.
Биелен лагер ?
Според инфо от други форуми най вече на 4-ти цилиндър.
Ремонта не е суперсложен и скъп.
Иначе М 43 не е никак лош мотор - здрав и просто устроен, но иска хубаво масло
и обслужване на време.
Колега и тва няма да е колата вече я карам 20-30 хил.км. с тва тракане не са е насрала до ся няма и промяна в тракането,чети по нагоре че и налягането на маслото съм мерил а и всеки който я чуе го отписва лагер като възможна причина,махали сме свещите 1 по 1 не изчезва тракането.Колата ако не я гледах нямаше да я има тая тема ми щях да и изкарам джигера през ауспуха но мразя нещо да не е у ред,но всичко си има граници като не стане ще я засиля на някаде и ще си взема нещо друго само не и БМВ.
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Леглата на повдигачите как са?
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Викаш "малоумниците" в М-Кар са ти сипали 10w40 на м43-ката. Странно, щото на моята 318-ка винаги й слагаха 5w30 LL'04...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Бе аз не разбирам, ама... Трака, трака ми хубу де, къде горе долу трака? Отлево, отдесно..горе ,долу? Изменя ли се с оборотите тркането, на какво наподобява звука и такива работи. Та от тая отправна точка да разсъждаваме. Трака всичко що се върти или тресе. Според местоположението на източника на звука и неговия характер се търси решение. Може да е нещо супер елементарно кат например просто да опира нещо некъде и да трака от вибрациите, а може и по-сложно да е. Един колега така прави биелата преди време. По описание е същото тракане. Ама така наизуст...
Хм,хм...
- Spindermaaan
- Потребител
-
Моджо написа:Бе аз не разбирам, ама... Трака, трака ми хубу де, къде горе долу трака? Отлево, отдесно..горе ,долу? Изменя ли се с оборотите тркането, на какво наподобява звука и такива работи. Та от тая отправна точка да разсъждаваме. Трака всичко що се върти или тресе. Според местоположението на източника на звука и неговия характер се търси решение. Може да е нещо супер елементарно кат например просто да опира нещо некъде и да трака от вибрациите, а може и по-сложно да е. Един колега така прави биелата преди време. По описание е същото тракане. Ама така наизуст...
Колега,чети моляте трака някаде от към главата,като на повдигачи,но са сменени на няколко места съм бил и всеки го отписва биелния лагер като причина отделно вече я карам тая кола 26 хил км. с тва тракане не е родила до сега така,че едва ли е биелен лагер.Най-силно трака около 1500 оборота от там нагоре изчиства.
До колегата от по предния пост маслото съм го закупил само от М-кар,и съм се консултирал с тях относно проблема тяхното решение е дай да сменяме части до де спре и така,а то вече кво ли не смених.
- Spindermaaan
- Потребител
-
GecataBMW-E46 написа:Леглата на повдигачите как са?
Как се разбира дали са наред?
- Spindermaaan
- Потребител
-
Колеги давайте някав майстор в Пловдив дето се е занимавал доста с тоя мотор да я види тая кола и да каже точно кво е за смяна,че се побърквам

- Xezes
- Потребител
-
- Кара: BMW Е90 330D xDrive LCI
Колега, ако можеш направи едно клипче с добро качество да може да се чуе тракането добре и да се опитат всички да помогнат по-конкретно, защото сега всеки стреля на сляпо и е доста трудно да се установи къде може да е проблема 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
м43 си страда от биелни лагери , шума може да се чува горе защото като има луфт долу , буталото започва да удря в главата. Ако е това проблема и не се отстрани на време , отива коляновия вал , след това тунела на блока , и накрая биелата се показва през блока 

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3