Датчик дросел клапа
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Датчик дросел клапа
Колеги привет ! Извинявам се пак се налага да ви занимая с дзвера, ама ми иде да я разкостя до безкрай !
Проблема е че като я изключа от скорост и тръгва да гасне - оборотите падат до тези "на чертичката", и клапата за пх умира да прави оборотите !
Прави го и на двете горива ... Като примерно на чесън ако и вдигна оборотите пак го прави ! Ако беше само на газ нямаше да се тормозя, ама го прави и на бензин ! Иначе работи стабилно, ускорява си както подобава за М20Б20, разхода също е добър !
Нещото което ме насочи към датчика за дросел клапата - няма друго какво да е
Въздух не смуче, тъпата "кихалка" не заяжда, горивата са в норма ! Филтри - пак нови !
Като и ритна педала за газта и аха да угасне ... После се стабилизира ...
Нямам ламбда сонда оригинално ..
Сега, гледам таз гад може да се регулира !
Някой някъде дали няма таблица с какво трябва да бае таз пущина, или ?
ПП клапата за празен ход е чистена няколко пъти за последният месец !
Проблема е че като я изключа от скорост и тръгва да гасне - оборотите падат до тези "на чертичката", и клапата за пх умира да прави оборотите !
Прави го и на двете горива ... Като примерно на чесън ако и вдигна оборотите пак го прави ! Ако беше само на газ нямаше да се тормозя, ама го прави и на бензин ! Иначе работи стабилно, ускорява си както подобава за М20Б20, разхода също е добър !
Нещото което ме насочи към датчика за дросел клапата - няма друго какво да е

Като и ритна педала за газта и аха да угасне ... После се стабилизира ...
Нямам ламбда сонда оригинално ..
Сега, гледам таз гад може да се регулира !
Някой някъде дали няма таблица с какво трябва да бае таз пущина, или ?
ПП клапата за празен ход е чистена няколко пъти за последният месец !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Датчик дросел клапа
С турски изпарител и обикновена газова кво искаш да прави?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
регулирай жилото на газта. почисти дюзите.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Жики маме - как пък досега не го правеше със смотаният Ловато изпарител не ми е ясно !
И защо от всичкото си хванал точно "турски изпарител", като съм писал че и на бензин го прави същото !
Колега, жилото за газта какво пък общо има, като си седи нормално, и се движи без никакви проблеми ! Дросел клапата си затваря като хората !
Както и да е - питането ми беше да датчика на дросел клапата и утре като го сваля и разглобя, пак ще пиша !
И защо от всичкото си хванал точно "турски изпарител", като съм писал че и на бензин го прави същото !
Колега, жилото за газта какво пък общо има, като си седи нормално, и се движи без никакви проблеми ! Дросел клапата си затваря като хората !
Както и да е - питането ми беше да датчика на дросел клапата и утре като го сваля и разглобя, пак ще пиша !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
ако е отпуснато много, затова седи на минимума оборотите и ти мени и на газ и на бензин. а мененето на обороти е възможно да е от стъпковия мотор - чисти се идеално със спрей за карбуратори на мотип. защо реши, че е точно тпс-а.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Жилото си е натегнато както трябва !
Писал съм че клапата е чистена поне три пъти последният месец, със спрей за чистене на карбуратори ! На няколко различно фирми !
Насочва ме това, че при поява на "проблема" компа го решава с клапата за ПХ ! Тя е за стабилизация на ПХ, не за неговото функциониране !
Плюс това се получава че все едно няма информация за положението на клапата ! При лек натиск в/у педала за газта се опитва за загасне ! При рязко докосване пак ... Ефекта го няма при плавно натискане !
Отделно че това същото го прави и при работа на газ ! А там нещата които оказват влияние на ПХ са толкова малко, че не е лесно да се разбере къде е точно проблема ... И стигнах до превключвателя на клапата ... Реално друго не остава ? Но просто исках да разбера дали има някакви параметри по които може да се разбере как работи ! Поясниха ми че там всъщност са две микроключета за крайните положения ! Утре ще сваля и ще видя/пиша !
Писал съм че клапата е чистена поне три пъти последният месец, със спрей за чистене на карбуратори ! На няколко различно фирми !
Насочва ме това, че при поява на "проблема" компа го решава с клапата за ПХ ! Тя е за стабилизация на ПХ, не за неговото функциониране !
Плюс това се получава че все едно няма информация за положението на клапата ! При лек натиск в/у педала за газта се опитва за загасне ! При рязко докосване пак ... Ефекта го няма при плавно натискане !
Отделно че това същото го прави и при работа на газ ! А там нещата които оказват влияние на ПХ са толкова малко, че не е лесно да се разбере къде е точно проблема ... И стигнах до превключвателя на клапата ... Реално друго не остава ? Но просто исках да разбера дали има някакви параметри по които може да се разбере как работи ! Поясниха ми че там всъщност са две микроключета за крайните положения ! Утре ще сваля и ще видя/пиша !

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:Жики маме - как пък досега не го правеше със смотаният Ловато изпарител не ми е ясно !
Ми щото не разбирам бе маме ,затуй се в изпаритела търся проблема

Оправи дросела ще се оправи , няма ли от кой д вземеш един и да пробваш?

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Аммм, на това и аз попаднах

Само дето така и не разбрах дали трябва да се гонят стойности .. Но в следствие на снимката и обясненията на Пепи, разбрах че трябва да се гони момента "цък" ... То явно така работи

Жики - няма друже ... Всите карате убавите двигатели, само аз се мъча с таз гад, ма няма да го оставя и докато е в коша свят ще му се завие на двата датчика

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ивчо написа:
Аммм, на това и аз попаднах![]()
Само дето така и не разбрах дали трябва да се гонят стойности .. Но в следствие на снимката и обясненията на Пепи, разбрах че трябва да се гони момента "цък" ... То явно така работи![]()
Жики - няма друже ... Всите карате убавите двигатели, само аз се мъча с таз гад, ма няма да го оставя и докато е в коша свят ще му се завие на двата датчика
Самата хубост е , 2 ваноса , 40 датчика и даже и жило за газ нямам

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ивчо написа:Но в следствие на снимката и обясненията на Пепи, разбрах че трябва да се гони момента "цък" ... То явно така работи![]()
Точно

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Демонтажа
Нямам идея кой и защо, но е в пъти по-лесно да се свали цялата дросел клапа
Там пъккккк .. Как не им дойде на акъла тез винтчета да са с глава за ключе някое ... Неее, за отвертка ще е !
В сервиза имам една чупеща се такава на две места .. И с нея не успях да стигна до заветните винтчета
Стори ми се по-лесно да развия 4-те гайки на дросела, другите 6 скобички и адио Рио ...
Така и стана ..
Маслооооооооооооо, Господ да те убие ! Нали има таковата за втечняване на маслените пари ... Само на пари е станало !
Ма нека да има
Сега свалям гадта и гледам
Видял, направил, почистил, сглобил .... Nice
Вътре имаше масло колкото да долея в двигателя
Пробвах си ключето - прекъсва веригата, работи си нормално .. Преди не го чувах това "цък" което го чувам сега
Довечера чесън, и палар ... Не много че то и без това няма много смисъл

Нямам идея кой и защо, но е в пъти по-лесно да се свали цялата дросел клапа

Там пъккккк .. Как не им дойде на акъла тез винтчета да са с глава за ключе някое ... Неее, за отвертка ще е !
В сервиза имам една чупеща се такава на две места .. И с нея не успях да стигна до заветните винтчета

Стори ми се по-лесно да развия 4-те гайки на дросела, другите 6 скобички и адио Рио ...
Така и стана ..
Маслооооооооооооо, Господ да те убие ! Нали има таковата за втечняване на маслените пари ... Само на пари е станало !

Ма нека да има

Сега свалям гадта и гледам

Видял, направил, почистил, сглобил .... Nice

Вътре имаше масло колкото да долея в двигателя

Пробвах си ключето - прекъсва веригата, работи си нормално .. Преди не го чувах това "цък" което го чувам сега

Довечера чесън, и палар ... Не много че то и без това няма много смисъл

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
ся играят ли оборотите
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Мдаммммм, след няколко часово шофиране (добре де, два часа) ... Пак иска да гасне !
Понякога си мисля че тоз мотор иска да ми каже, че не му се работи вече !
Другата насока е към дебитомер - там никога не е пипано от който и да било !
Просто не мога да си обясня защо се опитва да гасне, след като има стабилен ПХ !?
Ако си ускорявам и изкл. от скорост - пак ходят до таз проклета чертичка и щом спра колата, се вдигат !
Какъв е тоз режим дето и бае това не мога да разбера !
Факт е че една крушка на фара ми изгоря вследствие на спада и качването на оборотите (оттам и работата на алтернатора) !
Има ли смисъл да и откачам акумулатора, барем зачисти някакви грешки ? Или да я карам така направо да я четат ?
Да сменя ли тоз синият датчик на термостата дето е за горивната смес ?
Понякога си мисля че тоз мотор иска да ми каже, че не му се работи вече !
Другата насока е към дебитомер - там никога не е пипано от който и да било !
Просто не мога да си обясня защо се опитва да гасне, след като има стабилен ПХ !?
Ако си ускорявам и изкл. от скорост - пак ходят до таз проклета чертичка и щом спра колата, се вдигат !
Какъв е тоз режим дето и бае това не мога да разбера !
Факт е че една крушка на фара ми изгоря вследствие на спада и качването на оборотите (оттам и работата на алтернатора) !
Има ли смисъл да и откачам акумулатора, барем зачисти някакви грешки ? Или да я карам така направо да я четат ?
Да сменя ли тоз синият датчик на термостата дето е за горивната смес ?

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
На кво шофира ? бензин чесън , 3 ракии???
да ти дам един дросел за 28ца да сложиш един матор към него?
да ти дам един дросел за 28ца да сложиш един матор към него?

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3