BMW 740IL
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 740 il
- Мечтае да кара: На задна гума
BMW 740IL
Здравейте приятели и колеги преди дни си купих и аз мечтаната от мен е38 ца 740ил та колата е внос от германия след дни ще предстои да и сменя маслата на мотора и автомата бихте ли ми казали какво масло да слагам че не съм запознат този от който я купих ми каза че е карана само с кастрол 10 в 60 но дали има смисъл на такъв мотор не толкова високо оборотен да се слага такъв вискозитет,автомата на пръв поглед си сменя много мазно и не рита,което ме навежда на мисълта да не бързам със смяната на маслото му.Колата също има ЕДЦ тука също като цяло не съм запознат и незная как да разбера дали работи окачването е доста твърдо дори без да натискам копчето това е общо взето ще чакам съвети преди да сменям каквото и да е
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
Re: BMW 740IL
Абе мотора не е изобщо нискооборотен, тва не е някоя американска ламя с оборотомер като на дизел.
Погледни в книжките на колата, там пише всичко. Всичко зависи от стилът ти на каране, ако го ръчкаш яко е желателно лятото поне да го караш с 10W60. За автомата, не чакай да почне да рита и тогава да му сменяш маслото, погледни лепенката която е на него, каквото пише там, такова слагай
Погледни в книжките на колата, там пише всичко. Всичко зависи от стилът ти на каране, ако го ръчкаш яко е желателно лятото поне да го караш с 10W60. За автомата, не чакай да почне да рита и тогава да му сменяш маслото, погледни лепенката която е на него, каквото пише там, такова слагай

- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
Аз си карам по спортно така да кажа но не съм чул някой да слага на такъв мотор 10 в 60 до сега затова питам автоматика е стария колко масло евентуално ще събере,а за ЕДЦ как може да се провери работата и възможно ли е да е останало в режим спорт и затова да е много твърда колата 

- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Привет и честито за колата, аз карам моята с масло БМВ 5х40. Това реално е масло кастрол, каквото и БМВ препоръчва.
Поздрави
Поздрави
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Аз пък бих ти казал,въобще да не бараш маслото на автоматика след като нямаш проблем !
Вижте му нивото как е,и ако е наред не влизай в филми да не плачеш след няколко месеца
Вижте му нивото как е,и ако е наред не влизай в филми да не плачеш след няколко месеца

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
sambeto написа:Вижте му нивото как е,и ако е наред не влизай в филми да не плачеш след няколко месеца
и това че след няколко месеца ще "плачеш" са митове

карам кола дето маслото й е сменено преди пет години и да чукна на дърво проблем няма. (ама сменено с масло каквото трябва, а не някой си там налял декстронче..)
За мотора според мен 10w60 е пресилено, ще трябва есента да го сменяш, щото това масло не е за зимата. Според мен си слагай 5w40.

- sambeto
- ентусиаст
-
Bavarcho написа:sambeto написа:Вижте му нивото как е,и ако е наред не влизай в филми да не плачеш след няколко месеца
и това че след няколко месеца ще "плачеш" са митове![]()
карам кола дето маслото й е сменено преди пет години и да чукна на дърво проблем няма
Значи си късметлия Врачански зетко

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Stambeto, защо реши така, и на моята е сменено май 2010 год., и март 2013год. и нямам проблеми с автомата, евентуално някой ден след година две ще сменя пакети, но за сега всичко е О'к. Не знам от къде черпите информация, но не е лошо да дадете поне малко и на нас от нея, та да видим какво правим, дето не се прави....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- sambeto
- ентусиаст
-
Трима мой приятели сменят масло в оторизиран сервиз на марката.Волво XC70,BMW 530d и Mercedes S320 cdi.
В рамката на една година след смяната на маслото и тримата правиха кутии.Питах във BMW и от там ми казаха,че масло в скоростна автоматик кутия само се долива.Даже мисля че шефа на Виа Интеркар (ако не се лъжа) беше цитиран тук във форума защо това не се прави,и звучеше доста правдободобно и смислено.Най общо казано с течение на времето дисковете в кутията се износват,въпреки това те се "сработват" с маслото и кутията продължава безпроблемно да работи.При смяна на маслото тоя ефект изчезва и след време става проблема.Ако някой го намери това мнение да го цитира,че може и да не се изразявам точно.Интересувал съм се доста,чел съм...мненията са общо взето 50:50.На мен обаче това да не се сменя ми се видя по логично.Всеки си има право на мнение и си решава сам.Аз мойто масло ще го сменям ако ми се счупи кутията.Предната ми Е39 съм я карал 4 години така и проблем не съм имал.Две години карам Е38-та така и пак нямам проблем.Всеки си решава за себе си
Изпратено от HTC ONE
В рамката на една година след смяната на маслото и тримата правиха кутии.Питах във BMW и от там ми казаха,че масло в скоростна автоматик кутия само се долива.Даже мисля че шефа на Виа Интеркар (ако не се лъжа) беше цитиран тук във форума защо това не се прави,и звучеше доста правдободобно и смислено.Най общо казано с течение на времето дисковете в кутията се износват,въпреки това те се "сработват" с маслото и кутията продължава безпроблемно да работи.При смяна на маслото тоя ефект изчезва и след време става проблема.Ако някой го намери това мнение да го цитира,че може и да не се изразявам точно.Интересувал съм се доста,чел съм...мненията са общо взето 50:50.На мен обаче това да не се сменя ми се видя по логично.Всеки си има право на мнение и си решава сам.Аз мойто масло ще го сменям ако ми се счупи кутията.Предната ми Е39 съм я карал 4 години така и проблем не съм имал.Две години карам Е38-та така и пак нямам проблем.Всеки си решава за себе си

Изпратено от HTC ONE
Аз пък винаги съм се чудел,ако доливаш масло на скоростите,без да го сменяш цялото и долееш различно масло от това,което има в кутията няма ли да направиш по голяма беля?:kuku: Този преди теб кой знае какво е налял
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
Такааа значи ще му сложа 5 в 40 на бмв ще го следя да видим дали ще има разход на масло да се надявам че ще е в рамките много и се радвам на колата макар и още да не съм я подкарал както хората и да видим дали кое ще почне да се обажда надявам се да излезе корава машина за автоматика ще му проверя нивото този който ми го продаде каза че маслото е сменяно в германия и ми каза да не го барам пък надали там ще сложат някакво менте интересното е още за ЕДЦ никой нищо не спомена още другото което искам да попитам е има лепенка в предна лява част Вебасто и пише нещо но къде може да е тази печка и дано да не са я махнали което много ме съмнява ще питам още доста неща с които не съм запознат и след като стъпи на пътя ще кача снимки на красавеца 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
sambeto написа:Трима мой приятели сменят масло в оторизиран сервиз на марката.Волво XC70,BMW 530d и Mercedes S320 cdi.
За волвото не знам как седи въпроса, за Мерцедес ЦДИ скоростите маслото е скъпо и специфично дали са сложили каквото трябва, за БМВ-то много хора наливат Декстрон 3 защото на разни места пише че става, но не е много сигурно.
Тая дето ти разправям е обслужвана в дару кар и верно казаха че не се сменя, ама нямаха нищо напротив да го сменят щом си плащаш

Аз много не разбирам, ама какво има да се "сработват" дисковете с маслото

Както и да наистина въпроса е обсъждан много пъти, няма нужда пак да дълбаем

denislav.tatarov написа:..
За ЕДЦ-то има няколко хубави теми в този раздел прочети ги. Не е много разпространено за това няма да намериш много мнения.
За печката най-вероятно си я имаш, ако си с навигация има меню за пускане (има и принудително пускане на момента, а иначе нормалното е с таймер), може и да не е отключена самата печка. Също има писано за нея, провери в Е39 раздела там имаше няколо големи теми.
sambeto написа:Значи си късметлия Врачански зетко
късметлия съм си

- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
Не съм с навигация и гледам че вътре няма нещо като часовник за печката или таймер тука малко става странно с търсенето но дано излезе като индианец съм но всичко ще се разучи подробно
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, 10W60 се препоръчва за М-ките, които имат много по-голяма литрова мощност. За твоя мотор може да се ползва, но няма смисъл да се набутваш. Карал съм и с такова, няма никаква осезаема разлика. Затова мисля, че 5W40 е добре, така дават и по инструкция - гледай само да не е менток, че най-много ментета има на Кастрол!
А за скоростната кутия - ако е стептроник, заводът казва, че маслото не се сменя. Щом работи мазно, хич не я пипай, и не си вкарвай таралеж в гащите, а ако няма теч, може да не гледаш и нивото. Ако не е стептроник, виж какво казват в инструкцията.
Много хора ще ти кажат, че не е така, че няма вечни масла и т.н... Аз съм инженер и вярвам на инженерите от БМВ. А и съм виждал Е38 на 500 К км, не му е сменяно маслото в скоростите и въпреки това е О.К. Знам и колеги, които сменяха масло и някои от тях патиха след това.
Успех и базавариийно с новата кола!
А за скоростната кутия - ако е стептроник, заводът казва, че маслото не се сменя. Щом работи мазно, хич не я пипай, и не си вкарвай таралеж в гащите, а ако няма теч, може да не гледаш и нивото. Ако не е стептроник, виж какво казват в инструкцията.
Много хора ще ти кажат, че не е така, че няма вечни масла и т.н... Аз съм инженер и вярвам на инженерите от БМВ. А и съм виждал Е38 на 500 К км, не му е сменяно маслото в скоростите и въпреки това е О.К. Знам и колеги, които сменяха масло и някои от тях патиха след това.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
asennikolov написа:Колега, 10W60 се препоръчва за М-ките, които имат много по-голяма литрова мощност. За твоя мотор може да се ползва, но няма смисъл да се набутваш. Карал съм и с такова, няма никаква осезаема разлика. Затова мисля, че 5W40 е добре, така дават и по инструкция - гледай само да не е менток, че най-много ментета има на Кастрол!
Много по-голямата литрова мощност се изразява в 0.6кубика или 1.0 ако е със стария мотор , това много ли е ?
Отделно откога почнаха произвеждат перфектни неща ? Няма такова нещо и няма и да има скоро, маслото с годините му се ебава майката и става на пикоч. Да не говориме колко стружки се събират на тия магнити и като не бъдат почистени самите магните спират да ги ловят и всички тия симпатични стружки се мандахерцат из фината механика на кутията.
Никъде не пише черно на бяло , че не се сменя. Навсякъде пише LongLife ( Дълъг живор ) + че не трябва се сменя в рамките на дадени километри ( не помня колко точно ).
п.с.
Карам с 5w40 на yacco + маслото на скоростите е сменено с масло Yacco + филтър,гарнитура и О пръстен MANN.
Доволен съм и нямам ядове с тия масла.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3