Дилема за носачи
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Дилема за носачи
Имам едно тропане в предницата което миналата година беше слабо и не можехме да го хванем...Покарах така няколко месеца за да се изрази по-силно и да го видим от къде идва.Установихме шарнирни болтове на железните криви носачи(не алуминиевите).Сега се чудя кой вариант е най-удачен.
Да взема два носача AS Metal известни с много здрави шарнири и да им махнем оригиналните тампони като на тяхно място се сложат бг.полиуретанови за да няма "сеене" или лемфьордер тампони.190лв двата носача и 70лв двата тампона общо 260лв.
Или от известен форумен търговец,два носача лемфьордер за 230лв двата като не знам да им сменям ли тампоните и дали са 100% оригинален и здрав вариант поради много реплики на лемфьордер...
Между другото имаше колега от Е34 раздела който предлагаше AS Metal но не помня кой беше...Ако някой знае,моля да ми напише ника му на л.с.
Моля за мненията ви от опит с дадените производители
Да взема два носача AS Metal известни с много здрави шарнири и да им махнем оригиналните тампони като на тяхно място се сложат бг.полиуретанови за да няма "сеене" или лемфьордер тампони.190лв двата носача и 70лв двата тампона общо 260лв.
Или от известен форумен търговец,два носача лемфьордер за 230лв двата като не знам да им сменям ли тампоните и дали са 100% оригинален и здрав вариант поради много реплики на лемфьордер...

Между другото имаше колега от Е34 раздела който предлагаше AS Metal но не помня кой беше...Ако някой знае,моля да ми напише ника му на л.с.
Моля за мненията ви от опит с дадените производители

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Дилема за носачи
Мейле не предлагат ли за Е34 носачи, на 36-цата съм с тяхни шарнири и не са мръднали 80 000км.
only rear wheel drive
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Митко Стоянов предлагаше, но вече не го прави (поне няма обява). Аз от него взех кривите носачи и накрайници точно заради хвалбите по отношение на марката. Минал съм едва 2-2500км и нищо не мога да кажа. Тампоните им са достатъчно здрави и няма никакво сеене. Такова би се получило единствено с някакви менташко меки тампони, или разбити такива. Мен лично ме привлече очакваното съотношение цена-качество. Иначе всеки майстор ще ти каже "Взимай Лемфьордер, да не съжаляваш после", но... напоследък се оказва, че гаранцията е никаква. Пазарът е залят от ментета и трябва много да се внимава от къде се пазарува. И дори тогава пак може да станат гафове. Помните преди време партидата вътрешни накрайници за е36 от Лавиатан, когато му се наложи да си потърси правата директно от Лемфьордер. Тъй че аз не знам какво да те посъветвам, освен ти сам да събираш мнения от доволни и недоволни и да прецениш. Сега "модерно" е да се рециклира и в интерес на истината кадърно рециклираните болтове издържат доста повече от почти всичко на пазара. Една предница на е34 регулирах скоро и момчето се похвали с 50к км навъртяни, а носачите са чук. Но пък трябва много да се внимава къде се дават, защото разни неспособни майстори могат така да оплескат нещата, че буквално да ти се разпадне предницата на някой светофар.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Това с репликите не важи ли и за мейле?Колега от къде си взимал твоите които са на 80 000км?
Точно затова пуснах темата за да събера мнения и да реша какво ще е най-добре.

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
michev написа:Мейле не предлагат ли за Е34 носачи, на 36-цата съм с тяхни шарнири и не са мръднали 80 000км.
Привет на всички , аз сьщо сьм сьс Мейле / подсилените / и вече 15000 няма проблем , купувах ги от колега от форума . Цената им беше до колкото си спомням около 110 лв. за четири шарнира , най ниската цена за 4 бр. тук в Шумен ми искаха 160 лв. като не се уточняваше кьде са произведени .......... с две думи провери в раздел магазини при колегите може да измислят нещо

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Аз съм го писал и в други теми. Ще го напиша пак, като не ангажирам никой с мнението си.
За носач-рециклиране. На предната Е34-ка ги правих и все още карат. Аз бях минал с нея около 40-50К, че и повече. Дадох я на приятел и той кара доста и са читави още. И всичко това за около 15 лв на болт.
И не, че ми се свидят парите за нови. Ама е много трудно вече да се намери нещо качествено. Менте до менте, а имам чувството, че и доказани марки си пращат тука най-калпавите партиди
(въпреки, че мисля, че това е малко вероятно до невъзможно)
За носач-рециклиране. На предната Е34-ка ги правих и все още карат. Аз бях минал с нея около 40-50К, че и повече. Дадох я на приятел и той кара доста и са читави още. И всичко това за около 15 лв на болт.
И не, че ми се свидят парите за нови. Ама е много трудно вече да се намери нещо качествено. Менте до менте, а имам чувството, че и доказани марки си пращат тука най-калпавите партиди

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
MaxMeyer написа:За требич ли говориш колега или на друго място?
Не, в Берковица ги носех на един човек, който е пенсионер и цял живот е работил като стругар. Много ги чува нещата, но е затрупан с работа и от месеци го обикалям, ама все не ми идва ред

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Абе нещо ми е притеснено с рециклаж какво ще се получи...Мисля да заложа на ново и старите да ги рециклирам и за резерва ако нещо неочаквано стане.Така и така съм им сложил тампони от Е32 750 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Рециклирай !
Аз махнах оригиналните тампони на горните криви и сложих SWAG от 750 заради некадърни майстори се наложи да ги сменя монтирах TRW те поне изкараха 2000клм махнах ги разглобих всичко и пратиш носачите в Стара Загора за рециклиране имах само един скъсан маншон но исках всичко да е перфектно рециклажа заедно с полиоретановите тампони и маншони заедно с пътните и морската грес за монтаж на тампоните ми легна точно 280лв !
Аз махнах оригиналните тампони на горните криви и сложих SWAG от 750 заради некадърни майстори се наложи да ги сменя монтирах TRW те поне изкараха 2000клм махнах ги разглобих всичко и пратиш носачите в Стара Загора за рециклиране имах само един скъсан маншон но исках всичко да е перфектно рециклажа заедно с полиоретановите тампони и маншони заедно с пътните и морската грес за монтаж на тампоните ми легна точно 280лв !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
И аз да изкажа мнение, минал съм и по пътя на рециклирането и по пътя на "новите" части. Такааа за рециклираните- това се случи на долните носачи (при мен алуминиеви) - лошото на рециклирането е, че майсторите винаги се презастраховат и ги правят с голяма стегнатост (на болта), което на практика води след определени километри до повторен реглаж! Просто омекват и се губи реглажа (поне така се получи при мен), иначе вече 10к. км. всичко е точно, не тропат още
(тампони не си спомням какви сложих). За горен (крив) носач избрах Мейле HD, така ми дойде преди време, уж усилени били, за сега не са мръднали (10к. км.). Честно казано ако се ми се наложи смяна бих предприел точно това което описваш ти- носач на АС МЕТАЛ и тампон на Лемфьордер! Да знаеш само, че когато аз търсех всички носачи на Лемфьордер вървяха без тампоните!

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Да кажа и аз от опит само, че за е39. Ас метал ми е цялата предница и съм минал 60 000км, има леки луфтове, но нищо сериозно, ще кара още доста... За парите си турското е много читаво и носи на як бой, аз лично лемфиордери, мемфиордери и тн гъзарий не признавам, защото ментаците са много първо, и второ като цена са много скъпи, а за коли на по18-20г 800-1000лв за предница си е разсипия направо........
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
MaxMeyer написа:Това с репликите не важи ли и за мейле?Колега от къде си взимал твоите които са на 80 000км?
По времето, когато ги купувах /2006 или 2007 година/, Мейле не бе широко разпространена марка на нашия пазар и моите специално ги взех от Елит кар, но може и да бъркам, че беше отдавна. Сега доколко е читава стоката на пазара, никой не може да гарантира, но при мен наистина явно съм попаднал на оригинални части, защото лятото свалях носач и шарнира беше в напълно нормална кондиция, а колата е на ниско и твърдо окачване с гуми 225/45/17 и плътните тампони на носачите, което определено си товари окачването като цяло. А лемфьордера може би е с най-много имитации, та там много внимателно.
only rear wheel drive
Здравейте колеги , моята предница е за ремонт, пълних 2 пъти в Требич но нещо не изкара много. Тампоните не съм ги сменял ,може би заради тях не изкарват много .Ако сложа от тези тампони полиоретановите, те как са като здравина ,мисля си че са по здрави от всички ментета.Сигурно ще вози по твърдо но не ми пука , искам само да не тропа. Някои карал ли е с такива да каже как е и от къде да ги взема, като пари как излиза?
Аз, до сега всяка година сменях кривите носачи заедно със тампоните.
Преди две години си рециклирах оригиналните носачи на симеоновско шосе и не са мръднали. Като километри не е много, но около нас има много разбити пътища, а и не си пазя особено предницата като карам. Преди месец ми се скъсаха тампоните и сложих полиуретанови, български. Не усещам да е станала по-твърда предницата, но за сметка на това е осезаемо по-стабилна. Особено при спиране. Може би ефекта да е субективен, до сега карах със скъсани тампони, но съм доволен. Цената на тампоните е колкото на обикновени гумени, но ще изкарат много повече.
Вече за нови носачи не ща да чуя. Не знам с какво ги пълнят, но ги правят много добре. Имам още един комплект стари носачи и като се раздрънкат тея - пълня другите, прехвърлям тампоните и слагам на колата.
Преди две години си рециклирах оригиналните носачи на симеоновско шосе и не са мръднали. Като километри не е много, но около нас има много разбити пътища, а и не си пазя особено предницата като карам. Преди месец ми се скъсаха тампоните и сложих полиуретанови, български. Не усещам да е станала по-твърда предницата, но за сметка на това е осезаемо по-стабилна. Особено при спиране. Може би ефекта да е субективен, до сега карах със скъсани тампони, но съм доволен. Цената на тампоните е колкото на обикновени гумени, но ще изкарат много повече.
Вече за нови носачи не ща да чуя. Не знам с какво ги пълнят, но ги правят много добре. Имам още един комплект стари носачи и като се раздрънкат тея - пълня другите, прехвърлям тампоните и слагам на колата.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3