Катализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- BMW-320d
- Потребител
-
- Кара: е46 320 д
- Мечтае да кара: е46 320 д :Д
Re: Катализатор
rG_ArkaN написа:Здравейте колеги. Някой от вас може ли да ми подскаже какви са признаците на запушен катализатор. Имам проблем с цвета на дима който излиза от ауспуха (по-плътен и бял от обикновено), но от известно време следя нивото на масло и антифриз и не гори нито едно от двете. Приятел ме посъветва да попитам дали не е възможно да е запушен катализатора и от там да идва този проблем. Питам просто информативно иначе съм решил да го махам в скоро време, защото имам чувството, че от известно време колата е леко спъната, а няма друга причина за това.
Колата е 320CI 2000г. Е46.
Еми първо ако усещаш,че колата се спъва,това е малко относително,но най-сигурния признак за запушване е вдигане на разхода на горивото и миризмата на сяра.Цвета на дима не се определя от катализатора може да е от 100 други неща,но не и катализатора ... дай и малко повече газ 4-5 хил оборота за няколко минути и карай на отворени прозорци ако засмърди не се чуди махай ги.
Колеги искам да си махна катализаторите че се запушиха,мирише на запартаци и губи мощност.Колата ми е BMW 320i е46 с 4 ламбда сонди ,2 преди и 2 след катализаторите моля даите ми кадарен майстор в пловдив
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
за Е46 136к.с възможно ли е след изтърбушването на катализатора да светнат лампите на ASC,ABS и ръчна?защото на същата тази кола се е запалил катализатора по време на пътуване,колегата го е премахнал и след това са светнали лампите.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
BMW-320d написа:rG_ArkaN написа:Здравейте колеги. Някой от вас може ли да ми подскаже какви са признаците на запушен катализатор. Имам проблем с цвета на дима който излиза от ауспуха (по-плътен и бял от обикновено), но от известно време следя нивото на масло и антифриз и не гори нито едно от двете. Приятел ме посъветва да попитам дали не е възможно да е запушен катализатора и от там да идва този проблем. Питам просто информативно иначе съм решил да го махам в скоро време, защото имам чувството, че от известно време колата е леко спъната, а няма друга причина за това.
Колата е 320CI 2000г. Е46.
Еми първо ако усещаш,че колата се спъва,това е малко относително,но най-сигурния признак за запушване е вдигане на разхода на горивото и миризмата на сяра.Цвета на дима не се определя от катализатора може да е от 100 други неща,но не и катализатора ... дай и малко повече газ 4-5 хил оборота за няколко минути и карай на отворени прозорци ако засмърди не се чуди махай ги.
По друг начин може ли да се определи дали катализатора е заминал?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
bobi_81xx написа:за Е46 136к.с възможно ли е след изтърбушването на катализатора да светнат лампите на ASC,ABS и ръчна?защото на същата тази кола се е запалил катализатора по време на пътуване,колегата го е премахнал и след това са светнали лампите.
добре де,помисли малко,какво общо има ауспуха с гумите на колата.може естественно

- dpopov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E92 335xi
- Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition
Колеги, интересно ми е някой от вас СМЕНЯЛ ли е катализатор ? Чета, че всичко го махат, но ме интересува дали може да се смени с нов и какви биха плюсовете от тази смяна ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
dpopov написа:Колеги, интересно ми е някой от вас СМЕНЯЛ ли е катализатор ? Чета, че всичко го махат, но ме интересува дали може да се смени с нов и какви биха плюсовете от тази смяна ?
Колега,много рядко в България се сменя катализатор повечето го махат и забравят че някога тази кола е имала такова нещо.А плюсовете от евентуална смяна е по-малко замърсяване на околната среда и супер набутване с пари

- dpopov
- младши ентусиаст
-
Прав сте, колега
аз не съм запознат много и затова питам, да се образовам
интересно ми беше, защото си мислех, че евентуална смяна с нов би намалило данъка на колата. Той нали се определя от евро 3-4-5 и би било добре, ако намаляха данъка при смяна на катализатор..

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- dpopov
- младши ентусиаст
-
Ами честито значи
след като влезе новия закон за Данък МПС от 01.03.2014 г. и данъците ни скочат двойно, ще се преорентираме към Корсички и Фиестички

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Все в някакъв момент ще затегнат проверките на катализаторите и ще има голям урожай... Катализатори има и доста под 1000 лв., на мен преди 3г. в ЕМ комплект ми дадоха цена 500лв. за М52Б20 мотор. Колко пречиства, друг въпрос.
Never mistake motion for action...
По принцип до колкото знам тези на М комплект са пълен ташак, държат по една година и след тва заминава, разпада се материала вътре в самия катализатор. Относно катализационния ефект - съмнява ме да е добър. До някъде може да се съди по показанията на сондата след катализатора. Ако някой има лични наблюдения да каже... Аз лично съм скептично настроен, ако някой може да ме обори ще се радвам да чуя мнението му, но ако се налага всяка година да давам дори и по 500 лв., за да имам някакъв си там катализатор, то май ми е по-изгодно да я декларирам като без катализатор и да си плащам там по по-високата тарифа и тва е!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Какво печелите от декларирането на катализатор, като тези отстъпки важат за по-маломощните мотори.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
dpopov написа:Ами честито значислед като влезе новия закон за Данък МПС от 01.03.2014 г. и данъците ни скочат двойно, ще се преорентираме към Корсички и Фиестички
![]()

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
колкото и всеки да се прави на честен-кво да се лъжем винаги ще има сервизи които ще декларират че имаш катализатор а ти нямаш.Така е в БГ.То и преглед неможе да минеш без данък или да прехвърлиш колата пред нотариус