БМВ Х5 Е53 3.0i бензин
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- naskocanada
- Потребител
-
- Кара: E53 3.0i
- Мечтае да кара: F10 M
БМВ Х5 Е53 3.0i бензин
Колеги, здравейте. Имам 2005 Е53. Кутията е ГМ, колата е Канадска. Искам да си сменя маслото на скоростната кутия - изчетох туй онуй. Видях и няколко теми при които хората си сменят маслото на кутията и източват по 9 литра от кутията като палят колата на сухо със свален картер и без филтър за да могад да изкарат и последните няколко литра от турбината. До тук добре - но не съм особено сигурен дали тая практика на практика е полезна. Разговарях с няколко майстора и познати с автомати (не всички имат БМВ де, ама принципът е един и същт ако не е някаво DSG/SMG разбира се). Та всички "майстори" (включително и Канадски майстори) казват, че е риск да се точи кутията така - а трябва просто да се сваля картера, маха се филтара - слага се нов, пълни се кутията и те - това е.
Въпросите ми са следните:
1. Къде бихте ми препоръчали да ида и от къде да си купя масло - малко ми е трудно да повярвам на БГ дистрибуторите, а маслото което е налято на колата като нова не се произвежда вече Texaco е първоначално зареденото масло. А не бива да слагам друго. Четох че има съвместими масла - дали това е така?
2. Какво ви е мнението за това палене на "сухо" и минаване през вс. скорости за да изхвърли турбината това което е останало в нея?
Предварително ви благодаря за подкрепата. Мн. се е писало по темата ама гледам никой не казва дали реално това е добра практика.
Въпросите ми са следните:
1. Къде бихте ми препоръчали да ида и от къде да си купя масло - малко ми е трудно да повярвам на БГ дистрибуторите, а маслото което е налято на колата като нова не се произвежда вече Texaco е първоначално зареденото масло. А не бива да слагам друго. Четох че има съвместими масла - дали това е така?
2. Какво ви е мнението за това палене на "сухо" и минаване през вс. скорости за да изхвърли турбината това което е останало в нея?
Предварително ви благодаря за подкрепата. Мн. се е писало по темата ама гледам никой не казва дали реално това е добра практика.
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Re: БМВ Х5 Е53 3.0i бензин
Колега,къде искаш да ти препоръчаме сервиз,?? В България или Канада??? На колко километра ти е колата? А като така или иначе си тръгнал да даваш доста пари,защо не си свършиш тази смяна в сервиз на БМВ?
П.С. Аз лично нямам намерение да си пипам по кутията след като нямам никакви проблеми,не бих си сменил маслото,но всеки си решава.

П.С. Аз лично нямам намерение да си пипам по кутията след като нямам никакви проблеми,не бих си сменил маслото,но всеки си решава.
BMW от 1 - 2 години препоръчва смяна на маслото на АСК на 120 000 км. Има и ремонтни комплекти които съдържат филтър, гарнитура и точното масло за модела.
Това, че маслото с което колата е излязла от завода преди 8 години не значи, че няма заместител. Ако го провериш в ЕТК-то по VIN-а на автомобила ще ти излезе заедно с продуктовия номер.
Колкото до пълно източване на маслото като автомобила се пали без картер на АСК-то и т.н. никъде не е описано в TIS-a за нито един от моделите на BMW, така че аз не бих си правил експерименти.
Това, че маслото с което колата е излязла от завода преди 8 години не значи, че няма заместител. Ако го провериш в ЕТК-то по VIN-а на автомобила ще ти излезе заедно с продуктовия номер.
Колкото до пълно източване на маслото като автомобила се пали без картер на АСК-то и т.н. никъде не е описано в TIS-a за нито един от моделите на BMW, така че аз не бих си правил експерименти.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
В TIS ако няма описание е защото смениха от скоро лайв таима с 120 000 км за смяна на масло в авт. скорости, Преди за всичко свалят скоростите и там няма проблем с източването му. При всичките притеснения на автора на темата, бих препоръчал да вземе оферти от специализирани сервизи, вкл. и официалните, естествено всички ремонти са с гаранция и да избере нему изгодната. Лек ден!
4 мнения
• Страница 1 от 1