За какво е това копче?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: За какво е това копче?

Мнение от doomy525 » 09 Яну 2014, 18:54

огледай под капака за втора турбина, това може при екстремно изпреварване да я активира :mhihi: :bchug:

Най-логично и на мен ми звучи като за врата на гараж..все пак приемника си има някакъв диаметър от който да го лови и след преминаването му е неактивно.. :roll:

edit : при мен на едната интериорна лаисна точно до копчето за темпомата имаше едно ключе (on/off) и голямо чудене за какво е, та се престраших да го цъкна и се оказа, че спира звука на музиката, а иначе продължава да си свири (той човека от къде да знае, че като натисне копчето за усилване навътре се спира..ама както и да е, важното е да съсипим лайсната..) :smoke: :bang:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 09 Яну 2014, 19:10

doomy525 написа:огледай под капака за втора турбина, това може при екстремно изпреварване да я активира :mhihi: :bchug:

Най-логично и на мен ми звучи като за врата на гараж..все пак приемника си има някакъв диаметър от който да го лови и след преминаването му е неактивно.. :roll:

edit : при мен на едната интериорна лаисна точно до копчето за темпомата имаше едно ключе (on/off) и голямо чудене за какво е, та се престраших да го цъкна и се оказа, че спира звука на музиката, а иначе продължава да си свири (той човека от къде да знае, че като натисне копчето за усилване навътре се спира..ама както и да е, важното е да съсипим лайсната..) :smoke: :bang:

БОЛНИ МОЗЪЦИииииии........Пак хубаво че не е сложил на лайсната втори бутон за vol.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 09 Яну 2014, 19:29

Така като започнат да слагат някви копченца и тем подобни изобретения направо са си за трепане :bang: ще гадаем тук за какво е, що го е сложил и т.н. луда работа е гледам ги днес тия жички и нищо не разбрах.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Яну 2014, 19:39

ще гадаете :mhihi:
много е трудно както ти се каза да свалиш кората отдолу и да видиш къде отиват кабелите..
ама ходи на врачка за по-лесно..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 09 Яну 2014, 19:41

колега пробвай го на 300км/ч , да не би да е парашут като на драгстерите :mhihi: :mhihi: :mhihi: (шегичка)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 09 Яну 2014, 20:08

Bavarcho написа:ще гадаете :mhihi:
много е трудно както ти се каза да свалиш кората отдолу и да видиш къде отиват кабелите..
ама ходи на врачка за по-лесно..

Ти май не виждаш, :shock: че свалих кората и пак не се разбра единия кабел е завит на болта на педала на спирачката посочил съм на снимката, другият зад прага за кракът но не го дръпнах и няма как да бръкна там.
Все си мислех, че ти си врачка и ще помогнеш.......

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 09 Яну 2014, 20:21

todorakis82 написа:Ти май не виждаш, :shock: че свалих кората и пак не се разбра единия кабел е завит на болта на педала на спирачката посочил съм на снимката, другият зад прага за кракът но не го дръпнах и няма как да бръкна там.

Браво! Герой!
Сега три реда обяснение как се сваля педала за почиващия крак ли искаш? И обяснение къде точно зад него има дупка дето минават кабелите за към коша, и после да видиш къде в коша отива?
Хубаво нещо е форума, за много неща може да питаш и някой ще ти отговори, ама да питаш това копче дето някой го е сложил за какво е..

Тоя завит на болта според теб да е маса? Или ще да има друго по-специално приложение :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 09 Яну 2014, 20:52

Bavarcho написа:
todorakis82 написа:Ти май не виждаш, :shock: че свалих кората и пак не се разбра единия кабел е завит на болта на педала на спирачката посочил съм на снимката, другият зад прага за кракът но не го дръпнах и няма как да бръкна там.

Браво! Герой!
Сега три реда обяснение как се сваля педала за почиващия крак ли искаш? И обяснение къде точно зад него има дупка дето минават кабелите за към коша, и после да видиш къде в коша отива?
Хубаво нещо е форума, за много неща може да питаш и някой ще ти отговори, ама да питаш това копче дето някой го е сложил за какво е..

Тоя завит на болта според теб да е маса? Или ще да има друго по-специално приложение :roll:

Не сте прави ,по добре колегата да пита и някой да му даде съвет,отколкото да изпочупи пласмасите.Колегата е мераклия и му се занимава с колата.Може и друг колега да е имал такова копче и да е разгадал за какво е и сега да помогне.Сега ако помогнем на колегата ,утре той ще помогне на някой
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 09 Яну 2014, 21:19

bumer530 написа:
Bavarcho написа:

Браво! Герой!

Не сте прави ,по добре колегата да пита и някой да му даде съвет,отколкото да изпочупи пласмасите.Колегата е мераклия и му се занимава с колата.Може и друг колега да е имал такова копче и да е разгадал за какво е и сега да помогне.Сега ако помогнем на колегата ,утре той ще помогне на някой

Аз, нямам познания като вашите не го отричам и не се гордея с това но човек се учи докато е жив. Никога не съм се занимавал с коли сега имам повече свободно време и се ровичкам по колата това грешка ли е :dunno: нали за това е форума такива неграмотници като мен да питат грамотните като вас колеги за съвет кое как да направят.
Сега калегата "Bavarcho" с много познания се прави на мъж на такива неразбиращи като мен. Всеки си е силен в нещо аз, примерно работя от много време лична охрана и разбирам от разни спортове примерно колегата "Bavarcho" ако поиска съвет от мен по моята професия с радост ще съм насреща, както аз искам съвет от вас за болната ми тема колата. От него разбах примерно, че се сваля педала за почиващия крак благодаря ти.
Благодаря и на колегата "bumer530" за съветите относно напасването на кората на мотора направих е както беше описал в една друга тема:yes:
Нека приключим с това копче даже ме е яд, че попитах мислех, че може и някой друг може да го има :banghead:

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 09 Яну 2014, 21:30

Айде сега на мъж съм се правил :mhihi: И колегата там дето тръгнал да ми чете морал за какво е форума, айде нема нужда.. Нито някой е тръгнал научен, нито някой е голям батка тука ;) И да обсъждаме кой колко е маниак е още по-глупаво. И аз съм питал тъпи въпроси преди години (то и на колко години съм бил тогава :mhihi: ), ама чак толкова да не мога сам да видя един кабел къде отива.
Няма тема в която да съм знаел отговора на даден въпрос и да не съм го написал, но да е отправен по-добре. Хора от София (някой от тях пишешти предимно в този раздел, момчета които не съм познавал) могат да кажат как съм им помагал за нещо по колата, дали с инструмент, дали съм правил нещо с диагностиката, напълно безплатно, само защото са колеги и трябва да си помагаме. Да беше попитал как се сваля тази кора (за почиващия крак) да ти обясня как се сваля, а ти "надявах се някой да каже за какво е копчето". Мисля че още преди да питаш знаеше че не е оригинално и надали друг има/е имал такова за да каже.

Годините ми ги пише в профила, надали мога да се правя на мъж на хора дето са с по десет години по-големи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Яну 2014, 21:40

todorakis82 написа:... единия кабел е завит на болта на педала на спирачката посочил съм на снимката, другият зад прага за кракът .....

Ако е вързан за стоп машинката на спирачния педал (не само на болта за шасито) би могло да дублира управлението на стоп светлините.
Ако някой ти се е лепнал за задната броня го натискаш, стоповете светват, но не забавяш скоростта ,,,,

Само предположение разбира се.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 09 Яну 2014, 21:49

Bavarcho написа:Айде сега на мъж съм се правил :mhihi: И колегата там дето тръгнал да ми чете морал за какво е форума, айде нема нужда.. Нито някой е тръгнал научен, нито някой е голям батка тука ;) И да обсъждаме кой колко е маниак е още по-глупаво. И аз съм питал тъпи въпроси преди години (то и на колко години съм бил тогава :mhihi: ), ама чак толкова да не мога сам да видя един кабел къде отива.
Няма тема в която да съм знаел отговора на даден въпрос и да не съм го написал, но да е отправен по-добре. Хора от София (някой от тях пишешти предимно в този раздел, момчета които не съм познавал) могат да кажат как съм им помагал за нещо по колата, дали с инструмент, дали съм правил нещо с диагностиката, напълно безплатно, само защото са колеги и трябва да си помагаме. Да беше попитал как се сваля тази кора (за почиващия крак) да ти обясня как се сваля, а ти "надявах се някой да каже за какво е копчето". Мисля че още преди да питаш знаеше че не е оригинално и надали друг има/е имал такова за да каже.

Годините ми ги пише в профила, надали мога да се правя на мъж на хора дето са с по десет години по-големи

Знам ли можеше да има някой с такова копче НЕ ОРИГИНАЛНО. Спираме с насраното копче ако някой има такова и знае за какво е да сподели тя тая тема стана мазало.
Ти си гений виж от колко малък си гледал разни кабелчета къде отиват. :D
Наздраве и стига сме писали глупости :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 09 Яну 2014, 23:07

tsb_bg написа:
todorakis82 написа:... единия кабел е завит на болта на педала на спирачката посочил съм на снимката, другият зад прага за кракът .....

Ако е вързан за стоп машинката на спирачния педал (не само на болта за шасито) би могло да дублира управлението на стоп светлините.
Ако някой ти се е лепнал за задната броня го натискаш, стоповете светват, но не забавяш скоростта ,,,,

Е това предположение най много ми допадна.Това е хитро!!!
Относно спора-най добре да се прекрати и да пием по :bchug: ;)
Относно копчето,пак казвам че на мен ми е интересно за какво е и съм ЗА темата да продължи да се дискотира

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 09 Яну 2014, 23:24

tsb_bg написа:

А може да е и точно обратното - да изключва стоповете и да го ползваш да събираш пари от такива дето са ти на задната броня само и само да не викате кат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 11 Яну 2014, 16:49

Cyberloner написа:
tsb_bg написа:

А може да е и точно обратното - да изключва стоповете и да го ползваш да събираш пари от такива дето са ти на задната броня само и само да не викате кат :mhihi:

Ще има да чакаш в чужбина някой да разтвори кесията.....
А и КАТ. Ако няма ранени не идва
Пишете си протокола в два екземпляра и кой на къде е тръгнал.
Така,че за това няма да е копчето.ама и на мен не ми идва на акъл/
Освен някоя сирена от тия като на сладоледопродавач :mhihi:
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ПредишнаСледваща

Назад към E39