Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!

Мнение от Jordana » 08 Яну 2014, 9:46

Нали отвертката беше виновна ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 08 Яну 2014, 21:19

Мда,самия удар е разбил лагерите на оста и от там сами си представете износването и краиния резултат..
Така днес си взех турбината чииисто нова с 6 месеца гаранция и е в отлично състояние вътрешноста е подменена с чисто нова и балансирана,актуатора подменен с чисто нов и регулиран,турбината е готова за монтиране,после ще я снимам и кача :lalala:

Попитах относно маслото и бай данъо :mhihi: (така се казва) ми каза да сложа 10в40 пълна синт :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Яну 2014, 21:28

Аз не мога да си го представя :winky: щото съм виждал какво става с вала на турбинното колело и леглата на лагерните втулки каналите на сегментите и леглото в капака на компресорната част.Дано са сменили всичко което за смяна .Имай предвид че първоначално може да изхвърли малко повече масло първите 20-30км да не те притеснява .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Яну 2014, 21:40

angelBMW написа:... ми каза да сложа 10в40 пълна синт :dunno:

Забрави всякакво масло, започващо с 10W.... слагай само 5W30 или 5W40.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 08 Яну 2014, 22:26

Zagy написа:
angelBMW написа:... ми каза да сложа 10в40 пълна синт :dunno:

Забрави всякакво масло, започващо с 10W.... слагай само 5W30 или 5W40.

за момента не бързам с маслото,за момента трябва да отида да си взема катализатора само че празен които e след турбото че моите и двата ги дадох поради причината че бяха доста зле,също така демпферна шайба трябва да си намеря ако имам късмет да попадна на някоя втора ръка в добро състояние ако не ще се взима нова в краен случаи че все още имам странното тропане след като загрее колата напълно и както шайбата ми при запален двигател играе доста след като е загряла колата си мисля че и е времето защото преди 1г нямах такова тропане изведнаж започна тракането и свирене не мисля че е възможно да са лагерите?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 08 Яну 2014, 23:36

доста колеги карат с 10в40 и нямат проблем а и от други хора които се занимават с турбина са ми казавали 10в40

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Турбото работи но не надува маркучите

Мнение от Gqbriel » 09 Яну 2014, 10:03

angelBMW написа:Поразрових се малко из чичо гугъл и попаднах на доста интересни неща ще започна първо с клипчето за да придобиете горе долу някаква представа

http://www.youtube.com/watch?v=2TNk3IuW7-4 при мен се получава същото след като запаля и актуатора-VGT (Variable Geometry Turbine) отива в същото пълно отворено положение като на клипчето но при подаване на газ стои на същото положение тоест е заседнало/спекло.

Та след като набих реплей на клипчето около 10-12 пъти ми хрумнаха няколко идеи и се разтършувах пак чрез чичо гугъл и попаднах на 2 много полезни теми за мен надявам се да станат и за вас.

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=53941 тук има подробна информация за пикливите дефекти и функции на актуатора и ако прочетете всички мнения ще видите че са писали същото запитване като при мен с свиркането/whistle при смяна на скорост както имам и аз.

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?t=68028
Ето тук започва най-интересното,прочутите вакуми на ЕГР и на VGT(Актуатора) имат свои отделни филтърчета през които дишат(днес докато ги размятах случайно си помислих че може да е нещо такова но изобщо бях на друга вълна и не ги разглобих,сетих се че най вероятно ще е като филтър защото вече съм имал проблем с релето на перките на радиатора и климатика а там са същите.)Накратко казано ако тези филтърчета се задръстят самите вакуми нямат от къде да дишат чист въздух и да подадат сигнала към егр-а или актуатора и спичат и в повечето случаи се залагваме и сменяме ненужни части... :ranting:
Все още не съм направил тази процедура но утре ще ми е първата работа да се надявам че ще има ефект :yes:

Ето това представляват филтърчетата в извадено положение

Само ако са много зле ще усетиш или не някаква разлика,тук е според задкормилното устройство как усеща автомобила си и ,а също така има момента на внушение..казвам ти го от опит като на Актуатора съм с чисто нов ОЕМ филтър за вакуума а на старата съм чистил и двата - да усети се маалка разлика :yes: но внимавай при демонтажа на капачетата,излиза малко по-трудно и гледай да не строшиш нещо :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Турбото работи но не надува маркучите

Мнение от mustang1986 » 09 Яну 2014, 13:53

Gqbriel написа:
angelBMW написа:Поразрових се малко из чичо гугъл и попаднах на доста интересни неща ще започна първо с клипчето за да придобиете горе долу някаква представа

http://www.youtube.com/watch?v=2TNk3IuW7-4 при мен се получава същото след като запаля и актуатора-VGT (Variable Geometry Turbine) отива в същото пълно отворено положение като на клипчето но при подаване на газ стои на същото положение тоест е заседнало/спекло.

Та след като набих реплей на клипчето около 10-12 пъти ми хрумнаха няколко идеи и се разтършувах пак чрез чичо гугъл и попаднах на 2 много полезни теми за мен надявам се да станат и за вас.

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=53941 тук има подробна информация за пикливите дефекти и функции на актуатора и ако прочетете всички мнения ще видите че са писали същото запитване като при мен с свиркането/whistle при смяна на скорост както имам и аз.

Ето тук започва най-интересното,прочутите вакуми на ЕГР и на VGT(Актуатора) имат свои отделни филтърчета през които дишат(днес докато ги размятах случайно си помислих че може да е нещо такова но изобщо бях на друга вълна и не ги разглобих,сетих се че най вероятно ще е като филтър защото вече съм имал проблем с релето на перките на радиатора и климатика а там са същите.)Накратко казано ако тези филтърчета се задръстят самите вакуми нямат от къде да дишат чист въздух и да подадат сигнала към егр-а или актуатора и спичат и в повечето случаи се залагваме и сменяме ненужни части... :ranting:
Все още не съм направил тази процедура но утре ще ми е първата работа да се надявам че ще има ефект :yes:

Само ако са много зле ще усетиш или не някаква разлика,тук е според задкормилното устройство как усеща автомобила си и ,а също така има момента на внушение..казвам ти го от опит като на Актуатора съм с чисто нов ОЕМ филтър за вакуума а на старата съм чистил и двата - да усети се маалка разлика :yes: но внимавай при демонтажа на капачетата,излиза малко по-трудно и гледай да не строшиш нещо :yes:

Имаш ли спомен за парт номера на филтърчето?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Яну 2014, 19:29

mustang1986 написа:
Gqbriel написа:

Имаш ли спомен за парт номера на филтърчето?

Номер 1 за актуатора/турбото

http://www.bmwetk.info/parts-catalog/pr ... 11/11_3331

Пак номер 1 за егр

http://www.bmwetk.info/parts-catalog/pr ... 11/11_3332
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 09 Яну 2014, 19:43

Мислех,че има парт номер само на филтъра не на целият актуатор.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 09 Яну 2014, 19:48

Мечтай си ти :) те като знаят как набиваме шарнири сифурно си дърпат косите :) за тях и за картерни газове няма само филтърчето но други фирми предлагат :)
Тоя филтър се чисти така че не е болка..но е хубаво да се продуха и топме в препарат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 11 Яну 2014, 15:17

Gqbriel написа:Мечтай си ти :) те като знаят как набиваме шарнири сифурно си дърпат косите :) за тях и за картерни газове няма само филтърчето но други фирми предлагат :)
Тоя филтър се чисти така че не е болка..но е хубаво да се продуха и топме в препарат

за филтър картерни газове искаш да кажеш че след промивка пак става за употреба??
Не съм много сигурен мил съм го с бензин с КH7 много силен препарат премахва маслото като нищо и става чисто ново но пък все още немога да се убедя че ще има ефект след едно чистене на тва филтърче дори и на останалите има нещо друго куцащо

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Яну 2014, 19:39

:OT:
Филтриращият елемент на филтъра за картерните газове и аз съм го чистил - има ефект и спокойно можеш да си го използваш пак. Предполагам обаче, че след 2-3 чистения вече трябва наистина да се смени с нов.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 12 Яну 2014, 14:53

angelBMW написа:
Gqbriel написа:Мечтай си ти :) те като знаят как набиваме шарнири сифурно си дърпат косите :) за тях и за картерни газове няма само филтърчето но други фирми предлагат :)

за филтър картерни газове искаш да кажеш че след промивка пак става за употреба??
Не съм много сигурен мил съм го с бензин с КH7 много силен препарат премахва маслото като нищо и става чисто ново но пък все още немога да се убедя че ще има ефект след едно чистене на тва филтърче дори и на останалите има нещо друго куцащо

Не говоря за филтърчето малкото от линка на колегата,а за този на картерните газове - нов,нямам желание да си играя с него..а и не се сменя всеки месец..

младши ентусиаст
Аватар

Re: Турбината работи но не надува достатъчно РЕШЕНО

Мнение от angelBMW » 21 Яну 2014, 19:49

Радвам се да кажа че колата наи сетне взе да върви :mhihi: новата турбина бе монтирана още преди седмица но толкова беше времето докато открия празен катализатор(горната част която тръгва от турбото) днес монтирахме и заварихме каквото имаше за донагласяне по генерацията и колата вече върви и си надува без проблеми,бях монтирал всички вакуми но този на егр-а явно не работи правилно защото като бе свързан маркуча с егр-а попушваше бяло а след като го затапя маркуча на вакума спираше и така си остава за момента.
Другото е че странното тракане което бях споменал си е от оптегача запалих я без пистов ремък и мотора мъркаше взех втора употреба в добро състояние и утре ще ходя при някои маистор да го сменим че нямам големия шестограм разхлабено е но няма с какво да се натегне :mhihi: мислех с болт от джантите заварям 2 гайки и ще стане но не ми се занимаваше,също така и демпферна шайба съм подготвил че моята се е напукала не много но е препоръчително да се смени като има по добра в наличност :mhihi:
и за финал пълна диагностика на мотора и изчистване на грешките които са останали запаметени :bowdown:
:bchug: :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E46