Въпросче за ксенон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Re: Въпросче за ксенон

Мнение от dmxl » 08 Яну 2014, 15:01

естествено че съм пробвал иначе нямаше да я пускам тая тема, и ако в началото не се е разбрало аз не се опитвам да преправям оригинален на китайски ксенон, просто моята кола е без ксенон обикновенни Н7 крушки на фейслифтов фар
DIESEL POWER
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 08 Яну 2014, 22:23

Ок явно си проучил вече нещата колега, не зная как е при Е39, но ми е малко странно. Линка, който ти пратих- http://xenon.bg/category/131/sistemi-s-krushki-h7.html
Това е за крушки Н7, т.е точно за коли без ксенон с Н7 крушки и на другите коли се слага на мястото на обикновената крушка. Успех :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 09 Яну 2014, 16:21

http://www.youtube.com/watch?v=H5vm6pyv-yU
е това ще правя и аз но без да лепя крушката
DIESEL POWER
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW

Мнение от de.auto » 09 Яну 2014, 17:30

Моделът на ксеноновата крушка при Е39 е D2S
Вариантите са много и пазара е залят с всякакви варианти от тези крушки, които светят по различен начин.
Има евтини и скъпи - PHILIPS,OSRAM,BOSCH. Лично аз предпочитам китайчета.
Ако нямате фабричен ксенон и искате да преминете към такъв са ви необходими преходници и ви съветвам задължително оригинални баласти, тъй като с другите можете да си създадете сериозни главоболия, тъй като много често причиняват смущения и това се отразява на уредите по таблото. Имаше на скоро един случай, при който един колега като вкл. светлините в движение - колата гаснеше /и това се оказа от баласта/ Установи се след дълго ровене по колата.
Задължително трябва да им намерите гумени капачки, за да не влиза влага и прах, тъй като ще ви горят постоянно
D1S е същата крушка като D2S, разликата е че D1S имат палачка с кабел, но са предназначени за други автомобили.
Разликата между D2S и D2C e в крачетата на крушката /разположени са по различен начин/
Ако някой колега е решил да преминава към фабричен ксенон, то е най-добре да го потърси в някоя морга. После /ако му изгорят или му свети прекалено жълто и му напомня за халогенните крушки/ сменя само крушките с китайчета /5000К или 6000К/и газ :driving:
ИзображениеDE AUTO LTD.Изображение
ОРИГИНАЛНИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ внос от Германия
Може да намерите всичко за вашите автомобили при нас
ОБЯВА--> АВТОЧАСТИ НА ТОП ЦЕНИ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 09 Яну 2014, 21:40

Да D1S e оригиналната ми крушка за Е70. Мисля, че и на Е60 са същите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Фев 2014, 21:31

Колеги, оригиналният ксенон на Е39 се оказва доста капризен към крушки май :mhihi: Или е така или просто съм попаднал на някакви гадни, идея си нямам :roll: Едната ми крушка е пред изгаряне и си взех направо две нови, но след като ги монтирах при включване късите светват за половин секунда и угасват, а чека изпищява за изгоряла крушка. При повторен опит пак същото :banghead:
Кажете конкретно какви крушки да търся и къде в София, че ще ме побъркат вече :help:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Фев 2014, 22:41

По-скоро виж баласта (запалката)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 24 Фев 2014, 0:53

doomy525 написа:По-скоро виж баласта (запалката)

Те са си ОК и двата понеже разменях местата на крушките :roll: Старата крушка, която ще гори скоро (вече свети лилаво) свети еднакво зле и на двата баласта. Другата стара, но все още здрава крушка, свети еднакво добре и на двата баласта.
И двете нови крушки пък, се запалват в първия момент и угасват почти едновременно, което ме кара да си мисля, че баластите са си ОК, а новите крушки са прекалено китайски :mhihi: Не че нямам и резервни оригинални баласти, мога и с тях да пробвам, ама не виждам смисъл :dunno:
Та ако някой е купувал скоро D2S от не чак толкова китайските :mhihi: и работещи на Е39 нека да сподели :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 24 Фев 2014, 8:57

Подобен проблем имах и аз, оказа се баласт.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 24 Фев 2014, 10:06

Хора имам чувството, че не четете :) Значи двата баласта в кофата викате :mhihi: Проблема е очевадно заминаваща си крушка, а решението е да я сменя, даже направо двете.
Ако не можете да ми препоръчате конкретни крушки живи и здрави да сме и така :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 24 Фев 2014, 13:28

Колега ние четем, но това са симптоми на заминал баласт - от личен опит ти говоря. Ако имаш възможност вземи от някой друг просто за пробата и виж. А ако искаш вземи само едната ти нова крушка и при някой колега със същия автомобил я сложи и виж дали ще гасне като пусне светлините. Нищо чудно и двата да ти заминават - закона на Мърфи.. :mrgreen: Другия вариянт е някоя маса да се губи някъде покрай фаровете..или тея както казваш са прекалено китайски и са под нужното съпротивление на борда, като ги пуснеш директно чеква и вижда, че са под определени цифри и да ги гаси сама колата..но това ми се струва малко вероятно. :dunno:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 24 Фев 2014, 14:31

Кое са "симптоми на заминал баласт"? Че една и съща калпава крушка свети лилаво на двата различни баласта, ли? И че читава крушка свети еднакво добре и на двата ли? Кой от двата е заминал - левия или десния? Не ти разбирам логиката честно, сподели твоя проблем дано разбера какво е било положението при теб...
И пак, виждам, че не четете, защото споменах, че имам резервни баласти...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 24 Фев 2014, 18:03

жив и здрав колега, не ми е целта да се заяждам просто при мен такъв беше проблема :bchug: купи си нови крушки в такъв случай :)'

edit : симптомите са точно такива - врътваш копчето и за секунда-две пали и гасне. Понякога сработва, понякога не и в един определен момент спира изобщо да ги пали. А сигурен ли си, че си взел правилните келвини (5000к бяха за бяла /оригинална/ светлина, а над 7000к лилава) - да не би да свети лилаво, щото просто келвините са високи, а не че е дефектна самата крушка? Явно не съм доразбрал. Казваш, че свети лилаво и че работи, но цвета е такъв. По-нагоре каза, че палят за секунда-две и гаснат :?:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 24 Фев 2014, 18:23

Nickelback написа:
doomy525 написа:По-скоро виж баласта (запалката)

...Старата крушка, която ще гори скоро (вече свети лилаво) свети еднакво зле и на двата баласта. Другата стара, но все още здрава крушка, свети еднакво добре и на двата баласта.

Пък аз разправям, че нямам сестра :paranoid: Спирам да пиша в тая тема, явно няма да се разберем. Без лоши чувства :bchug:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i

Мнение от ivo86 » 25 Фев 2014, 9:10

Здравейте колеги,
Да ви кажа и аз за моите премеждия. Така и на мен почна да ми гасне едната крушка т.е само просветва и след това не пали. Сменям крушките от ляв в десен фар. Установих че крушката ми е заминала... Викам си супер. Купих си две нови крушки Филипс и от там започнаха проблемите.... ту светиха ту не светиха, палиха си от вторият път говоря и за двете крушки.. Правих отпити с размяната на местата им и нищо не стана. Връщам си старата моя, която не беше изгоряла и където и да я сложа светеше и пали винаги, взех на заем от един колега две негови Филипс от колата му. Никакви проблеми нямах с тях. След 3 дневна проба установих, че нямам проблем с баластите и си поръчах Осрам 20640 модела от продавалник с 1 година гаранция от Варна, за сега 3 седмици по късно нещата спят.
Заключение, според мен има разлика в крушките или нещо не са били ОК. Нямам представа но с осрама заспаха неюата. Лично според мен има някакво сходство в заводският ксенон и крушките( а може и да греша).

Поздрави.

ПредишнаСледваща

Назад към E39