автоматик проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- uimruka78
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е39 530i
- Мечтае да кара: G-Power M5,M6
- Детайли за колата: 2001г. Exclusive edition, автоматик, 231кс.
автоматик проблем
Колеги помагайте.Нещо го закъсах със автоматика.Проблема е следния при превкючване на оста от П на Д на директна като че нещо ме спира и не мога да добутам лоста наД като мръдна лекичко на ляво и си влиза все едно има нещо разместено нещо като водач ли или синхронизатор ли незнам.Ходих на диагностика казаха ми че имам ниско налягане скоростите са ЗФ колата е 530 бензин 2001г.Моля помогнете някой евентуално ако е имал същия проблем и горе долу какви пари ще ми струва и най важното да ми препоръчате добър майстор.Живея в Люлин 6.ПОздрави приятели.И за много години 

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: автоматик проблем
Ами първо свърши 2 проверки:
1. Провери си нивото на маслото в АСК;
2. Провери си системата (жило, лостчета и др.), от скоростния лост до АСК.
Предполагам, че имаш и двата проблема.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
predel написа:Ами първо свърши 2 проверки:
Ако нивото на маслото падне под опредлено ниво светва в жълто едно зъбно колело. (при Е46 съм ги виждал и Е39 трябва да го има) Но все пак наистина го погледни!
Аз си мисля че проблема е в самия лост. (механизма) Към скоростите отива едно жило, което като мърдаш лоста леко налява надали прави нещо.
Според мен първо свали махагона около лоста след което превключвай скоростите за да видиш дали няма някакъв проблем горе в механизма му.
Махагона се маха след като първо махнеш пластмасата (черната) около самия лост (маха се с издърпване нагоре, като може с тънка отверка да я повдигнеш) след което в предната част махагона е хванат с две винтчета. По същия начин с тънка отверка изваждаш бутона за аварийните и под него също има винтче. След това вдигаш подлакътника и вадиш "легенчето му" (това ако нямаш телефон) и под него също има две винтчета.
Диагностика на скоростите може да се направи с ИНПА, което ще покаже някой работи.

- uimruka78
- Потребител
-
На таблото нищо не свети,а маслото на скоростите го смених преди 2 години заедно с филтъра.
- uimruka78
- Потребител
-
На диагностика ходих преди Коледа и ми казаха ,че иман ниско налягане.Сутрин като паля и сложа лоста на Д усещам нещо като все едно падат оборотите и като я покарам колата малко и не се усеща чак толкова абе има нещо вероятно е това Ниско налягане което излезе на диагносиката каквото и да значи това
има нещо за смяна дето е здало багажа ,а оотносно заяждането на лоста при вкарване на Д сигурно нещо разместено.
има нещо за смяна дето е здало багажа ,а оотносно заяждането на лоста при вкарване на Д сигурно нещо разместено.
- uimruka78
- Потребител
-
Клеги кажете каде да закарам Баварката да прегледат качествено автомата.Пне да разбера какъв е проблема.Много си я обичам Бааварката и така как ме е яд ако знаете.Направо боледувам заедно с Бимърчето.ПОЗДРАВИ 

- uimruka78
- Потребител
-
Сърдевчно благодаря на всички колеги които се опитаха да ми помогнат,безаварийна 2014г.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Човек не пускай сто мнения едно след друго, това да не е скайп, неприятно е за четене.
За диагностика всеки по-разибращ с ИНПА, ДИС може да направи на скоростите, но според мен си ти трябва човек/сервиз занимаващ се със скорости. (и аз имам споменатите програми, но като не съм толкова вещ към автоматиците, пък друго е да си отворил един два)
Ниско налягане са имали предвид ниско налягане на маслото. Скоростите си имат помпа която е един от най-честите виновни за счупени скорости.
За диагностика всеки по-разибращ с ИНПА, ДИС може да направи на скоростите, но според мен си ти трябва човек/сервиз занимаващ се със скорости. (и аз имам споменатите програми, но като не съм толкова вещ към автоматиците, пък друго е да си отворил един два)
Ниско налягане са имали предвид ниско налягане на маслото. Скоростите си имат помпа която е един от най-честите виновни за счупени скорости.

- uimruka78
- Потребител
-
Извинявай колега 

- uimruka78
- Потребител
-
ниско налягане в помпата това излезе на диагностиката
10 мнения
• Страница 1 от 1