Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!
Нали отвертката беше виновна ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Мда,самия удар е разбил лагерите на оста и от там сами си представете износването и краиния резултат..
Така днес си взех турбината чииисто нова с 6 месеца гаранция и е в отлично състояние вътрешноста е подменена с чисто нова и балансирана,актуатора подменен с чисто нов и регулиран,турбината е готова за монтиране,после ще я снимам и кача
Попитах относно маслото и бай данъо
(така се казва) ми каза да сложа 10в40 пълна синт 
Така днес си взех турбината чииисто нова с 6 месеца гаранция и е в отлично състояние вътрешноста е подменена с чисто нова и балансирана,актуатора подменен с чисто нов и регулиран,турбината е готова за монтиране,после ще я снимам и кача

Попитах относно маслото и бай данъо

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз не мога да си го представя
щото съм виждал какво става с вала на турбинното колело и леглата на лагерните втулки каналите на сегментите и леглото в капака на компресорната част.Дано са сменили всичко което за смяна .Имай предвид че първоначално може да изхвърли малко повече масло първите 20-30км да не те притеснява .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
angelBMW написа:... ми каза да сложа 10в40 пълна синт
Забрави всякакво масло, започващо с 10W.... слагай само 5W30 или 5W40.
Si non confectus, non reficiat.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:angelBMW написа:... ми каза да сложа 10в40 пълна синт
Забрави всякакво масло, започващо с 10W.... слагай само 5W30 или 5W40.
за момента не бързам с маслото,за момента трябва да отида да си взема катализатора само че празен които e след турбото че моите и двата ги дадох поради причината че бяха доста зле,също така демпферна шайба трябва да си намеря ако имам късмет да попадна на някоя втора ръка в добро състояние ако не ще се взима нова в краен случаи че все още имам странното тропане след като загрее колата напълно и както шайбата ми при запален двигател играе доста след като е загряла колата си мисля че и е времето защото преди 1г нямах такова тропане изведнаж започна тракането и свирене не мисля че е възможно да са лагерите?
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
доста колеги карат с 10в40 и нямат проблем а и от други хора които се занимават с турбина са ми казавали 10в40
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Турбото работи но не надува маркучите
angelBMW написа:Поразрових се малко из чичо гугъл и попаднах на доста интересни неща ще започна първо с клипчето за да придобиете горе долу някаква представа
http://www.youtube.com/watch?v=2TNk3IuW7-4 при мен се получава същото след като запаля и актуатора-VGT (Variable Geometry Turbine) отива в същото пълно отворено положение като на клипчето но при подаване на газ стои на същото положение тоест е заседнало/спекло.
Та след като набих реплей на клипчето около 10-12 пъти ми хрумнаха няколко идеи и се разтършувах пак чрез чичо гугъл и попаднах на 2 много полезни теми за мен надявам се да станат и за вас.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=53941 тук има подробна информация за пикливите дефекти и функции на актуатора и ако прочетете всички мнения ще видите че са писали същото запитване като при мен с свиркането/whistle при смяна на скорост както имам и аз.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?t=68028
Ето тук започва най-интересното,прочутите вакуми на ЕГР и на VGT(Актуатора) имат свои отделни филтърчета през които дишат(днес докато ги размятах случайно си помислих че може да е нещо такова но изобщо бях на друга вълна и не ги разглобих,сетих се че най вероятно ще е като филтър защото вече съм имал проблем с релето на перките на радиатора и климатика а там са същите.)Накратко казано ако тези филтърчета се задръстят самите вакуми нямат от къде да дишат чист въздух и да подадат сигнала към егр-а или актуатора и спичат и в повечето случаи се залагваме и сменяме ненужни части...![]()
Все още не съм направил тази процедура но утре ще ми е първата работа да се надявам че ще има ефект![]()
Ето това представляват филтърчетата в извадено положение
Само ако са много зле ще усетиш или не някаква разлика,тук е според задкормилното устройство как усеща автомобила си и ,а също така има момента на внушение..казвам ти го от опит като на Актуатора съм с чисто нов ОЕМ филтър за вакуума а на старата съм чистил и двата - да усети се маалка разлика

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Турбото работи но не надува маркучите
Gqbriel написа:angelBMW написа:Поразрових се малко из чичо гугъл и попаднах на доста интересни неща ще започна първо с клипчето за да придобиете горе долу някаква представа
http://www.youtube.com/watch?v=2TNk3IuW7-4 при мен се получава същото след като запаля и актуатора-VGT (Variable Geometry Turbine) отива в същото пълно отворено положение като на клипчето но при подаване на газ стои на същото положение тоест е заседнало/спекло.
Та след като набих реплей на клипчето около 10-12 пъти ми хрумнаха няколко идеи и се разтършувах пак чрез чичо гугъл и попаднах на 2 много полезни теми за мен надявам се да станат и за вас.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=53941 тук има подробна информация за пикливите дефекти и функции на актуатора и ако прочетете всички мнения ще видите че са писали същото запитване като при мен с свиркането/whistle при смяна на скорост както имам и аз.
Ето тук започва най-интересното,прочутите вакуми на ЕГР и на VGT(Актуатора) имат свои отделни филтърчета през които дишат(днес докато ги размятах случайно си помислих че може да е нещо такова но изобщо бях на друга вълна и не ги разглобих,сетих се че най вероятно ще е като филтър защото вече съм имал проблем с релето на перките на радиатора и климатика а там са същите.)Накратко казано ако тези филтърчета се задръстят самите вакуми нямат от къде да дишат чист въздух и да подадат сигнала към егр-а или актуатора и спичат и в повечето случаи се залагваме и сменяме ненужни части...![]()
Все още не съм направил тази процедура но утре ще ми е първата работа да се надявам че ще има ефект![]()
Само ако са много зле ще усетиш или не някаква разлика,тук е според задкормилното устройство как усеща автомобила си и ,а също така има момента на внушение..казвам ти го от опит като на Актуатора съм с чисто нов ОЕМ филтър за вакуума а на старата съм чистил и двата - да усети се маалка разликано внимавай при демонтажа на капачетата,излиза малко по-трудно и гледай да не строшиш нещо
Имаш ли спомен за парт номера на филтърчето?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
mustang1986 написа:Gqbriel написа:angelBMW написа:Поразрових се малко из чичо гугъл и попаднах на доста интересни неща ще започна първо с клипчето за да придобиете горе долу някаква представа
Само ако са много зле ще усетиш или не някаква разлика,тук е според задкормилното устройство как усеща автомобила си и ,а също така има момента на внушение..казвам ти го от опит като на Актуатора съм с чисто нов ОЕМ филтър за вакуума а на старата съм чистил и двата - да усети се маалка разликано внимавай при демонтажа на капачетата,излиза малко по-трудно и гледай да не строшиш нещо
Имаш ли спомен за парт номера на филтърчето?
Номер 1 за актуатора/турбото
http://www.bmwetk.info/parts-catalog/pr ... 11/11_3331
Пак номер 1 за егр
http://www.bmwetk.info/parts-catalog/pr ... 11/11_3332
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Мислех,че има парт номер само на филтъра не на целият актуатор.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Мечтай си ти
те като знаят как набиваме шарнири сифурно си дърпат косите
за тях и за картерни газове няма само филтърчето но други фирми предлагат 
Тоя филтър се чисти така че не е болка..но е хубаво да се продуха и топме в препарат

Тоя филтър се чисти така че не е болка..но е хубаво да се продуха и топме в препарат
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Мечтай си тите като знаят как набиваме шарнири сифурно си дърпат косите
за филтър картерни газове искаш да кажеш че след промивка пак става за употреба??
Не съм много сигурен мил съм го с бензин с КH7 много силен препарат премахва маслото като нищо и става чисто ново но пък все още немога да се убедя че ще има ефект след едно чистене на тва филтърче дори и на останалите има нещо друго куцащо
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Филтриращият елемент на филтъра за картерните газове и аз съм го чистил - има ефект и спокойно можеш да си го използваш пак. Предполагам обаче, че след 2-3 чистения вече трябва наистина да се смени с нов.
Si non confectus, non reficiat.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
angelBMW написа:Gqbriel написа:Мечтай си тите като знаят как набиваме шарнири сифурно си дърпат косите
за филтър картерни газове искаш да кажеш че след промивка пак става за употреба??
Не съм много сигурен мил съм го с бензин с КH7 много силен препарат премахва маслото като нищо и става чисто ново но пък все още немога да се убедя че ще има ефект след едно чистене на тва филтърче дори и на останалите има нещо друго куцащо
Не говоря за филтърчето малкото от линка на колегата,а за този на картерните газове - нов,нямам желание да си играя с него..а и не се сменя всеки месец..
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: Турбината работи но не надува достатъчно РЕШЕНО
Радвам се да кажа че колата наи сетне взе да върви
новата турбина бе монтирана още преди седмица но толкова беше времето докато открия празен катализатор(горната част която тръгва от турбото) днес монтирахме и заварихме каквото имаше за донагласяне по генерацията и колата вече върви и си надува без проблеми,бях монтирал всички вакуми но този на егр-а явно не работи правилно защото като бе свързан маркуча с егр-а попушваше бяло а след като го затапя маркуча на вакума спираше и така си остава за момента.
Другото е че странното тракане което бях споменал си е от оптегача запалих я без пистов ремък и мотора мъркаше взех втора употреба в добро състояние и утре ще ходя при някои маистор да го сменим че нямам големия шестограм разхлабено е но няма с какво да се натегне
мислех с болт от джантите заварям 2 гайки и ще стане но не ми се занимаваше,също така и демпферна шайба съм подготвил че моята се е напукала не много но е препоръчително да се смени като има по добра в наличност
и за финал пълна диагностика на мотора и изчистване на грешките които са останали запаметени

Другото е че странното тракане което бях споменал си е от оптегача запалих я без пистов ремък и мотора мъркаше взех втора употреба в добро състояние и утре ще ходя при някои маистор да го сменим че нямам големия шестограм разхлабено е но няма с какво да се натегне

и за финал пълна диагностика на мотора и изчистване на грешките които са останали запаметени

63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5