Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Re: Турбината работи но не надува достатъчно 320д
като сваляш турбото, изчисти и изпускателния колектор, че с нашта нафта...
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: Турбината работи но не надува достатъчно 320д
Днес свалих цялата генерация,премахнах катализаторите напълно,след това направих бързата тренировка да измакна и турбото.
Качвам малко снимки от турбото,май сам я уплескал че като го свалях от старата кола на която беше монтирано и работещо след като го свалих нямаше масло от задния край а сега като го видях съвсем леко бе нацапало едното витло на задния край.
Само да отбележа че на една от снимките ще видите доста интересно нещо на предния край на турбото което бе направено от стария собственик до колкото разбрах каза че е пъхнал отврека докато е била колата запалена на свободен ход
Снимките ще кажат нещата по добре

тук се вижда къде е цапнало леко...

по късно ще кача и 1-2 клипчета
Качвам малко снимки от турбото,май сам я уплескал че като го свалях от старата кола на която беше монтирано и работещо след като го свалих нямаше масло от задния край а сега като го видях съвсем леко бе нацапало едното витло на задния край.
Само да отбележа че на една от снимките ще видите доста интересно нещо на предния край на турбото което бе направено от стария собственик до колкото разбрах каза че е пъхнал отврека докато е била колата запалена на свободен ход

Снимките ще кажат нещата по добре

по късно ще кача и 1-2 клипчета
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!
Нищо лично колега ...ама тая турбина можеш спокойно да я изхвърлиш без да се притесняваш
В който и сервиз да я занесеш ще ти го кажат същото. Това строшеното компресорно колело е довело до износване и на лагерите и надиране на оста ..маслото от двете страни показва и износени сегменти от радиалното биене.Повредите от такова разбалансиране са почти необратими особено ако си покарал 5-6 стотин км след повредата.Няма защо да се чудиш че няма буст като хората и просвирва.Компресорното колело не може да уплътни към капака и губи налягане от там отделно че не се развърта до нужните обороти заради разбалансирването и задира.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Вече се насочих към този сайт смятам утре да отида на адреса и да видя какво ще кажат
попитах по телефона колко горе доло може да струва едно рециклиране и ми каза от 350 до 800лв
http://www.realturbo.net//bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/
като тегля чертата направо лошо ми става
попитах по телефона колко горе доло може да струва едно рециклиране и ми каза от 350 до 800лв

http://www.realturbo.net//bg/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/
като тегля чертата направо лошо ми става

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Незнам как дават цена без да са направили дефектация на турбокомпресора
При тебе трябва всичко ново .От старата турбина остава само чугуна на турбинната част с лопатките на геометрията .Потърси си една читава турбина втора ръка без такива брутални поражения и я рециклирай преди да я сложиш .Лагери сегменти баланс и си готов.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Незнам как дават цена без да са направили дефектация на турбокомпресораПри тебе трябва всичко ново .От старата турбина остава само чугуна на турбинната част с лопатките на геометрията .Потърси си една читава турбина втора ръка без такива брутални поражения и я рециклирай преди да я сложиш .Лагери сегменти баланс и си готов.
Ами защото му казах модела и ми каза от 350 до 800 зависи от какво се нуждаела турбината,също така каза свали и я докараи да я видим нищо не струва да я погледнем така се изрази та незнае утре как го чакат 2 турбини

Не си заслужава да взимам друга турбина и да рециклирам ще излезе не х2 а х3 пъти в по скъпо...
по добре е да ми рециклират вътрешната част с нова и балансират и съм като нов и след време живот и здраве ще рециклирам и другата да се намира в наличност че като гледам как ги троша тея турбини представям си като сложа на бензинката кво ше правя

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Стария собственик направо се е изср*л на тва турбо
... аз никога не бих го взел... с тия набивания и надирания го е разбалансирал. Трябва му пълно рециклиране и подмяна на компресорната перка, за да стане нещо от него...

Si non confectus, non reficiat.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Стария собственик направо се е изср*л на тва турбо... аз никога не бих го взел... с тия набивания и надирания го е разбалансирал. Трябва му пълно рециклиране и подмяна на компресорната перка, за да стане нещо от него...
Е та и аз това му казах но пък в същия момент колата работише и вървеше супер с това турбо но явно е било временно докато го монтирам при мен както и споменах че колата в първите 1-2 паления работише отлично след това спря.
Утре ще отида до сервиза да видя какво ще ми кажат и ще пиша допълнително за цени и доп.инфо
- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
а забелязали как се движеше геометриатя като беше махнал актуатора на рака пробва ли е, при наличито на този нагар .
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Не не съм пробвал,как трябва да се движи??
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
днес оставих за рециклиране турбината е реал турбо отидох на место да я погледнат то няма кво толкова за гледане де,та крайната цена им е 800лв и я правят като нова с 6 месеца гаранция та поговорихме си доста и се вижда разбран човек и разбиращ от работата която върши и в същия момент като ми обесняваше за турбината правиха баланс на друга турбина и наистина турбината беше чисто нова тоест перките лагери като цяло вътрешноста корпусите ги изчистват с песакоструика а останалото се ревизира подменя с ново и балансира и за цялата услуга ми коства 800лв с гаранцията и му споменах че ще му оставя и другата да я направи да си имам резервна и човека чак ми се скара
"Как ще я оставяш вика няма тука само пари да даваш аз съм човек които прави скъпо но пък качествено,нали затова ще ти направя турбината и няма да имаш проблеми с нея,вика първите 2-3 месеца не покаже ли дефект/проблем значи няма да имаш проблем с нея но пък задължително искам да си смениш филтъра на картерните газове(турботрошачката) му викам аз
,та каза че се сменял на 50к км повечето го знаят но се скатават и после започват като с моите проблеми..."
Та аз също се скатах с 200к км да не сменям този филтър(само го промивах с бензин на всеки 25-30к км) всеки път викам аиде следващия аиде следващия и то следващия сега ми коства доста наведнаж...
Утре турбината е готова и ще взема всички филтри нови както и картерния
но пък сега идва момента да се чудя за масло какво да взема 

Та аз също се скатах с 200к км да не сменям този филтър(само го промивах с бензин на всеки 25-30к км) всеки път викам аиде следващия аиде следващия и то следващия сега ми коства доста наведнаж...
Утре турбината е готова и ще взема всички филтри нови както и картерния

- Тодориев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: м3
ако изкаш може да попиташ човека за маслото с каква гастото трябва да е че по принцип им сипват 5в40 ама моето по добре се чувстава с 10в 40
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Сипвай 5/30. Примерно Castrol EDGE.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не сипвайте 10W-нещоси на печките, че на студено е гъсто като грес и не смазва. После ще ревете за турбини...
Si non confectus, non reficiat.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Не сипвайте 10W-нещоси на печките, че на студено е гъсто като грес и не смазва. После ще ревете за турбини...
и аз така си мислех а не ми се мисли скоро пак за турбина че много ще ми доиде 800 турбина 500 дем.шайба то по убаво да си купя едни кънки и ролери поне няма да искат потдръжка и ще карам и лято и зима

63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5