Ремонт/Рециклиране на дюзите на ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Ремонт/Рециклиране на дюзите на ТДС

Мнение от jogr » 31 Дек 2013, 9:43

Искам да пусна една тема първо като запитване с течение на времето и като начинание за ремонт на дюзите за всички ТДС мотори. След доста четене в интернет и не само - вариантите са два: сваляне на моите носенето им на стенд, ако има нужда почистване и т.н., втори вариант - купуване на нови "инжектори" (само впръскващата част) разглабяне на старите, хубаво почистване смяна, стенд и обратно на колата!? Избрал съм втория вариант (все пак колата чукна 20 годинки, а все още ми е на сърце).

Тук открих тема за манипулацията на един мерцедес (при нас е същата процедура с разлика единствено в умната дюза) http://www.dieselgiant.com/mercedesinje ... eplace.htm. Всичко е описано много добре- заех се да търся впръсквачи за ТДС вариантите за сега са отново два :D
- http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E34-525-2 ... 417aebb45f - китайско изпълнение (същите ги има в немският ибей на цена 9 евра
- http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E34-525-2 ... 417a936fd0

Това успях да открия ще изчакам за други предложения ако има и се надявам в най-скоро време да започна това малко ремонтче... :D

П.С. Този ремонт е провокиран и от други симптоми на автомобила, но за сега за да не отклонявам вниманието от темата ще изчакам с ферманите :mhihi:

Давайте предложения, съвети, акъли, кой каквото има :D Ще пиша при всякакъв напредък!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ремонт/Рециклиране на дюзите на ТДС

Мнение от vladobate » 31 Дек 2013, 19:45

По какво разбра , че първите са китайчета ( за моя информация , благодаря ) . Като смениш разпръсквачи и почистиш , след това кое ти гарантира отваряне при определеното нужно налягане. След това би трябвало да минат стенд за проверка при какво налягане оттварят и да се регулират с подложни шайби или ако искаш нови пружини и пак настройка , ако е нужна .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 01 Яну 2014, 10:38

vladobate написа:По какво разбра , че първите са китайчета ( за моя информация , благодаря ) . Като смениш разпръсквачи и почистиш , след това кое ти гарантира отваряне при определеното нужно налягане. След това би трябвало да минат стенд за проверка при какво налягане оттварят и да се регулират с подложни шайби или ако искаш нови пружини и пак настройка , ако е нужна .

По-първия въпрос: по този номер DN0SD300. Попитах чичо гоогъл и той ми каза че са китайчета :D А иначе за стенда съм напълно съгласен! Задължително трябва да се проверят, както казах все пак са на 20 годинки :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525TDS E34
Мечтае да кара: BMW 525TDS E34

Мнение от marto_sv1 » 02 Яну 2014, 13:43

колега разпръсквачите са ти по 32лв бройката на дтп(дизел трък партс) немски са... :D
BMW не е нито най-бързата кола,нито най-луксозната,сигурно не и най-красивата,тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 02 Яну 2014, 20:43

marto_sv1 написа:колега разпръсквачите са ти по 32лв бройката на дтп(дизел трък партс) немски са... :D

Колега откъде тази цена сподели :angel: Звучи страхотно като цена, а пък и немски...

П.С. Ето сайт на фирмата http://www.fugo.bg/bg/partners/view/3. Утре ще звънна за цена и наличности и ще споделя резултатите :yes:

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 03 Яну 2014, 19:04

Що си усложнявате живота и занимавате с глупости? Купувате си разпръсквачи BOSCH, които от маса време се правят в Индия, монтират ви ги във всеки дизел сервиз, стенд и си барате шишарките...Гаранция ще карат повече от гарнитурата на главата :winky:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 03 Яну 2014, 19:08

DTP Дизел трък партс имат заводченце в Чайна ,цената на Бош ,дето и тои сигурно е правен на дядо си в газа е 52 български лева.
Потърсете цена за Фирад ,доказани са с качество.
Делфи 48,50 лева.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 04 Яну 2014, 12:38

Пуснах едно запитване за Фирад, чакам отговор, иначе говорих с магазина на ДТП и техните разпръсквачи (немски били специално тези) са на цена, както каза колегата, 31.80лв. По ме устройва попринцип да се пазарува от БГ, но в краен случай...

П.С. Получих отговор от Фирад - такива инжектори нямали и няма да вкарват :dunno: За сега остава варианта ДТП, но ще изчакам още малко да видя няма ли да излезе нещо...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 06 Яну 2014, 16:53

При ето тези пичове balkandiesel.com открих Делфи на цена от 45лв. за брой... :idea: Ще проверят за наличности, но ми се струва по-удачен вариант от ДТП :dunno:

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 06 Яну 2014, 17:29

jogr написа:При ето тези пичове balkandiesel.com открих Делфи на цена от 45лв. за брой... :idea: Ще проверят за наличности, но ми се струва по-удачен вариант от ДТП :dunno:
А вместо да откриваш топлата вода, няма ли да е по-добре да влезеш в някой БОШ сервиз, да ти сменят разпръсквачите и да получиш гаранция за това? Или предпочиташ да си играеш на проба грешка? Щото кварталните дизелджии не вземат много по-евтино от нормален оборудван сервиз, но гаранция няма...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 07 Яну 2014, 7:41

Митко Стоянов написа:
jogr написа:При ето тези пичове balkandiesel.com открих Делфи на цена от 45лв. за брой... :idea: Ще проверят за наличности, но ми се струва по-удачен вариант от ДТП :dunno:
А вместо да откриваш топлата вода, няма ли да е по-добре да влезеш в някой БОШ сервиз, да ти сменят разпръсквачите и да получиш гаранция за това? Или предпочиташ да си играеш на проба грешка? Щото кварталните дизелджии не вземат много по-евтино от нормален оборудван сервиз, но гаранция няма...

Колега въобще не откривам топлата вода, много добре знам кое, как става и защо го правя! Тази тема я правя за да се съберат мнения за видови впръсквачи и цени за тях... може на някой да му е интересно или да се научи нещо... А специално за БОШ сервиз и други подобни оставам без коментар (нищо лошо разбира се, и те са хора и хранят семейства!).

П.С. Идеята на тия форуми е да се коментират разни технически въпроси, да си помагаме и даваме полезни-безполезни съвети (поне така аз смятам). Ако някой мисли, че темата е безполезна нека трие, то е ясно че за всяко нещо може да се отиде в сервиз да ти го направят и да си имаш гаранция!

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 07 Яну 2014, 9:22

jogr написа:
Митко Стоянов написа:

Колега въобще не откривам топлата вода, много добре знам кое, как става и защо го правя! Тази тема я правя за да се съберат мнения за видови впръсквачи и цени за тях... може на някой да му е интересно или да се научи нещо... А специално за БОШ сервиз и други подобни оставам без коментар (нищо лошо разбира се, и те са хора и хранят семейства!).

П.С. Идеята на тия форуми е да се коментират разни технически въпроси, да си помагаме и даваме полезни-безполезни съвети (поне така аз смятам). Ако някой мисли, че темата е безполезна нека трие, то е ясно че за всяко нещо може да се отиде в сервиз да ти го направят и да си имаш гаранция!
Колега, има си тема за цени и ремонти на Е34, ако се поразровиш, ще я намериш...Това, че постваш някакви цени, открити по телефона с какво и на кого помага? Да пуснеш тема за качеството на разпръсквачите, смяната им, евентуални проблеми,как се износват, симптоми за това, специфики и прочее - ОК, но в този си вид, тази тема е поредната боза в подфорума...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 07 Яну 2014, 9:28

Ок, съгласен съм, НАПРАВО ЗА КЛЮЧ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 08 Яну 2014, 8:50

МАлко инфо мога да влея в темата .Френски разпръсквачи на Вертекс 17 лв. брой .Ако много е на зор мога да помогна ...
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 09 Яну 2014, 10:58

Сандо от супер дизел до летището е майстора на тоз модел дюзи.говори ли сме и каза,че сложиш ли бошки колата ше умре с тех.с теб требва се видиме да кажеш тоя тдс дали е с твоите настроики
ТДС - Турбо Див Селянин

Следваща

Назад към E34