Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
Taruno написа:И аз да се изкажа, взехме един ML270CDI временно докато вървят драмите с Армеец, и бяхме до Гърция за НГ ще ви засрамя всичките с тия високи разходи.
Малко предистория - колата е резервна и е на 300к реални км, човека, от който я заехме каза, че под 10-11 извънградско не може да падне дори и с 90-100 каране.
Резултата при ме 1058 км изминати със 73 литра = 7,88 разход засичан по колонка на една и съща колонка е заредено пълно - пълно.
За да го постигна каране с 90 навсякъде, никакви изпреварвания, и на магистралата никаква спирачка никъде, 512 км отиване ги взехме за 6 часа и 45 мин. демек средна скорост около 74 км/ч. Умното шофиране ми спести едни 100 лв. допълнителни за нафта. Шиляда пъти някакви дупета ме задминаваха с двеста и после ги гледах как пак ме задминават( явно спирали да зареждат)
Интересен експеримент беше и не се почувствах изнервен или напрегнат нито веднъж, жената също. Колеги смятайте дали е нужно винаги да настъпвате колата и да изпреварвате всеки втори, за да стигнете с 40 - 50 мин по-бързо, но да платите 50-100-150 лв. отгоре и да се скапвате от самото шофиране.
При мен е обратното колега, скапвам се от бавно каране... Не обичам да си губя времето на пътя, но не правя и тъпотии...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Таруно: човек ти имаш железни нерви
Опитвам и аз така от време на време, никога не създавам рисковани ситуации, но на чист сух път и завои получавам един тик в десния крак
Опитвам и аз така от време на време, никога не създавам рисковани ситуации, но на чист сух път и завои получавам един тик в десния крак

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Това е за много дълги пътувания естествено, София - Пловдив няма как да го изтрая особено с чешитите по нашите пътища 
Но преди малко се видях със собственика на тоя ML и се ахна, то тоя кютук яде към 16-17 градско, аз все едно смъкнах 9 литра извънградско

Но преди малко се видях със собственика на тоя ML и се ахна, то тоя кютук яде към 16-17 градско, аз все едно смъкнах 9 литра извънградско

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Доиде време и а да се включа. 670км с 57,5л ОМВ от скъпата. По борд ми даде 8,3 а на колонка 8,5. Очудващо е доста точен. Казам с 16-ки 225/55 а колата е карана около 60%извънградско и 40% градско.
cocosas написа:Доиде време и а да се включа. 670км с 57,5л ОМВ от скъпата. По борд ми даде 8,3 а на колонка 8,5. Очудващо е доста точен. Казам с 16-ки 225/55 а колата е карана около 60%извънградско и 40% градско.
а двигателя и скоростната кутия са...?
Автомат са скоростите със сигурност, а двигателя е 530D най-вероятно.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
iceblast написа:Автомат са скоростите със сигурност, а двигателя е 530D най-вероятно.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Вчера Видин-София -Видин ,умерено каране ,+25км градско в София, Газпром нафта.
Е71 30д,245кс,8ск
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- EvelinCotsevv
- Потребител
-
От месец и половина карам 530д е61 автоматик 2005г. . Нормално ли е да гори 13-14 граско и около 10 извънградско ( пловдив - софия ) със каране 140-180 . Преди няколко години карах е60 530хд фейслиф и ми се струва , че беше по икономично 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Според мен Да ,аз съм с 1 отгоре на твоя разход.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
13-14 градско е висок разход, 10 извънградско със 150 също е висок, със 180 е нормален
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
И според мен е много.
Моята харчи лятото 15.5л. градско, зимата 16.4л.
Извън градско все не съомявам да карам с 150 и не мога да кажа точно.
Моята харчи лятото 15.5л. градско, зимата 16.4л.
Извън градско все не съомявам да карам с 150 и не мога да кажа точно.

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
има доста неща,които не се взимат предвид.
Градско не е много завишен разхода извънградско също.В началото когато взех колата и на мен ми даваше такъв разход в града,но това ми беше първата кола автомат и първия дизел в живота и ми беше меко казано странно.Естествено има значение как е обслужена колата преди да прави измервания на гориво.За извън градското мисля,че е доста висок 10,но пак зависи как се кара понеже 150-180 е много разтегливо понятие както сме обсъждали и преди.Най-добре да се гледа средната скорост по борда от там може да ни стане горе долу ясно как е карана колата.Аз моята съм я докарвал до 5.9 извънградско,но това беше с попътен вятър и едвам галех педала на газта и много много нерви(толкова много,че повече никога не се и опитах да я карам така)
Общо взето колегата е нов като гледам така,че има доста да чете и учи от форума,а и разхода му ще падне с времето като и свикне и я обслужи подобаващо. 
Градско не е много завишен разхода извънградско също.В началото когато взех колата и на мен ми даваше такъв разход в града,но това ми беше първата кола автомат и първия дизел в живота и ми беше меко казано странно.Естествено има значение как е обслужена колата преди да прави измервания на гориво.За извън градското мисля,че е доста висок 10,но пак зависи как се кара понеже 150-180 е много разтегливо понятие както сме обсъждали и преди.Най-добре да се гледа средната скорост по борда от там може да ни стане горе долу ясно как е карана колата.Аз моята съм я докарвал до 5.9 извънградско,но това беше с попътен вятър и едвам галех педала на газта и много много нерви(толкова много,че повече никога не се и опитах да я карам така)

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
За разхода в града може да се ориентирате по средната скорост... Едно е 17-18км/ч, друго е 25, при 30 вече трябва да сте в икономичен режим... При мен разликите между трите примера стигат до 2 литра, а пък все е градско.
Never mistake motion for action...
Последният резервоар разход 8.2 (по колонка, 8.3 по борд). Средна скорост 40тина км./ч. маршрутите са Перник-София, малко градско в София, а в Перник се кара на разстояние от 1-2км.