Е не можах да се сдържа...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Re: Е не можах да се сдържа...

Мнение от oxam » 05 Яну 2014, 12:24

Leon написа:Честита придобивка, това е да си правиш кеф на душата! Няма ли обаче да е по-лесно и евтино да им размениш целите мотори? Доколкото знам, това не е законов и административен проблем в ОК.

няма да е по-лесно, не ми се занимава с махане на скорости и цялата предница. после почват и едни драми с ЕКУ-та, имобилайзери, кодиране на всички останали модули и т.н. а и ако реша да продам кабриото в някакъв момент ще е трудно да обяснявам защо съм сменял мотор.

инсталацията на кита я дават за 14 часа, като гледах инструкциите може и за по-малко да стане. просто ще паркирам двете коли една до друга и махам/слагам. бърза работа нямам. говорих с Evolve и ще дойдат до нас да сложат атмосферен мап на кабриото и да прехвърлят компресорния на купето (и после на дино при тях за да го пипнат малко)

впечатления от кабриото - мииии голям танк е (дават го към 1750 кила с хардтопа). определено 180те кила разлика със стандартното купе се чувстват, а аз съм свикнал на олекотеното...малко ми напомня за СЛ500-а преди да го продам. но пък е тихо, комфортно и е идеално за ходене на работа. компресорът на ниските почти не се чувства, все пак е само 0.4 бара и после идва много плавно (не е като турбо кола да те рита) и след 4к обороти всичко се случва много бързо :mrgreen:

като си гледам календара смяната ще стане края на януари, началото на февруари. искам да направя реглаж на клапаните и на двете преди това и още си чакам гарнитурите и шайбите от бмв. също съм почнал да остранявам дребните забележки една по една, защото наистина искам да стане перфектна кола (изхабен лост на скоростите, напукана боя на дръжките на вратите, несветещи крушки тук и там, поръчах си оригиналните инструменти на бмв за багажника и все такива дребни нещица)

като я мина с полирмашината обещавам фотошут
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 05 Яну 2014, 17:16

нещо сутринта не ми се седеше в нас и ходих да я измия най-накрая. останах приятно изненадан - колата е била машинно пастирана преди да я оставят да седи и като падна зеленилката и мръсотията се показа боя в много добро състояние и почти никакви забележки (има следи от камъчетата по капака и предните калници но това е нормално) след това прекарах два часа в гаража с препарат за кожа и сега салонът е перфектен. лека по лека се получават нещата :lalala:

съжелявам за качеството на снимките, не си бях взел фотоапарата с мен

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 05 Яну 2014, 17:26

аз бих се целувал с тези джанти :D