Скърцане при въртене на волана на 530ДА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Скърцане при въртене на волана на 530ДА
Здравейте колеги, от известно време имам скърцане чувам го отпред от дясно когато въртя волана примерно когато паркирам.
Когато беше по топло, колата като загрее добре изчезва това скърцване. Колата е със спортно окачване ако това е от значение,воланът е по твърд но сигурно е от модела не съм правил съпоставка с друга 530ДА, нямам луфт или теч от хидравликата по ВИН:GS95675 излиза, че е със сервотроник "S216A Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC".
Колата е 530ДА 2001г. 193к.с. фейслифт.
От какво може да скърца така очаквам вашите мнения колеги.
Когато беше по топло, колата като загрее добре изчезва това скърцване. Колата е със спортно окачване ако това е от значение,воланът е по твърд но сигурно е от модела не съм правил съпоставка с друга 530ДА, нямам луфт или теч от хидравликата по ВИН:GS95675 излиза, че е със сервотроник "S216A Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC".
Колата е 530ДА 2001г. 193к.с. фейслифт.
От какво може да скърца така очаквам вашите мнения колеги.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Скърцане при въртене на волана на 530ДА
Може да е от някой изсъхнал ябълковиден болт по окачването. Може пружина да прискърцва в подложката си (ако има такива). Може тампона на макферсъна. Най-добре отиди в сервиз да го открият. Иначе сам трудно, ако нямаш поне канал.
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
То е ясно, че ще се ходи на сервиз но исках да разбера ако някой е имал такъв проблем, да знам какво ще ме очаква.
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
При мен имаше същия проблем.Смених тампоните на макферсона и изчезна.Сега пак се появи и няма да ги сменям повече.Писна ми от тъпата предница на тая кола

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
joffri написа:При мен имаше същия проблем.Смених тампоните на макферсона и изчезна.Сега пак се появи и няма да ги сменям повече.Писна ми от тъпата предница на тая кола![]()
![]()
Колега, колко ти струва смяната на тези тампони, колко време след сманата се появи проблема пак.
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
През пролетта ги смених защото цяла зима ми се скъсаха нервите с това скърцане.Не помня като пари какво беше защото ги смених с амортисьорите заедно.Скърцането изчезна напълно но сега пак се появи.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега не бързай да сменяш тампони имах подобен проблем предницата ми скърцаше като ЦЛК напръсках всяка една гумена част от предницата слязох в канала хванах се за магарето под мотора и почнах да се набирам. Някаде на 2 рата серия установих че скърцането идва от десен вътрешен кормилен накрайник. Свалих маншона и изненада ръжда, ама ръжда малко грес и не съм я чул да скърца повече 
П.П колата скърцаше във всички случей от неравности, спиране, движение назад, завой

П.П колата скърцаше във всички случей от неравности, спиране, движение назад, завой

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
todorakis82 написа:joffri написа:При мен имаше същия проблем.Смених тампоните на макферсона и изчезна.Сега пак се появи и няма да ги сменям повече.Писна ми от тъпата предница на тая кола![]()
![]()
Колега, колко ти струва смяната на тези тампони, колко време след сманата се появи проблема пак.
Аз скоро ги смених опорните тампони отпред - взех ги от колега във форума по около 45 лева бройката, за нови става въпрос ...

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колеги при вас волана по-трудно ли се върти незнам при мен, защо е така по-твърд от модела ли е......
В движение не съм усетил да скърца много но примерно като паркирам и въртя волана скърца яко, интересното е, че когато беше по топло като загрее добре не усещах да скърца.
В движение не съм усетил да скърца много но примерно като паркирам и въртя волана скърца яко, интересното е, че когато беше по топло като загрее добре не усещах да скърца.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
todorakis82 написа:Колеги при вас волана по-трудно ли се върти незнам при мен, защо е така по-твърд от модела ли е......
Профилактика на хидравликата правил ли си някога: смяна казанче, течност, скъсяване на маркучите от казанчето ако са се деформирали ?Имай на предвид че на сервотроника волана е по-лек

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
С Е30-ката такъв проблем съм нямал, но с реното имах и звукът беше ей такъв http://vbox7.com/play:4990ff38b2 , аналогично си скърцаще и при въртене на волана при по- ниска скорост . Майсторите като я чуха бяха 200% сигурни, че са тампони на носачите, оказа се обаче свършил шарнир на ляв носач. Диагностиката става на канал, или подемник и то с хора, които разбират и не бързат с диагнозите, защото е лесно човек да се заблуди.
Никой не мое ма връне на селу!
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Профилактика на хдравликата не съм правил от както имам колата от месец март 2013г. маслото в казанчето е винаги на ниво и е червено на цвят няма течове, виене или др. симптоми но и аз мисля, че щом е със сервотроник волана трябва да се върти по лесно мислих си, да не би защото е със спортно окачване да е по твърд волана ако има някой колега с 530ДА нека сподели как се държи неговия волан.
Не мога да определя точно дали е такова скърцането, защото съм в колата трябва да видя някой познат да върти волана и да тръгне с по-ниска скорост да го чуя. Ще се ходи на сервиз то е ясно само да намеря по читави майстори.
Не мога да определя точно дали е такова скърцането, защото съм в колата трябва да видя някой познат да върти волана и да тръгне с по-ниска скорост да го чуя. Ще се ходи на сервиз то е ясно само да намеря по читави майстори.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Имах същия проблем,оказаха се тампоните на макферсоните.Гумата на тампоните беше омекнала и се търкаха в леглата на пружините.Свали гумата,зареди една спринцовка с масло и с по дълъг маркуч и изпразни спринцовката над горното легло на прижината.Ако спре за кратко време да скърца ,значи е там проблема.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
При мен скърцаше когато тръгна да спирам и в последния момент навия волана.Закупих тампоните
от Евро 07.Цена 170 лева ,тампони и лагери.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
bumer530 написа:При мен скърцаше когато тръгна да спирам и в последния момент навия волана.Закупих тампоните
Мерси за инфото колега

При теб волана лесно ли се върти или една идея, като при мен по-трудно.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2