Мнения за настройка газов инжекцион romano obd M52B28TU

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Re: Мнения за настройка газов инжекцион romano obd M52B28TU

Мнение от slav4o974 » 24 Ное 2013, 11:02

Колега, не може да зареждаш конфигурация от един автомобил на друг. Може обаче да следваш логиката на таблицата на правилно настроен инжекцион, и то ако говорим за едни и същи двигатели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 25 Ное 2013, 12:15

Демирев написа:Мойте 118 коня смучат по 10 л. извънградско и 13 л. градско при съвсем нормално каране без да е виждала колата ми повече от 2800 об.
На газаджията винаги в устата му е:
- "всичко и е наред" :evil:
Пали и гасне в студ..смуче като за 180 коня...разхода на газ е над 2.5л. от бензиновия...обаче според него всичко е наред на газ... :evil:

Колега ходи при друг майстор. Моята последно преди да я продам гореше преди корекцията 10-11/100 след 8,5 /100 със 130 на темпомат над това отиваше на 9-10 зависи колко се настъпва. Градско София център тръгни спри преди корекцията 12,5 след 10/100. Относно корекцията ми разпробиха дюзите на по-голям диаметър и бутнаха изпарителя, че имаше едно тресене като мине 4500 оборота на 5-та и топла трудно палеше. След корекцията всичко заспа ама и се порадвах още малко и я купиха, новия собственик наскоро го виждах потвърди разхода и нямал никакви проблеми :driving:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 31 Дек 2013, 2:17

Колега ОБДто вързно ли е и как ? Също така явно ти правя някаква мизериика щом ти дава грешка в тримовете , би трябвало да не е така ,а даже обдто да помага при романото да кореагира нормално във всички режими . Какви проценти ти дават шорт тримовете ?
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 31 Дек 2013, 14:29

DirtySouth написа:Колега ОБДто вързно ли е и как ? Също така явно ти правя някаква мизериика щом ти дава грешка в тримовете , би трябвало да не е така ,а даже обдто да помага при романото да кореагира нормално във всички режими . Какви проценти ти дават шорт тримовете ?

Помага колко да помага при мен ОБД-то точно помагаше непрекъснато на бензиновия компютър да се адаптира и все ми светеше чека, след като един колега от форума ми направи перфектни тримовете и корекцийте на 0 процента изключихме ОБД-то и колата спи, само ме е яд, че ме набутаха газаджийте в кавички за толкова скъпа система.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от m1sh0k » 03 Яну 2014, 0:45

ЧНГ :) :bchug:

И аз се чуствам леко набутан и спрях адаптацията , настройвам я да не коригира на повече от 2% в движение , след няколко дена вече я гледам коригира с 7-8% .. е вече не коригира :). Едната от сондите зад катализатора ми е забила на една стойност и не мърда от нея дали може тя да ми прави мизерий?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 04 Яну 2014, 12:24

Ще ме накарате и аз да спря моето обд. Преди търсихме системи с обд за да нанасят корекции,
сега тръгва обратно :-)
Е60 м54б30 автомат 16/18 гума еднакъв разход 12/13 извънградско, 15-17 градско Романо.

@m1sh0k
Как ги спря - имаш кабел и софт ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Яну 2014, 13:03

Така е защото корекцията по ОБД е нещо много далеч от възможностите на газовия компютър. Почива на калпав софтуер отделно че системата е "развален телефон" .Бензиновото ЕКУ следи смесите и определя ъглите на запалване и времената по негов си алгоритъм и таблици . Газовия компютър чете бензиновото ЕКУ и смесите когато е с ОБД но не пипа запалването .Тоест към него се подава информация която той променя но пък тази подадена информация /времената/ не подлежи на точна корекция от страна на ГИ а се разчита че бензиновото ЕКУ ще реагира по определен начин.Така в един момент едното решава да прави едно другото друго и се получават аномалии в сондите от там забиване на бензиновото ЕКУ аварийни режими и други такива.Отделно газовия компютър не може да даде прецизни смеси като на бензин по много причини.Режим в който се вземат само времената е напълно достатъчен за да работи нормално двигателя .Газта "обича" малко по бедни смеси за да върви добре и да има икономия .При включено ОБД корекция постоянно имаме едно донастройване спрямо богатите смеси които иска бензиновото ЕКУ и корекция спрямо сондите втори път от страна на ГИ и резултата в повечето случай е преразход на газ.В действителност имам дълбоко съмнение че повечето ГИ само имитират някаква умряла корекция по ОБД :lol: Единствения читав начин да няма проблеми с двете горива корекция по ОБД и съответно да се запазят параметрите на двигателя еднакви е фабрично ЕКУ с два режима газ бензин :)
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 05 Яну 2014, 1:25

Макар и малко сложно написано, колегата е обяснил правилно взаимодействието между бензиновото ЕКУ и газовото такова. Мога да добавя че газовия комп само показва смесите, а за ъгъла на запалване и промяната му до поява на детонации се грижи бензиновия. Според повечето газаджии ОБД корекцията се определя въз основа на дългите тримове и е общ процент който се "налага" върху цялата горивна карта. Получава се така че при неправилно "построена" газова горивна карта, общия процент ще коригира с еднаква стойност/нагоре или надолу/ секторите в които сместа е бедна, секторите с правилна смес и секторите с богата смес. Аз предпочитам да наблюдавам сместа /с изключено ОБД/ при различни натоварвания на мотора и при различни обороти. Така може да се постигнат къси тримове близки до 0% и таблица близка до горивната карта на бензиновото ЕКУ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci & E30 327Ti
Мечтае да кара: която вкачи

Мнение от BMW_DRIVER » 06 Яну 2014, 12:27

Мойта с тази ГИ градско на разтояния 3-5км гори около 16-17л (чист разход на газ,докато не прехвърли като я запаля не тръгвам) извън града гори около 10л. Градско много зависи как смятате разхода... като запалите и веднага я подкарате на бензин разхода става съвсем друг ,но не се смята изгоряния бензин.За ОБД-то съм го пробвал с вкл. и изкл. има разлика според мойте засичания.При включено ОБД гори около 0.5л по малко ,но това е много оптимално как се засича.... празно-празно или пълно-пълно също така и поне да се засича на 100-150км (това ще каже 20-30лв газ)
http://www.youtube.com/watch?v=P0XCgzj6 ... e=youtu.be неделни развлечения-бог да дава живот на шперо :D

2 ГОДИНИ ПО-КЪСНО..... https://www.youtube.com/watch?v=oeH1F_oxzbw

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Яну 2014, 21:49

Има ли някой колега с agis ?
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от m1sh0k » 20 Май 2014, 15:04

Ново 20 по темата , след като подмених всички маркучи с подходящи размери поради изтичане на газ от къде ли не , стигнах и до инжекторите и ... размер А 2мм , който се дава за кубатора от 2 до 2.3 , явно ще трябва да ги разпробия мисля 2.4 беше моят размер.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 25 Май 2014, 23:59

m1sh0k написа:Ново 20 по темата , след като подмених всички маркучи с подходящи размери поради изтичане на газ от къде ли не , стигнах и до инжекторите и ... размер А 2мм , който се дава за кубатора от 2 до 2.3 , явно ще трябва да ги разпробия мисля 2.4 беше моят размер.

Тоя размер пише ли го някъде или се мерят с шублера? На мене на старите ми инжектори пишеше D3.5mm предполагам това им е отворът.

Потребител
Аватар

Мнение от ceci_v » 04 Авг 2014, 17:22

И аз все още съм пред дилема какъв инжекцион да монтирам ,на всякъде където питам газаджии ми предлагат само най-скъпите модели понеже бил валветроник, става въпрос за Н42Б20а и трябвало да е с ОБД .До тук в темата ми става ясно че май не толко важно ОБД-то, а да поддържа инжекциона валветроник .Само в Макс газ ми предложиха Ловато което май не е с обд на цена 1050лв,и ме увериха че няма да имам никакви проблеми с тая система. Дайте някакви отзиви за тази система и за сервиза ако има някой монтирал там .Намира се някъде под моста за аерогарата

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 318i

Мнение от eXtr3m3r » 02 Сеп 2020, 13:00

Здравейте. Карам БМВ е46 318и м43б19 с газ (VEGA 2) на BSM. Искам да замоля ако някой има възможност да направи снимка на своята газова карта как е настроена. Интересува ме межди 1000 и 2000 оборота какви стоиности е задал.
Благодаря!

Предишна

Назад към E46