Пълна мистерия business cd

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d :)

Re: Пълна мистерия business cd

Мнение от lalyo » 03 Яну 2014, 16:53

hacker4eto1 написа:и все пак добре е да направиш една профилактика на лазера с топчето :yes:

искам да го направя колега само че и идея си нямам как става затова първо трябва да се науча.. знаеш ли някъде дали има клипче или по подробно инфо да стане по бързо ?
това ще е проблема + менте дисковете :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 03 Яну 2014, 18:07

Лещата на лазера се чисти с клечка за уши, защото памукът на 100% няма да остави никакви следи върху лещата.
Относно дисковете - фабричните са правени на матрица и при тях не само повърхността, а и самите писти са по-добре положени. Ако след почистването на лещата пак има проблеми със записаните дискове, тогава самият лазер е с понижен интензитет и постепенно ще спре да чете и фабрични дискове.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 03 Яну 2014, 18:23

Оригиналният Вербатим отдавна не съм го виждал по магазините. От варианта Double Protection (Crystal + super AZO) по-добри дискове не съм срещал досега. Имам записани от 2000 г. и все още си работят перфектно. Единственото, което забелязах, че ги мори е слънчевата светлина, т.е. следва да се съхраняват на тъмно и тогава наистина са вечни.

Aз още не съм чистил лещата, но май скоро ще ми се наложи и на мен, та ще следя темата с интерес :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 03 Яну 2014, 19:05

Последният път когато записвах диск от бързане го записах на максимална скорост 48х-тръгна си без проблем,само дето стана малко по чувствителен към дупките :mhihi: .Марката му беше плеомакс на самсунг от евтините.Общо взето никога съм нямал проблеми откъм това каква марка ще е диска.Направи си една профилактика на лещата.Ако ли не:
http://www.aliexpress.com/item/AP02-Typ ... 21107.html
Само погледни като го отвориш дали е същият.Доставката е безплатна.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 04 Яну 2014, 15:31

Днеска си купих 7 диска различни.. съответно Maxell, TDK, Verbatim Crystal super azo, HP, Princo, eProformance и Ritek,
по 4 песни на всички и изненада Verbatim Crystal както и eProformance ми ги чете !!! :yes: с останалите греда :censored:
След час си махам business и почвам да разглабям за да го чистя..

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 04 Яну 2014, 17:02

hacker4eto1 написа:и все пак добре е да направиш една профилактика на лазера с топчето :yes:

Проблема се реши "по метода на тънките слоеве" Самият метод се състои в следното:
1. Наливате 50 мл чист спирт в мензура.
2. Изпивате го на екс.
3. Веднага след това дъхвате върху лещата (така се получава слой от кондензиран спирт).
4. После избърсвате с чиста салфетка.

Шегувам се направих го с топчето стиропор !Въпреки че самото око не ми изглеждаше зацапано го потърках нежно и сега business не подбира !!! :ok: :ok: :ok:

Да си жив и здрав колега :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 05 Яну 2014, 14:12

Сега поне знаеш каки дискове да си взимаш :clap:

Може ли да опишеш как стигна до лещата? Ще съм ти много благодарен!!!

:bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 05 Яну 2014, 15:35

lalyo написа:

Проблема се реши "по метода на тънките слоеве" Самият метод се състои в следното:
1. Наливате 50 мл чист спирт в мензура.
2. Изпивате го на екс.
3. Веднага след това дъхвате върху лещата (така се получава слой от кондензиран спирт).
4. После избърсвате с чиста салфетка.

Шегувам се направих го с топчето стиропор !Въпреки че самото око не ми изглеждаше зацапано го потърках нежно и сега business не подбира !!! :ok: :ok: :ok:

Да си жив и здрав колега :bchug:

Изпитан метод е това с топчетоо :clap:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 05 Яну 2014, 23:46

Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 06 Яну 2014, 8:59

Maximilian-E46 написа:Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това :yes:

Удари и ти едно топче колега и провери резултата после може да има промяна при колегата се е получил ефекта
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 11 Яну 2014, 10:41

hacker4eto1 написа:
Maximilian-E46 написа:Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това :yes:

Удари и ти едно топче колега и провери резултата после може да има промяна при колегата се е получил ефекта

hacker4eto1 имали снимки как точно се разглобява CD-то и как се почиства с топче стириопор :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 11 Яну 2014, 12:28

ilia1984 написа:
hacker4eto1 написа:

hacker4eto1 имали снимки как точно се разглобява CD-то и как се почиства с топче стириопор :wave:

За снимки незнам колега за чистенето е елементарно едно топченце взимаш стириопор си отделяш и започваш да търкаш нежно лупата отгоре... няма голяма философия :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 11 Яну 2014, 12:58

Проблемът и при мен е, че като отворя плейъра и сваля механиката не знам как да стигна до лещата. Няма пряка видимост. Трябва ли да се разглобява още и ако да коя част?

Потребител
Аватар

Мнение от lalyo » 18 Яну 2014, 10:24

fancooler написа:Проблемът и при мен е, че като отворя плейъра и сваля механиката не знам как да стигна до лещата. Няма пряка видимост. Трябва ли да се разглобява още и ако да коя част?

Разглобявай смело колега !!! и аз така не знаех и исках някой да ми пусне картинки.. като свалиш задвижващия механизъм се вижда самото око...аз го нарпавих за 1 час всичко.. но съм сигурен че ще го направя пак за 20мин :yes:
Ако толкова държиш на картинки ще го направя пак с снимки :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fancooler » 18 Яну 2014, 10:40

Мъчих се да го разглобя, но не видях болтчета, които да развия и се отказах. Някаква друга тактика ли има?

ПредишнаСледваща

Назад към E46