Пълна мистерия business cd
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- lalyo
- Потребител
-
- Кара: 320 d :)
Re: Пълна мистерия business cd
hacker4eto1 написа:и все пак добре е да направиш една профилактика на лазера с топчето
искам да го направя колега само че и идея си нямам как става затова първо трябва да се науча.. знаеш ли някъде дали има клипче или по подробно инфо да стане по бързо ?
това ще е проблема + менте дисковете

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Лещата на лазера се чисти с клечка за уши, защото памукът на 100% няма да остави никакви следи върху лещата.
Относно дисковете - фабричните са правени на матрица и при тях не само повърхността, а и самите писти са по-добре положени. Ако след почистването на лещата пак има проблеми със записаните дискове, тогава самият лазер е с понижен интензитет и постепенно ще спре да чете и фабрични дискове.
Относно дисковете - фабричните са правени на матрица и при тях не само повърхността, а и самите писти са по-добре положени. Ако след почистването на лещата пак има проблеми със записаните дискове, тогава самият лазер е с понижен интензитет и постепенно ще спре да чете и фабрични дискове.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Оригиналният Вербатим отдавна не съм го виждал по магазините. От варианта Double Protection (Crystal + super AZO) по-добри дискове не съм срещал досега. Имам записани от 2000 г. и все още си работят перфектно. Единственото, което забелязах, че ги мори е слънчевата светлина, т.е. следва да се съхраняват на тъмно и тогава наистина са вечни.
Aз още не съм чистил лещата, но май скоро ще ми се наложи и на мен, та ще следя темата с интерес
Aз още не съм чистил лещата, но май скоро ще ми се наложи и на мен, та ще следя темата с интерес

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Последният път когато записвах диск от бързане го записах на максимална скорост 48х-тръгна си без проблем,само дето стана малко по чувствителен към дупките
.Марката му беше плеомакс на самсунг от евтините.Общо взето никога съм нямал проблеми откъм това каква марка ще е диска.Направи си една профилактика на лещата.Ако ли не:
http://www.aliexpress.com/item/AP02-Typ ... 21107.html
Само погледни като го отвориш дали е същият.Доставката е безплатна.

http://www.aliexpress.com/item/AP02-Typ ... 21107.html
Само погледни като го отвориш дали е същият.Доставката е безплатна.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- lalyo
- Потребител
-
Днеска си купих 7 диска различни.. съответно Maxell, TDK, Verbatim Crystal super azo, HP, Princo, eProformance и Ritek,
по 4 песни на всички и изненада Verbatim Crystal както и eProformance ми ги чете !!!
с останалите греда
След час си махам business и почвам да разглабям за да го чистя..
по 4 песни на всички и изненада Verbatim Crystal както и eProformance ми ги чете !!!

След час си махам business и почвам да разглабям за да го чистя..
- lalyo
- Потребител
-
hacker4eto1 написа:и все пак добре е да направиш една профилактика на лазера с топчето
Проблема се реши "по метода на тънките слоеве" Самият метод се състои в следното:
1. Наливате 50 мл чист спирт в мензура.
2. Изпивате го на екс.
3. Веднага след това дъхвате върху лещата (така се получава слой от кондензиран спирт).
4. После избърсвате с чиста салфетка.
Шегувам се направих го с топчето стиропор !Въпреки че самото око не ми изглеждаше зацапано го потърках нежно и сега business не подбира !!!

Да си жив и здрав колега

- fancooler
- младши ентусиаст
-
Сега поне знаеш каки дискове да си взимаш
Може ли да опишеш как стигна до лещата? Ще съм ти много благодарен!!!

Може ли да опишеш как стигна до лещата? Ще съм ти много благодарен!!!

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
lalyo написа:hacker4eto1 написа:и все пак добре е да направиш една профилактика на лазера с топчето
Проблема се реши "по метода на тънките слоеве" Самият метод се състои в следното:
1. Наливате 50 мл чист спирт в мензура.
2. Изпивате го на екс.
3. Веднага след това дъхвате върху лещата (така се получава слой от кондензиран спирт).
4. После избърсвате с чиста салфетка.
Шегувам се направих го с топчето стиропор !Въпреки че самото око не ми изглеждаше зацапано го потърках нежно и сега business не подбира !!!![]()
![]()
![]()
Да си жив и здрав колега
Изпитан метод е това с топчетоо

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Maximilian-E46 написа:Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това
Удари и ти едно топче колега и провери резултата после може да има промяна при колегата се е получил ефекта
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
hacker4eto1 написа:Maximilian-E46 написа:Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това
Удари и ти едно топче колега и провери резултата после може да има промяна при колегата се е получил ефекта
hacker4eto1 имали снимки как точно се разглобява CD-то и как се почиства с топче стириопор

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
ilia1984 написа:hacker4eto1 написа:Maximilian-E46 написа:Колега при мен чете същите марки,други не иска и да погледне незнам какъв бъг е това
hacker4eto1 имали снимки как точно се разглобява CD-то и как се почиства с топче стириопор
За снимки незнам колега за чистенето е елементарно едно топченце взимаш стириопор си отделяш и започваш да търкаш нежно лупата отгоре... няма голяма философия

- fancooler
- младши ентусиаст
-
Проблемът и при мен е, че като отворя плейъра и сваля механиката не знам как да стигна до лещата. Няма пряка видимост. Трябва ли да се разглобява още и ако да коя част?
- lalyo
- Потребител
-
fancooler написа:Проблемът и при мен е, че като отворя плейъра и сваля механиката не знам как да стигна до лещата. Няма пряка видимост. Трябва ли да се разглобява още и ако да коя част?
Разглобявай смело колега !!! и аз така не знаех и исках някой да ми пусне картинки.. като свалиш задвижващия механизъм се вижда самото око...аз го нарпавих за 1 час всичко.. но съм сигурен че ще го направя пак за 20мин

Ако толкова държиш на картинки ще го направя пак с снимки

- fancooler
- младши ентусиаст
-
Мъчих се да го разглобя, но не видях болтчета, които да развия и се отказах. Някаква друга тактика ли има?
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3