Пълна мистерия business cd
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- lalyo
- Потребител
-
- Кара: 320 d :)
Пълна мистерия business cd
Колеги имам следния проблем с CDто... не чете да кажем 80% от дисковете...Ще кажете че е замърсено окото и най вероятно е така ! но... оригинален диск го чете от първия път и тръгва винаги ! Останалите дискове са вербатим.. записвани са с една и съща записвачка(но няколко са пробвани и с друга)
на най ниската възможна скорост ! винаги аудио формат ... та да кажем съм направил едно 20 диска ... имам 2 диска на Ъпсурд и на 2pac които вървят ама винаги ! сложиш ли го тръгва... програмата на запис е Ашампо всичките дискове са записвани с нея... пробвал съм да натъпча диска с много песни както и почти да го оставя празен...и писна ми да си давам парите за дискове които не тръгват ! Просто ме дразни факта че тези 2 диска тръгват винаги от първия път а дори вече са безобразно надрани.....и ги слушам от няколко месеца..само тея 2 диска... някой, някакво логично обеснение ??
на най ниската възможна скорост ! винаги аудио формат ... та да кажем съм направил едно 20 диска ... имам 2 диска на Ъпсурд и на 2pac които вървят ама винаги ! сложиш ли го тръгва... програмата на запис е Ашампо всичките дискове са записвани с нея... пробвал съм да натъпча диска с много песни както и почти да го оставя празен...и писна ми да си давам парите за дискове които не тръгват ! Просто ме дразни факта че тези 2 диска тръгват винаги от първия път а дори вече са безобразно надрани.....и ги слушам от няколко месеца..само тея 2 диска... някой, някакво логично обеснение ??
Последна промяна lalyo на 02 Яну 2014, 22:17, променена общо 1 път
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Пълна мистерия business cd
Пробвай да смениш записвачката-отиди в някой твои приятел примерно или опитай да запишеш с Неро 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Записвай на възможно най бавната скорост!Увери се,че записваш правилния формат,на 800мб диск,не би трябвало да можеш да запишеш повече от 20 песни някъде!
- lalyo
- Потребител
-
Пичове обесних ви че записвам на най бавната скорост.. пробвал съм и с друга записвачка !!! не е в нея проблема защото все пак 2 диска тръгват винаги и никакви проблеми няма с тях... мислех си че лазера не стига до края .. затова пробвах с пълен диск с почти празен диск и с средно пълен диск... винаги аудио формат.... ако някой изкаже теория с радост ще я чуя... тези 2та диска където вървят си ги записах с ашампо но и сега ще жертвам още 1 диск за опита въпреки че съм на 99% сигурен че не е от програмата за запис
Щях да се примиря че ми е счупено CD ама тея 2та диска както и оригинални дискове тръгват от раз без проблем 

- lalyo
- Потребител
-
Пробвах с Nero и нищо... дисковете които не тръгват в моето Cd тръгват навсякъде другаде където съм пробвал
от там и варианта да са прецакани всички дискове го отписвам
По качествен диск от вербатим здраве му кажи
Никакво логично обяснение защо прави така не ми идва на ум... Готов съм да пробвам всякакви фантастични теории 

По качествен диск от вербатим здраве му кажи

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Oбърни внимание каква е най-ниската скорост, на която записваш. На моята записвачка е х16 и е почти неизползваема за писане на аудио дискове. Дискове, писани на нея, тръгват само на няколко коли (уредби), в останалите случаи или прескача диска, или изобщо не го разчита плейъра. Най-добре е да записваш на 8-ма скорост. По-ниската скорост не се поддържа от новата химия на дисковете, която е проектирана да носи х52. Вербатим са добри дискове, но много ги ментосват, имай го и това предвид. Търси някой стар лаптоп или настолен компютър със записвачка и действай. Аз така правя 

- dimo_kt1
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i e46
- Мечтае да кара: BMW 335i e93 / 650i e63
Записвай ги като аудио диск!
И ако не се получи ... DaruCar са насреща! ... аз съм на принципа наложи ли ми се нещо от тук на сетне - само в лицензиран сервиз ... първият ми и последен път като сменяхме масло, нямаше подходящ филтър и искаха да ми резнат един с ножовката, той щял да стане тъкмо ... та умната ако ходиш по сервизи, но за мен ако не се получи някой софтурен сервиз намери и отиди да ти погледнат електрониката! ... А ако ти си си слагам CD-то ... огелпил си кабелите или си купил менте CD!
И ако не се получи ... DaruCar са насреща! ... аз съм на принципа наложи ли ми се нещо от тук на сетне - само в лицензиран сервиз ... първият ми и последен път като сменяхме масло, нямаше подходящ филтър и искаха да ми резнат един с ножовката, той щял да стане тъкмо ... та умната ако ходиш по сервизи, но за мен ако не се получи някой софтурен сервиз намери и отиди да ти погледнат електрониката! ... А ако ти си си слагам CD-то ... огелпил си кабелите или си купил менте CD!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Хубавите дискове, които са предназначени за записване в аудио формат все още струват по около лев парчето. Вербатим имат няколко такива серии. Едната имитира грамофонна плоча от страната на надписите. Другата беше със специфичен дизайн, но трябва да се поровя да открия накой такъв, за да видя какво точно пише на него. Аз ползвам лайтскрайб дискове на вербатим или Hp. Добре се справят с аудио формата и нямам отказ до момента. Дори имам един RW на вербатим, който е видял десетки презаписи. Предполагам, че проблемът е комплексен. Трябва да си почистиш оптиката и на плеара и на записвачката.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега мойте дискове последно ги взех от Кауфланд
нямат име дори на тях пише само СД - Компакт 700мгб.. пердаша ги на 8х по-малко не ми дава записвачката на компа... и нямам никакви проблеми с четене прочитане... Лагване ,прескачане или прочие
пробвай на друг комп. аз слагам макс 16 песни на диск...

- lalyo
- Потребител
-
Работя в IT сектора пробвал съм на 3 различни записвачки включително и фирмена външна... не е от скоростта писах че винаги записвам на най малката която е x4 за тези дискове
купих си цяла опаковка на вербатим но ако ми кажете по качествен вид диск още утре ще пробвам...да СД ще е замърсено ама защо винаги ми чете тези 2та супер надрани диска както и всички оригинални дискове...програмата конвертира автоматично всичката музика в аудио формат.. така че не виждам как може да е от формата нали има само 1 вид аудио формат..?Направо не ми се дават 15лв за почистваш диск че ако не окаже ефект и реша да си продам business ще му искам 15-20лв
Просто не намирам никаква логика да прави така...явно не знам достатъчно.
Не е от скорост на записване !!! 100%
Не е от записвачката !!! 100%
Не е от програмата на записване 100%
дисковете са ми вербатим правил съм записи в рамките на месец около 20 и само 2 тръгват ама поне са желязо !!! така че има шанс да е от диска..щях да си помисля че опаковката е дефектна обаче другите 18 диска които не тръгват в моето сд тръгват навсякъде другаде където съм пробвал така че не е от дисковете 90%
да кажем че окото не става за нищо...ама пък защо чете оригинални дискове както и тези 2та които са страшно надрани вече..ама винаги тръгват не е имало случай да има проблем с този диск които иначе е под всякаква критика.. не е проблема само в окото 90%
1
фантазирах си проблем при които лазера не обхожда целия диск..тоест не стига до краищата му..затова пробвах с различно количество музика да слагам..няколко опита с различно песни..(работещите ми дискове са съответно 14 и 24 песни)нищо след тези 2та не подкарах нито един диск на сдто нов...така че и от фантазията...
Много е лесно да си сменя business и да си реша проблема ама аз толкова много съм се занимавал да разбера защо прави така че не мога да се откажа и точно заради това търся и вашата помощ
ако някой се сеща мой пропуск или има някаква теория да го помоля да ми я сподели

Не е от скорост на записване !!! 100%
Не е от записвачката !!! 100%
Не е от програмата на записване 100%
дисковете са ми вербатим правил съм записи в рамките на месец около 20 и само 2 тръгват ама поне са желязо !!! така че има шанс да е от диска..щях да си помисля че опаковката е дефектна обаче другите 18 диска които не тръгват в моето сд тръгват навсякъде другаде където съм пробвал така че не е от дисковете 90%
да кажем че окото не става за нищо...ама пък защо чете оригинални дискове както и тези 2та които са страшно надрани вече..ама винаги тръгват не е имало случай да има проблем с този диск които иначе е под всякаква критика.. не е проблема само в окото 90%

фантазирах си проблем при които лазера не обхожда целия диск..тоест не стига до краищата му..затова пробвах с различно количество музика да слагам..няколко опита с различно песни..(работещите ми дискове са съответно 14 и 24 песни)нищо след тези 2та не подкарах нито един диск на сдто нов...така че и от фантазията...
Много е лесно да си сменя business и да си реша проблема ама аз толкова много съм се занимавал да разбера защо прави така че не мога да се откажа и точно заради това търся и вашата помощ

ако някой се сеща мой пропуск или има някаква теория да го помоля да ми я сподели

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ако е зададен правилния формат,няма кво да гледаш колко песни слагаш,щото няма да почне да записва диска ако са повече.влизаш в неро,даваш сд след това аудио сд,слагаш песни колкото събере,16-17-18-20.след това даваш наи ниската скорост,самата скорост идва от вида на диска,попринцип има 4-6-8 колкото по ниска има по-добре и бурниш.винаги става,на сузуки витара работи,на бмв оригинален чеинджар работи.

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Нормално е да ти чете оригиналните дискове - те са с по-добра отражателна способност. Най-вероятно лещата е запрашена, но не ти препоръчвам почистващ диск - няма да има ефект. Най-добре е да отвориш плейъра и да го почистиш сам окото. Все пак виж какви са Вербатимките ти, че ако са като десния "експонат" от снимката са 100% ментета (оригиналът на Вербатим е левият на снимката).

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Чистиш без никакви препарати спиртове или глупости...
Трябва ти само и единствено едно парченце (топченце) стириопор и търкаш отгоре леко лещата без да натискаш... без памуци и прочие.. и без химия.. само с топченцето..
На много уредби съм оправял лещата по този начин...
Трябва ти само и единствено едно парченце (топченце) стириопор и търкаш отгоре леко лещата без да натискаш... без памуци и прочие.. и без химия.. само с топченцето..
На много уредби съм оправял лещата по този начин...
- lalyo
- Потребител
-
fancooler написа:Нормално е да ти чете оригиналните дискове - те са с по-добра отражателна способност. Най-вероятно лещата е запрашена, но не ти препоръчвам почистващ диск - няма да има ефект. Най-добре е да отвориш плейъра и да го почистиш сам окото. Все пак виж какви са Вербатимките ти, че ако са като десния "експонат" от снимката са 100% ментета (оригиналът на Вербатим е левият на снимката).
а стига бе ...

единия диск дето тръгва е от левите той е най надран и винаги тръгва...левия диск ли е най добрия с който мога да пробвам или има и по добри някакви с които да пробвам ?Аз и с други дискове съм пробвал принко и някви черни ама щом тези са менте и онези сигурно не са били читави

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
и все пак добре е да направиш една профилактика на лазера с топчето 

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3