Проблем с мотора на 530д ПОМОЩ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с мотора на 530д ПОМОЩ
Здравейте колеги ,
ЗА много години първо на всички!!!
А сега относно проблема ми , ще се опитам да опиша точните симптоми какви са , на студен мотор колата няма тяга, има замислянее при подаване по рязко на газ и е станала по шумна от преди. Като загрее на първа чартичка не знам колко градуса са това но на скалата първата чертичка след синьото започва вътре да се усеща едно по скоро люлеене не тресене , при достигане на работна температура нещата се нормализират или поне не са така зле както преди това . Също не знам дали е от значение ,но ми прави впечатление че разхода по борд и реалния се разминават с около 2 литра което съм убеден че преди това не беше така. Разхода (реалния) също е завишен с около литър до литър и половина от преди това . Ходихих гледаха я уж всичко било наред но аз за себеси знам че не е така.... Пропуснах да кажа , помпата за високото налягане беше станала много шумна смених я с нова на бош освен това са сменени масло и всички филтри . Може някой от нещата да нямат значение но ги казвам понеже вече не знам кое е от значение и кое не .
Колата е Бмв е39 530д 2001г 193к.с
ЗА много години първо на всички!!!
А сега относно проблема ми , ще се опитам да опиша точните симптоми какви са , на студен мотор колата няма тяга, има замислянее при подаване по рязко на газ и е станала по шумна от преди. Като загрее на първа чартичка не знам колко градуса са това но на скалата първата чертичка след синьото започва вътре да се усеща едно по скоро люлеене не тресене , при достигане на работна температура нещата се нормализират или поне не са така зле както преди това . Също не знам дали е от значение ,но ми прави впечатление че разхода по борд и реалния се разминават с около 2 литра което съм убеден че преди това не беше така. Разхода (реалния) също е завишен с около литър до литър и половина от преди това . Ходихих гледаха я уж всичко било наред но аз за себеси знам че не е така.... Пропуснах да кажа , помпата за високото налягане беше станала много шумна смених я с нова на бош освен това са сменени масло и всички филтри . Може някой от нещата да нямат значение но ги казвам понеже вече не знам кое е от значение и кое не .
Колата е Бмв е39 530д 2001г 193к.с
- mavro1978
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001
Re: Проблем с мотора на 530д ПОМОЩ
Според мен имаш проблемна дюза или дюзи! Как така ти я гледаха и не разбраха нищо не знам но това тресене или люлеене е от дюза според мен А и разхода също може да е от това А до мудното при студен мотор и при мен е така не стопли ли не се цепи така и това не е проблем Слагай и една добавка на Бардал и я разтрий малко дано се оправи 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Здравей, колега!
Ако под " е станала по-шумна" имаш предвид, че има шум като потракване и заедно с това на студено пропушва сивкав дим + тресенето = неравномерна работа, което споменаваш и завишения разход....... аз предполагам, че някоя дюза ти прави мизерии...
Опитай с някаква хубава добавка първо дали ще има подобрение
Ако под " е станала по-шумна" имаш предвид, че има шум като потракване и заедно с това на студено пропушва сивкав дим + тресенето = неравномерна работа, което споменаваш и завишения разход....... аз предполагам, че някоя дюза ти прави мизерии...
Опитай с някаква хубава добавка първо дали ще има подобрение

Последна промяна Z3Ro* на 03 Яну 2014, 16:51, променена общо 1 път
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Дюзите какви корекции показват?
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Аз също съм за дюза,явно се е позадръстила и пропикава горивото.Аз лично всеки месец слагам профилактично добавка за чистене на Pro tech.Доста са нови на пазара у нас,но са изключително качествени.Имахме случка с една С класа 2010г ,мотора и започна да трака,все едно ще изпадне.В Балкан стар казаха,че е за верига,други майстори,че дюзите са за боклука.Накрая най случайно попаднахме на
тази марка.Сложихме 2 бутилки от тази добавка и и направихме една ръчка до Вакарел.В началото колата пушеше като комин по магистралата,навръщане двигатела се поукроти и в Сф мотора цъкаше като часовник.
Наясно съм че автомеханик в бутилка-няма,но колега пробвай с добавка.Скоро на една приятелска Е60 тка с подобни симптоми ,сложихме от въпросната добавка и нещата се нормализираха.Дано и при теб нещата се оправят
тази марка.Сложихме 2 бутилки от тази добавка и и направихме една ръчка до Вакарел.В началото колата пушеше като комин по магистралата,навръщане двигатела се поукроти и в Сф мотора цъкаше като часовник.
Наясно съм че автомеханик в бутилка-няма,но колега пробвай с добавка.Скоро на една приятелска Е60 тка с подобни симптоми ,сложихме от въпросната добавка и нещата се нормализираха.Дано и при теб нещата се оправят
Последна промяна bumer530 на 05 Яну 2014, 20:59, променена общо 1 път
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Благодаря за отговорите. С зобавка опитах никаква разлика
. Ако иматиле идея към кой във Варна или околията да се обърна относно дюзите ще сте златни. А относно търсеният майстор най ме притеснява да не ме изварти с това колко от дюзите са за ремонт ......

Никакви насоки за маистор който да ми провери дюзите, никой ли от Варна или околията не можете да препоръчате ?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Потърси Ilko Ivanov тука в форума да ти види колата.В Добрич е 

8 мнения
• Страница 1 от 1