Слагане на М-броня "С новите ДЖАНТИ"

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 touring
Мечтае да кара: М Power
Детайли за колата: черна , М40Б18

Re: Слагане на М-броня "Мнение Гуми (летни)"

Мнение от joepower » 02 Яну 2014, 2:11

Ч.Н.Г и на Теб, Колега. Имай в предвид, че джантите ти са с по-малко ЕТ от стандартното за Е46, така че със гума 255 има малък шанс да ти закача в калника. За гумите виж дали можеш да вземеш Континентал, това е отличният избор, ако не ти стигнат финансите, Vredestein е много добър избор, както със Ultrac Sessanta (много тиха гума), така и със Ultrac Vorti.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 02 Яну 2014, 12:33

joepower написа:Ч.Н.Г и на Теб, Колега. Имай в предвид, че джантите ти са с по-малко ЕТ от стандартното за Е46, така че със гума 255 има малък шанс да ти закача в калника. За гумите виж дали можеш да вземеш Континентал, това е отличният избор, ако не ти стигнат финансите, Vredestein е много добър избор, както със Ultrac Sessanta (много тиха гума), така и със Ultrac Vorti.

Да колега значи това ми е притеснението главно и ако сваля задната гума и да я сложа на голу джантата та горе долу да добия представа какво ще се случи дали ще е точна представата... Исках да е 255 поне да пази леко външният борд... ама както и ти ми потвърди съмнението може да мина на 245 или 235..Ще видя гумите който каза важното ми е да са тихи и стабилни
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 02 Яну 2014, 14:47

Честита Нова Година !
Колега аз не бих подминал и гумите на FALKEN
http://www.gumi7.com/bg/tire/87556/FALKEN-FK453-255-40-R18.html
Една идея са по-скъпи, но си заслужава според мен. Миналата година си купих задни чисто нови 19-ки и съм много доволен. Гумите са тихи и държат колата стабилно на пътя.
"ДА ЗАВИЖДАШ ОЗНАЧАВА ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ЛАЙНО !"

"ГЛАВАТА МИ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНА С БРЪМБАРИ, НО ВСИЧКИТЕ СА ВИШИСТИ !"

"НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН, ЖИВОТА ГО СЛАГА НА ВСИЧКИ !"
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 02 Яну 2014, 23:13

Колеги харесах си гуми мисля задните да са 245/40/17 а не както е оригинално 255/40... (страх лозе пази) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А предните да са както си трябва 225/45/17
Гумите са тези:
отпред :
VREDESTEIN / SESSANTA XL
Летни
225 / 45 R17 / Y
отзад:
VREDESTEIN / SESSANTA XL
Летни
245 / 40 R17 / Y
няма да лъжа ,че грайфера на гумата е много Приятен... И важното е че я дават тиха гума...
Въпроса е сега ли да взема гумите.... Или да изчакам летният сезон... Понеже ако ги взема сега те ще са от миналата година сигурно дота(най-малко).
Понеже гледам имат намаления гумите това ми подсказва че изчистват бройки..
П.П ако изчакам пък сезона можеби ще са нови но ще са със едни 20 % отгоре на бройка....
Дали да се впускам в дълбокото или да изчакам.. Първо мисля да взема задните.. а другият и по другият месец да събера за предните... че да извадя 9 -стотака еи така .... множко ми е ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Яну 2014, 23:22

hacker4eto1 написа:Колеги харесах си гуми мисля задните да са 245/40/17 а не както е оригинално 255/40... (страх лозе пази) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Гумите са тези:
отпред :
VREDESTEIN / SESSANTA XL
Летни
225 / 45 R17 / Y
отзад:
VREDESTEIN / SESSANTA XL
Летни
245 / 40 R17 / Y
няма да лъжа ,че грайфера на гумата е много Приятен... И важното е че я дават тиха гума...
Въпроса е сега ли да взема гумите.... Или да изчакам летният сезон... Понеже ако ги взема сега те ще са от миналата година сигурно дота(най-малко).
П.П ако изчакам пък сезона можеби ще са нови но ще са със едни 20 % отгоре на бройка....
Дали да се впускам в дълбокото или да изчакам.. Първо мисля да взема задните.. а другият и по другият месец да събера за предните... че да извадя 9 -стотака еи така .... множко ми е ...

Ако ще те успокои факта,влезни да видиш 19-ки гуми от какви пари започват марковите и ще си говорим пак дали са множко 9 стотака :mhihi:

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 17062.html

Аз ще взема 2 такива...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Яну 2014, 23:44

hacker4eto1 написа:Колеги харесах си гуми мисля задните да са 245/40/17 а не както е оригинално 255/40... (страх лозе пази) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Гумите са тези:
отпред :
VREDESTEIN / SESSANTA XL
Летни
225 / 45 R17 / Y
отзад:
VREDESTEIN / SESSANTA XL
Летни
245 / 40 R17 / Y

Гумите които си избрал наистина са доста приятни, карал съм с такива и даже точно тези размери на една Z3-ка. А това дали сега да ги взимаш или пролетта, сам прецени по това колко км караш с летни и съответно и колко си готов да дадеш.

Моето мнение е да взимаш сега.

Потребител
Аватар

Мнение от bio81 » 02 Яну 2014, 23:51

ентусиаст
Аватар

Re: Слагане на М-броня "VreDestein"

Мнение от hacker4eto1 » 05 Фев 2014, 19:20

Новите гумета най-накрая дойдоха... всички сайтове обиколих и все гуми 2012... след много дни питане и разпитване и телефонни разговори дойдоха въпросните гуми "Ultrac Sessanta - Vredestein"
Та рекох да ви се похваля ,хем да ъпна малко темичката...
Заложих на размер 245/40/17 Дота е 2013 2бр. Другият месец живот и здраве идва ред на предните 225/45/17...
Изображение
Изображение
Изображение
Дано не съм сбъркал в избора си... И дано по-бързо идва това лято ,че да слагам новите джанти.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bio81 » 05 Фев 2014, 19:52

Ако не е тайна от кой сайт ги купи

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 06 Фев 2014, 5:05

Колега при тази цена от 250 лв на гума и то 17-ка,повярвай ми изобщо не си сбъркал !!!
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 06 Фев 2014, 8:54

Maximilian-E46 написа:Колега при тази цена от 250 лв на гума и то 17-ка,повярвай ми изобщо не си сбъркал !!!

460лв. 2-те :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 06 Фев 2014, 11:46

миналата година щях да взимам такива и сглупих попаднаха ми едни запазени втора употреба абе минах се и това е, не си збъркал гумите са хубави, НО внимавай с налягането, информацията която открих от един месец четене за тях е че ако се карат една идея по-меки от допустимото страниците почват да се цепят от вътрешната страна , иначе друга забележка за тях не съм открил, айде да идва лятото :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 06 Фев 2014, 12:16

Да колега и аз се запознах със проблема относно помпането те имаха някаква таблица за тези гуми до колко трябва да се помпят но даже го даваха към 2,7 :confused: мисля ама се затри тая таблица някъде поне не мога да я намеря аз :) Трябва да си взема и точен Манометър ,че тези по бензиностанциите оле оле..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Фев 2014, 12:19

hacker4eto1 написа:Да колега и аз се запознах със проблема относно помпането те имаха някаква таблица за тези гуми до колко трябва да се помпят но даже го даваха към 2,7 :confused: мисля ама се затри тая таблица някъде поне не мога да я намеря аз :) Трябва да си взема и точен Манометър ,че тези по бензиностанциите оле оле..

Точно поради това си поръчах от щатите един на BMW верно мери в psi но се умножава по 7 ,а и е електронен...
2.7 ще си като лагерна количка със сигурност...макар,че при натоварена кола според табелките на колата ги дават на толкова задните..

Дават ги 35 to 40 psi - което са от 2.4 до 2.7 бар
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 06 Фев 2014, 12:57

аз 17ките си ги карам на 2.5 и 4те , верно друса и по паветата в комбинация с твърдата возия на мойта, направо е приказка :mhihi: Но по-хубаво нещо от новата гума няма, плюза на тези гуми освен това е че борда е малко по-дебел в горната си част към джантата, което освен че пази от бордюри при паркиране самата джанта дава един леко стречнат облик

ПредишнаСледваща

Назад към E46