Проблем с лайт модул на фейслифт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Проблем с лайт модул на фейслифт
Здравейте, не ми се искаше да пускам нова тема за лайт модул, но изчетох съществуващите и няма писано за моя проблем.
Колата е Е46 320д 150кс. 2001г. лайт модула беше програмиран да ми светят дългите на процент. До тук всичко добре докато не решихме да сложим ксенон на 35 вата и колата не иска да го пали. Ксенон тръгва единствено когато колата е изгасена и се дръпне светкавицата тогава нормално тръгват. Реших да програмирам лаъйт модула с дис за ксенон фарове и стана вече се пускат и с копчето палят си, но не ми работи вече копчето за регулиране нагоре надолу и съответно ми изчезна настройката за дългите на процент. В това положение сега когато тръгна ксенон възможно ли е да си върна функцията на копчето за регулирането и да се пуснат пак дългите на процент.
Колата е Е46 320д 150кс. 2001г. лайт модула беше програмиран да ми светят дългите на процент. До тук всичко добре докато не решихме да сложим ксенон на 35 вата и колата не иска да го пали. Ксенон тръгва единствено когато колата е изгасена и се дръпне светкавицата тогава нормално тръгват. Реших да програмирам лаъйт модула с дис за ксенон фарове и стана вече се пускат и с копчето палят си, но не ми работи вече копчето за регулиране нагоре надолу и съответно ми изчезна настройката за дългите на процент. В това положение сега когато тръгна ксенон възможно ли е да си върна функцията на копчето за регулирането и да се пуснат пак дългите на процент.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Проблем с лайт модул на фейслифт
колега нямаш проблем с лаид модула,след като си активирал дългите на процент-за да несвети на 100 процента това означава че дава по-малък волтаж за да свети на 30 процента.Ксенона иска 12 волта затова няма да запали.Има хиляда теми и пише че ксенон на дълги със процент неможе да работи.Другото е че ако колата е с оригинален ксенон няма врътка за реголирането а се реголира сама посредством датчици на носачите,след като си задал да е с ксенон няма как да ти работи врътката,колата чака сигнал от датчиците за наклона на носачите.

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Никъде не пише какъв ксенон си сложил .. би-ксенон или обикновен. Не си написал и ако е обикновен къде си го вързал към дългите или към късите. Преди 2-3 дена се дискутираше в една тема точно за това, че след като се прекодира за ксенон, с NCS се настройва да работи врътката за ръчното регулиране. Както колегата по-горе каза дълги дневни светлини на % могат да работят само с обикновена халогенна крушка.
- Next
- старши ентусиаст
-
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Next написа:.... В това положение сега когато тръгна ксенон възможно ли е да си върна функцията на копчето за регулирането и да се пуснат пак дългите на процент.
Да. Възможно е. Прекодирай си модула наново.

Ако нема у глава, има у Google.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
По спомен, със скенера се задава и прекодира настройката за движение на фаровете. С диса не става, можеш да избереш опцията за регулиране, но не можеш да прекодираш.
Само с програми които правят неофициални неща може да я пуснеш тази врътка да работи и едновременно модула да е кодиран за ксенон. Скенер, нцс и др. подобни
- Next
- старши ентусиаст
-
Много лошо не мога да намеря работещ НЦС експерт не, че като го подкарам ще знам как да го прекодирам ама да се опитам не мога даже.
8 мнения
• Страница 1 от 1