318i разход на гориво

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: 318i разход на гориво

Мнение от oci » 30 Дек 2013, 22:37

00700 написа:
oci написа:
00700 написа:
oci написа:
00700 написа:
malak79 написа:колеги от скоро имам 318i n42b20 автомат колата ми гори 13.5 литра градско при нормално каране това нормално ли е понеже чета че колегите са доста доволни от техния разход

В градски условия на къси разстояние е нормално.

Е защо на дълги в София не е ли нормално аз като тръгна от Младост до Военна рампа например в час пик нали е дълго разстояние 15 км, ама го минавам сутрин за 30 минути на връщана към 17.30 часа за 1 час и 10 минути.
Взимайте предвид различните параметри не изхождайте от вашия автомобил още повече едно харчи М43 ръчка друго е N42 автомат и двете коли са е46-318i нали, но нямат нищо общо.

Да в единия има повече електроника от другия и като не е както трябва ... . Разлика в разхода в двата двигателя е около 1-2л. Не е повече. За разхода ... всичко зависи от състоянието на колата, шофьора и т.н. Факторите са много. :D

:banghead:
двата двигателя нямат нищо общо и по електроника и по хардуер единния е 8 клапанов, а другия валветроник 16 клапана колега, и има няма около 30 коня разлика, това не е 1-2 литра отгоре плюс автомата сложи ги 3-4 в градско каране и това не е по борд а по колонка да не съм ги карал и двете коли и друг да ми е сипвал горивото та да си измислям празни приказки.

Те колонките понеже са много точни :mhihi: :banghead: :mhihi:

Може и да не са точни но това се вече 7-8 години от както карам само бмв-та и повярвай ми зареждал съм доста пъти като на година минавам между 30 и 50 хил. колегите които ме познават знаят защо, и замервянията са били постоянни на различни бензиностанций сега ако искаш да ги меря със шишета по 1 литър да ги пълня до горе :mhihi:
В крайна сметка разхода си е разход има си и разходна норма за всеки мотор и т.н. валветроника автомат немците му дават 11 градско а всеки знае, че този разход, който дава производителя е доста по нисък от реалния поне не и за градско в София в час пик, правете разлика между градско и градско в София където едно разстояние на обяд го минаваш за 10 минути, а в час пик за 1 част.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 30 Дек 2013, 23:11

oci написа:Може и да не са точни но това се вече 7-8 години от както карам само бмв-та и повярвай ми зареждал съм доста пъти като на година минавам между 30 и 50 хил. колегите които ме познават знаят защо, и замервянията са били постоянни на различни бензиностанций сега ако искаш да ги меря със шишета по 1 литър да ги пълня до горе :mhihi:
В крайна сметка разхода си е разход има си и разходна норма за всеки мотор и т.н. валветроника автомат немците му дават 11 градско а всеки знае, че този разход, който дава производителя е доста по нисък от реалния поне не и за градско в София в час пик, правете разлика между градско и градско в София където едно разстояние на обяд го минаваш за 10 минути, а в час пик за 1 част.

И какво се опитваш да кажеш ... , че не лъжат в колонките на бензиностанциите ли? :mhihi: Един двигател колкото е по-сложен, толкова има по-сложна поддръжка и вероятността нещо да не е както трябва е по-голяма. Има разлика от двигател до двигател и от шофьор до шофьор.
Скучно ти е по празниците или се опитваш да убедиш нещо себе си. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bio81 » 31 Дек 2013, 13:19

ivoaudi написа:Зима, градско, автомат.Кажи речи нормален разход.Аз съм с ръчка и ми гори 10,5-11.

И на мен ми гори точно толкова :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 31 Дек 2013, 14:50

00700 написа:
oci написа:Може и да не са точни но това се вече 7-8 години от както карам само бмв-та и повярвай ми зареждал съм доста пъти като на година минавам между 30 и 50 хил. колегите които ме познават знаят защо, и замервянията са били постоянни на различни бензиностанций сега ако искаш да ги меря със шишета по 1 литър да ги пълня до горе :mhihi:

И какво се опитваш да кажеш ... , че не лъжат в колонките на бензиностанциите ли? :mhihi: Един двигател колкото е по-сложен, толкова има по-сложна поддръжка и вероятността нещо да не е както трябва е по-голяма. Има разлика от двигател до двигател и от шофьор до шофьор.
Скучно ти е по празниците или се опитваш да убедиш нещо себе си. :mhihi:

Не бе човек опитвам се да ти кажа, че има характеристика за всеки мотор кубатора, конски сили, въртящ момент и разход градско и извън градско и колегите пишат за разход на мотор различен от твоя, а ти ги приравняваш към твоя разход като твоята кола няма нищо общо с техните.
Повярвай ми не ми е скучно аз се занимавам само в БМВ-та на ден минават няколко през мен и определено не скучая, а не ми е работата да се убеждавам в нещо в което ти не щеш да вникнеш.
Много ми е чудно защо като се заговори за разход всеки сваля реалния разход все едно друг ти зарежда колата.
Относно шофьор и начин на каране и състояние на автомобил, на мен не ми говори като не ме познаваш точно моята кола е перфектна ти като не ме познаваш не знаеш, нека ти кажат колегите аз не съм от тези обущара да ходи бос.
Яд ме е само, че с тия теми моята харчи 9 а твоята 10 и хората почват да дават пари за диагностики и безмислено набутване по сервизите.
Няма сложен и елементарен мотор по някога си нямаш представа как елементарното никой не може да го оправи.
Да ти припомня само началото на темата защото явно си забравил, това е заглавието на темата на самия автор
колеги от скоро имам 318i n42b20 автомат колата ми гори 13.5 литра градско при нормално каране това нормално ли е понеже чета че колегите са доста доволни от техния разход
Хайде сега весело посрещане на новата години и да зарежем тоя никому не нужен спор.

Аватар
Кара: BMW E60 545i
Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5

Мнение от petar_majarov » 31 Дек 2013, 15:39

Колега oci, незнам колко хиляди километра имаш и т.н. дето обяснаваш, но не отчиташ елементарни факти и спориш заради спора, само и само да не признаеш, че не си прав заради собственото си его ;)

1. Зависи на колко хиляди километра е двигателя на колата. Например малкия 318i e46 118 коня, ако е на 400 000 километра да кажем, а другия 16 вентилирания е на 150 000 километра, е нормално този с по-големия пробег да му е спаднала компресия, младоста и т.н. и да харчи повече.

2. Огромен фактор както ти казаха колегите са колонките и измамите с тях. Ти пренебрегна този факт, все едно живееш в някакъв утопичен свят без проблеми и без измами...

3. Зависи от каеството на самото гориво. Ти като имаш толко много километри, не ти ли се е случвало да зареждаш на гадни бензоностанции? Това лято 2013г. на морето - златни пясъци зареждах на бензиностанция петрол, поради простата причина че в целия комплекс няма друга бензиностанция, най-близката посока Варна мисля, че беше едно ЕКО което е чак на входа на града. Та този ПЕТРОЛ беше с невероятно ЛОШО качество гориво с което колата буквално ми прекъсваше (bmw e39 535i карах тогава). Даде ми почти двоен разход. Та както вече трябва да се досещаш, искам да ти кажа, че твойта кола, може да харчи 13.56545 градско или там нали го смяташ много точно :mhihi: а може и да харчи 18 градско. Какво остава за различни коли, с различни мотори!?

4. Щом си карал толко много бмв, би трябвало да знаеш чувствителноста на тези коли, когато даже и леко се натиска повече педала докато си даже на една скорост без да превключваш... Примено караш със 110 km/h и искаш да ускориш без автопилоти а с натискане на педала на газта до 130km/h - ами много зависи как го галиш този педал, ако натиснеш повечко, стрелката на временния разход скача много, а ако пипаш лекичко се връсква много по-малко гориво :clap: Тоест колегата на който се караш и се опитваш да го изкараш бавноразвиващ се, не му знаеш ти стила на каране и колко му е тежък крака.

има и други фактори, които мисля, че е излишно да изреждам, споменатото е достатъчно

Така, че когато превръщаш един разговор в демагогия, не казвай, че не искаш да спориш, а си замълчи или признай че не си прав, иначе мнението ти никога няма да тежи. И на теб весело посрещане! ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 31 Дек 2013, 16:01

щом си мислиш, че пиша заради егото си нека да е така, но аз ги пиша тия неща защото съм имал и двете коли и на едната и врътнах 200хил, а на другата за сега само 10 хил. и никой не ми е зареждал горивото аз съм го сипвал и много добре зная колко харчи и единия мотор и другия, но щом според вас не е така, нека колегите да почват да ровят и да търсят проблеми които явно нямат.
Не задължавам никой с мненията си нали затова е форума да се разискват нещата а вие го обръщате много лично, ако с писанията съм си съм засегнал някой не е било умишлено и си извинявам.
Весело посрещане и да си пием ракията пък тия бараки по-малко да се развалят догодина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 130i ниско и твърдо
Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.

Мнение от propov » 31 Дек 2013, 17:24

petar_majarov написа:Колега oci, незнам колко хиляди километра имаш и т.н. дето обяснаваш, но не отчиташ елементарни факти и спориш заради спора, само и само да не признаеш, че не си прав заради собственото си его ;)

1. Зависи на колко хиляди километра е двигателя на колата. Например малкия 318i e46 118 коня, ако е на 400 000 километра да кажем, а другия 16 вентилирания е на 150 000 километра, е нормално този с по-големия пробег да му е спаднала компресия, младоста и т.н. и да харчи повече.

2. Огромен фактор както ти казаха колегите са колонките и измамите с тях. Ти пренебрегна този факт, все едно живееш в някакъв утопичен свят без проблеми и без измами...

3. Зависи от каеството на самото гориво. Ти като имаш толко много километри, не ти ли се е случвало да зареждаш на гадни бензоностанции? Това лято 2013г. на морето - златни пясъци зареждах на бензиностанция петрол, поради простата причина че в целия комплекс няма друга бензиностанция, най-близката посока Варна мисля, че беше едно ЕКО което е чак на входа на града. Та този ПЕТРОЛ беше с невероятно ЛОШО качество гориво с което колата буквално ми прекъсваше (bmw e39 535i карах тогава). Даде ми почти двоен разход. Та както вече трябва да се досещаш, искам да ти кажа, че твойта кола, може да харчи 13.56545 градско или там нали го смяташ много точно :mhihi: а може и да харчи 18 градско. Какво остава за различни коли, с различни мотори!?

4. Щом си карал толко много бмв, би трябвало да знаеш чувствителноста на тези коли, когато даже и леко се натиска повече педала докато си даже на една скорост без да превключваш... Примено караш със 110 km/h и искаш да ускориш без автопилоти а с натискане на педала на газта до 130km/h - ами много зависи как го галиш този педал, ако натиснеш повечко, стрелката на временния разход скача много, а ако пипаш лекичко се връсква много по-малко гориво :clap: Тоест колегата на който се караш и се опитваш да го изкараш бавноразвиващ се, не му знаеш ти стила на каране и колко му е тежък крака.

има и други фактори, които мисля, че е излишно да изреждам, споменатото е достатъчно

Така, че когато превръщаш един разговор в демагогия, не казвай, че не искаш да спориш, а си замълчи или признай че не си прав, иначе мнението ти никога няма да тежи. И на теб весело посрещане! ;)

Доста преувеличаваш фактите,колега.Имаш някаква база данни,но изводите ти са като на журналист-тенденциозни и много изопачени.От един пример създаваш правило....Колегата OCI ви вади информация от много,ама много опит и ви я поднася опростено,осреднено и смилаемо,та който иска и може да си направи изводите.Който иска да се прави на професор-моля,но без журналистически(художествени)похвати тип хиперболи и прочее!
Щом някой казва,че няма никой,значи има някой!
Мечо Пух
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 31 Дек 2013, 17:51

Колега oci, търсиш поле за изява и явно тук си я намерил. Не се засягай, но част от нещата които си написал, лично мен не можеш да ме убедиш.
Весело посрещане на новата година.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 31 Дек 2013, 18:52

oci написа:щом си мислиш, че пиша заради егото си нека да е така, но аз ги пиша тия неща защото съм имал и двете коли и на едната и врътнах 200хил, а на другата за сега само 10 хил. и никой не ми е зареждал горивото аз съм го сипвал и много добре зная колко харчи и единия мотор и другия, но щом според вас не е така, нека колегите да почват да ровят и да търсят проблеми които явно нямат.
Не задължавам никой с мненията си нали затова е форума да се разискват нещата а вие го обръщате много лично, ако с писанията съм си съм засегнал някой не е било умишлено и си извинявам.
Весело посрещане и да си пием ракията пък тия бараки по-малко да се развалят догодина.

Ама защо се извиняваш, като се правят на големите разбирачи, нека тръгват по диагностики и сервизи. Нека да похарчат една торба пари и пак същият разход или с 0,5 на долу голяма работа като вярват, че има такива бензинови БМВ-та да харчат в София по-малко 10.

Айде весело посрещане
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 31 Дек 2013, 21:10

00700 написа:Колега oci, търсиш поле за изява и явно тук си я намерил.

Е това вече е върха хахахах ти явно наистина не ме познаваш за разлика от половината форум :D
Ок спирам вече да пиша, че тази тема я оспамихме и не искам аз да съм най-великия разбирач :D
Обаче ако човек дойде при мен за диагностика с този проблем ще е безплатна защото това е велика глупост, докато ако отиде в някой сервиз ще го одрусат затова, че колата му харчи с 300 грама повече.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 00700 » 31 Дек 2013, 21:52

oci написа:
00700 написа:Колега oci, търсиш поле за изява и явно тук си я намерил.

Е това вече е върха хахахах ти явно наистина не ме познаваш за разлика от половината форум :D
Ок спирам вече да пиша, че тази тема я оспамихме и не искам аз да съм най-великия разбирач :D
Обаче ако човек дойде при мен за диагностика с този проблем ще е безплатна защото това е велика глупост, докато ако отиде в някой сервиз ще го одрусат затова, че колата му харчи с 300 грама повече.

И кое от това което съм написал не е вярно ... . Не мислех да продължавам със спама ... .
Какъв е спора? Какво се опитваш да ме убедиш, че един определен двигател има определена горна и долна граница на разхода ... ? Не само ти караш автомобил. :mhihi:
Весело посрещане
Изображение

Предишна

Назад към E46