Проблем с таблото на е34 2.5 тдс
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30
- Мечтае да кара: e30
- Детайли за колата: e30 320i
Проблем с таблото на е34 2.5 тдс
Колеги от 1 седмица имам Bmw e34 2.5 TDS и колата се държи повече от чудесно но оборотомера когато подам по- рязко газ има леко замисляне на стрелката и след това се изтрелва , пикселите когато не е карана 1 ден са супер след това изчезват замазват се и накрая седи петно.Датчика на темепратурата от каране 15-20 минути тогава отива посредата както трябва да е и след като е посредата започва да слиза на долу към студената част а колата не е гасена и се кара само градско , когато подам газ се вдига до средата и от там не мърда.Колеги мисля че само таблото е на 437 000 км. защото абсолютно нищо не е на тези километри дали е от самото табло или нещо бушоните се бъзикат

жълтото кони, дупките гони
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Проблем с таблото на е34 2.5 тдс
Ххххх, тука може да има доста неща, а може и да е само табло... От старост и "препичане" на таблото може да има пукнати спойки, надули се кондензатори и т.н. На моята кола имах подобен проблем, оказа се пукната спойка на кодека. Друго нещо е, че различните коли по години имат различни табла... За стрелката на температурата могат да са повече проблемите: заминал си термостат, гадна водна помпа и т.н. От кога я имаш тая кола?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
От 1 седмица го имам , всичко по колата е сменено в Германия имам бележки за всяко едно нещо предполагам е сменяно таблото с такова от по- нова фейслифт примерно ...
- predel
- ентусиаст
-
Това, че имаш някакви бележки, нищо не значи... Вече се изучиха и тюф фалшив да вадят
А таблото за да работи с твоята кола трябва да е с правилния кодек. Ако е сменяно, може да има драма
Намери си доверен майстор и попрегледайте нещата, така тука няма как да диагностицираме, но може да са дребни проблеми и само да драматизираме.

- stoil.k
- кандидат ентусиаст
-
Колата е с доказан произход докара на ход от Германия от баща ми той там живее и негов приятел си е купил е60 и тази просто не му трябва, имам абсолютно за всяко едно нещо сменяно бележка ! Искам да попитам дали това с пикселите има нещо общо с проблема на оборотомера или просто са заминали , но когато е студена са перфектни цифрите!
- predel
- ентусиаст
-
stoil.k написа:Колата е с доказан произход докара на ход от Германия от баща ми той там живее и негов приятел си е купил е60 и тази просто не му трябва, имам абсолютно за всяко едно нещо сменяно бележка ! Искам да попитам дали това с пикселите има нещо общо с проблема на оборотомера или просто са заминали , но когато е студена са перфектни цифрите!
Много добре, а пикселите са си заминали, по точно лентовия кабел...(връзката между дисплея и платката).

Колега, не и се плаши толкова за оборотомера това е доста често срещано явление замисляне в долният диапазон, поне това което съм видял на около 5-6 тдс-а един познат ми говореше, че можело да е от таблото некви гадости се събирали ама може да е от всичко друго 5 години я търкалях мойта с това замисляне и нищо и нямаше.
За пикселите има тема пусната само със смяна на лентовият кабел нищо друго не оправя нещата, има временно решение да отвориш таблото и да се опиташ да почистиш въпросните писти със спирт ама е временно решение, най добрият вариант нов кабел мисля беше от Полша или Чехия. Не съм много сигурен поразрови се и ще види темата и цената на всичко.
За пикселите има тема пусната само със смяна на лентовият кабел нищо друго не оправя нещата, има временно решение да отвориш таблото и да се опиташ да почистиш въпросните писти със спирт ама е временно решение, най добрият вариант нов кабел мисля беше от Полша или Чехия. Не съм много сигурен поразрови се и ще види темата и цената на всичко.
Bratochka Racing Team!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!
7 мнения
• Страница 1 от 1