Проблеми с диодните стопове и за лайт модула

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Проблеми с диодните стопове и за лайт модула

Мнение от Rundev » 29 Дек 2013, 16:35

Да ама засега никой неуспява да я прекодира моята кола.....всички четът всички чистят грешки но стигне ли се до кодинг и дава някаква грешка и дотам :dunno:

Ей това мисля че беше грешката и пак казвам чете диса,трие грешки стигне ли нещо обаче да се кодира и това....

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Дек 2013, 17:35

И моя е 2005г., вер.3.6 на кола 98-а. и стана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Дек 2013, 23:29

Rundev написа:Да ама засега никой неуспява да я прекодира моята кола.....всички четът всички чистят грешки но стигне ли се до кодинг и дава някаква грешка и дотам :dunno:

Ей това мисля че беше грешката и пак казвам чете диса,трие грешки стигне ли нещо обаче да се кодира и това....

Изображение

ама кажи с какво я мъчите да я кодирате с ДИС и ИНПА НЕ тава колега и да я мъчат още 10 човека няма да стане.
Иначе колегата Vavilon ти е писал, че става неговия модул аз съм го кодира на кола 98 година с оригинален 1.1 версия сложихме фейсов 3.6 ако не се лъжа и това далеч не е първия и последен модул сигурно съм адаптирал 50 броя през годините.
Намери си човек който знае какво прави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 30 Дек 2013, 11:31

oci написа:
Rundev написа:Да ама засега никой неуспява да я прекодира моята кола.....всички четът всички чистят грешки но стигне ли се до кодинг и дава някаква грешка и дотам :dunno:

Изображение

ама кажи с какво я мъчите да я кодирате с ДИС и ИНПА НЕ тава колега и да я мъчат още 10 човека няма да стане.
Иначе колегата Vavilon ти е писал, че става неговия модул аз съм го кодира на кола 98 година с оригинален 1.1 версия сложихме фейсов 3.6 ако не се лъжа и това далеч не е първия и последен модул сигурно съм адаптирал 50 броя през годините.
Намери си човек който знае какво прави.

Явно в Сливен незнаят какво правят... :dunno: Бях говорил с един диагностик от Пловдив и ми беше казъл че на 5 коли 2 правят като моята и се кодорат трудно но не и невъзможно.OCI да дойда да се пробваш и ти :))) Досега 5 човека неуспешно. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 30 Дек 2013, 11:56

Определено, Oci ще го адаптира. :yes: Едно време с него бяхме пробвали с модул вер. 3.2 и не стана. Като се има на предвид, че съм с диодни стопове и таблото на колата е от 2003г фейс. Беше люта зима и нямаше много време да се разправяме с този модул. :mhihi:
Та мисълта ми беше с нужните програми и познания, всичко става. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 31 Дек 2013, 10:46

Колега,
провери си в модулите дали VIN-a е един и същ.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 01 Яну 2014, 22:19

100% неотговаря :) това го знам :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 01 Яну 2014, 22:29

Щом не отговарят,няма как да кодираш колата с ДИС. Оправи си ги зада нямаш ядове в бъдеще.
С Експерта може,но там е малко уловка, надлъгване :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 03 Яну 2014, 15:12

Как да ги оправя като изобщо не ми дава да стигна до него.... :dunno: Преди малко бях пак при диагностик,спомена ако мога да сменя епрома стария да го сложа на новия модул.... :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 03 Яну 2014, 18:45

Rundev написа:Как да ги оправя като изобщо не ми дава да стигна до него.... :dunno: Преди малко бях пак при диагностик,спомена ако мога да сменя епрома стария да го сложа на новия модул.... :dunno:

само ще съсипете модула като разпоите чипа, трябва ти БМВ скенер, не ДИС, колегата ти е написал вече с него сменяш вина и километрите в модула и след това с НЦС прехвъляш кодировката, толкова елементарна работа я превърна в свръх проблем, просто намери човек който може да ти го направи това през буксата със БМВ СКЕНЕР.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Яну 2014, 15:08

Браточка,проблема е че ни скенер ни дис позволява колата да я човръчкат.Такмо се връщам от поредния токаджия и каза че ще смени само някакъв елемент на модула да ми тръгнат габаритите и иска 60 лева :shock: някой има ли си на идея кой е елемента за габаритите та да си спестя 60 лева.То всъщност заради габаритите е цялата работа от където тръгна пък и после разбрахме че нежелае колата да я човръчкат :dunno: Дори и милите в километри непозволява да се обърнат........
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Яну 2014, 18:10

Ето ги модулите

Изображение

Ако някой може да намери схема да видим кой елемент е проблемният да го взема от другия модул и да го сложа на моя ще е много добре и ще ми спести 60 лв.Макар че се съмнявам този модул да е по нов от моя както твърдеше колегата като ми го продаваше че е от 2005-та при положение че е доста по груб от моя.Единственият проблем поради който искам да си смена модула е че нямам габарит на моя и то на стоповете.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 04 Яну 2014, 19:37

е добре тогава щом е такава работата защо се занимаваш с глупости върни го този модул, ако е коректен ще ти го върне, другото което версийте на модули дали е по-нов или по-стар от твоя си го пише на самия модул на табелката можеш да го прочетеш и сравниш.
За 60 лв не си струва разправията при положение, че работещ модул е около 30-50лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 04 Яну 2014, 20:04

oci написа:е добре тогава щом е такава работата защо се занимаваш с глупости върни го този модул, ако е коректен ще ти го върне, другото което версийте на модули дали е по-нов или по-стар от твоя си го пише на самия модул на табелката можеш да го прочетеш и сравниш.
За 60 лв не си струва разправията при положение, че работещ модул е около 30-50лв.

Защо да го връщам като ми трябва един да стане? Какъвто и да взема ще иска прекодировка,а по лесния начин понеже се бълскам само заради габаритите е да се намери елемента за габаритите и да се смени,това иска да направи и ел-аджията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 04 Яну 2014, 23:03

А като сложи новия модул,този който си го купил от колега, габаритите тръгнаха ли ти?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46