След смянa нa Генерaтор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
След смянa нa Генерaтор
Колеги,днес си смених генерaторa и зaбелязaх нещо стрaнно стaвa с лaмпите нa мaсло и aкумулaтор.След изгaсяне нa двигaтеля премигвaт.Преди си гaснехa всички лaмпи едновременно.Нaпрaвих клип.
http://vbox7.com/play:59170c3b4b
http://vbox7.com/play:59170c3b4b
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: След смянa нa Генерaтор
Провери плюсовия кабел да не би да не си го стегнал както трябва 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
Всичко съм стегнал,пък и при палене си изгася лампата.Замервах и зареждането си е наред.
пък и що и лампата за маслото? Възможно ли е да е от генератор,или просто стана съвпадение с ремонта.На някой да му се е случвало това.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
На Е46 след рециклиране на алтернатора същия проблем-все едно има остатъчен ток при гасене!Даже ако дръпна ръчната и лампата й черпи ток и не присветва маслото!Нещо в генератора не е наред!
- Stennli
- младши ентусиаст
-
Точно същия ми е проблемa.Дa се притеснявaм ли?

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Забелязал съм от скоро и при мен същото явление... 

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Stennli
- младши ентусиаст
-
Стaрия беше от е 34 140aмперa,и някой итaлиaнец го беше вързaл сaмо с двaтa кaбелa ,просто нямaше къде дa се сложи третия кaбел зaщото генерaторa е без буксa нa е34.Проблемa ми беше че трябвaше дa стигнa 2000 оборотa зa дa зaпочне дa зaреждa и лaмпaтa дa угaсне.Взех вторa ръкa 80aм.ч.(дaже незнaм зaщо нa 520имa рaзлични aмпери генерaтори).При зaмервaне ми дaвa 14,25в.без консумaция(зaбрaвих дa го зaмеря с фaрове и пaрно).Днес зaбелязaх че не винaги го прaви.Притеснявa ме дa не прецaкaм ЛЦМ модулa.Незнaм дaли имa нещо общо.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Смених лагери,диоден блок-нов и реле регулатор-ново.Не разбирам много от токове,но все едно докато гасне и прави последен оборот - вкарва остатъчен ток.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
krasi_bmw написа:пробвай с изключена букса на масления нивомер
Няма общо с бушон 15
Моята е Е46
В алтернатора е проблема
- Николай К
- младши ентусиаст
-
Излезе на яве това святкане на лампите.
Сутринта на жена ми и светнала за постоянно, после изгаснала, после пак светнала и накрая с кола влекач и песента Влачат ма мамо дърпат ма...
Утре ще сменя реле регулатора и ще пиша какво става...
Та за това са мигали, Предизвестена смърт.

Сутринта на жена ми и светнала за постоянно, после изгаснала, после пак светнала и накрая с кола влекач и песента Влачат ма мамо дърпат ма...

Утре ще сменя реле регулатора и ще пиша какво става...
Та за това са мигали, Предизвестена смърт.

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Stennli
- младши ентусиаст
-
Стигa ве колегa.Aз си мислех тaкa дa я кaрaм.Виж дaли имa нещо общо с този проблем.

- Николай К
- младши ентусиаст
-
Значи нов реле- регулатор 44 лв от Фуго мисля че се казваше магазина ето http://www.fugo.bg/bg/contacts/store_burgas
Също от там лагери, че единия си беше затегнал и се въртеше в пластмасовата капачка, а другия имаше луфт, нов колектор, че едната четка беше износила леглото си до край- 40лв двата лагера с капачката и колектора, и накрая ми ги сложи Сашо на Мария Луиза една работилница само за динама и стартери, и той срещу 40лв. А и вечерта ми трябваше въже за да я издърпам от пътя, и от лукойл 30 лв.
Цялата работа 124лв 20лв нафта на пасата който я дърпах, 30 лв въжето, и акумулатора на зарядка цял ден.
Опасна жена имам
мина 100+ км на акумулатор...
П.П.
Между другото изчезна и този шум при студено палене, наскоро се беше появил пак... бях пуснал тема
viewtopic.php?f=35&t=332503
Също от там лагери, че единия си беше затегнал и се въртеше в пластмасовата капачка, а другия имаше луфт, нов колектор, че едната четка беше износила леглото си до край- 40лв двата лагера с капачката и колектора, и накрая ми ги сложи Сашо на Мария Луиза една работилница само за динама и стартери, и той срещу 40лв. А и вечерта ми трябваше въже за да я издърпам от пътя, и от лукойл 30 лв.
Цялата работа 124лв 20лв нафта на пасата който я дърпах, 30 лв въжето, и акумулатора на зарядка цял ден.
Опасна жена имам

П.П.
Между другото изчезна и този шум при студено палене, наскоро се беше появил пак... бях пуснал тема
viewtopic.php?f=35&t=332503
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- atzi
- Потребител
-
- Кара: 525dA,X3,3.0d E83
Колеги и аз имам подобен проблем.Карам Е 39 525ДА ,та алтернатора изгърмя в движение.
Бил дал на късо и не подлежеше на ремонт(а уж преди няколко месеца го смених с чисто нов в Гърция,
но са ми пробутали рециклиран!)Този път си взех втора употреба същите данни,тестваха го и всичко
беше наред.Първо установих липсата на автопилота(активира се по някое време,но на другия ден нищо)
Радиото започна да прекъсва,заедно с премигване на лампата на въздушните възглавници по време
на движение.Дори при спряно радио задна дясна колона изпращява ,музиката се появява и
изчезва.
Моля помагайте!
Бил дал на късо и не подлежеше на ремонт(а уж преди няколко месеца го смених с чисто нов в Гърция,
но са ми пробутали рециклиран!)Този път си взех втора употреба същите данни,тестваха го и всичко
беше наред.Първо установих липсата на автопилота(активира се по някое време,но на другия ден нищо)
Радиото започна да прекъсва,заедно с премигване на лампата на въздушните възглавници по време
на движение.Дори при спряно радио задна дясна колона изпращява ,музиката се появява и
изчезва.
Моля помагайте!
- Николай К
- младши ентусиаст
-
atzi написа:Колеги и аз имам подобен проблем.Карам Е 39 525ДА ,та алтернатора изгърмя в движение.
изчезва.
Моля помагайте!
Тия аномалии идат от слабия акумулатор да знаеш.
Като ти е изгърмял по пътя си изхабил тока, по една и ли друга причина... зареждай или го сменяй.
Направи му обслужване така и така е извън предния капак, понеже е втора употреба, да не се ядосваш някога...
Весели празници

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2