Стъклата ми са опушени ?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Стъклата ми са опушени ?
Привет колеги
Искам да споделя малко experience ..
В следствие на тропнало виско
, самата перка ми рендоса водното съединение точно над него и в следствие точно до VI-то РПУ пуснах временна димка
СоЙтветно при вкл. вентилатор, цялата антифризена пара влезна и вътре - и най-вече по стъклата ... Измих, изчистих, оправих смених и вече почти седмица ме мъчи това опушване ... Излях около 4 литра обезмаслител в коша, и не та не ... Мих радиатор, вентилатор и където се сетя и не
И пак - два три дена и вътре е замъглено ... Писна ми и пробвах стъклата на вкус - не е антифриз ... Почти се бях примирил, докато вчера по магистралата едно Рено не ми даде отговор
Изпревари ме тоз и нахвърля де що има мръсотия по стъклото
Задействах аз стъкломиещата, и точно след около 3-4 минути по стъклата не се появи "северното сияние" .. Викам ако и ся го не намеря, ще го режа тФа купе
Със скоростта на Жига с неработещо задно дясно колело успях да спра ! Вдигам капака и почвам да душа ... И тук, и там и хоп
Капачката на дебиломера влажнааааа
Бърз поглед към вече отвореният капак - ей го бре
Иначе толкова умно замислените клапани явно пропускат течност за чистачките, която попива по изолацията на капака ... Топлината от мотора я изпарява, и от мотора за парното - на стъклатаааа ! В следствие на изпарението не оставя и след по самата изолация !
Таааа, понякога точно това което не подозирате, точно това се оказва ...

В следствие на тропнало виско

СоЙтветно при вкл. вентилатор, цялата антифризена пара влезна и вътре - и най-вече по стъклата ... Измих, изчистих, оправих смених и вече почти седмица ме мъчи това опушване ... Излях около 4 литра обезмаслител в коша, и не та не ... Мих радиатор, вентилатор и където се сетя и не

И пак - два три дена и вътре е замъглено ... Писна ми и пробвах стъклата на вкус - не е антифриз ... Почти се бях примирил, докато вчера по магистралата едно Рено не ми даде отговор

Изпревари ме тоз и нахвърля де що има мръсотия по стъклото

Задействах аз стъкломиещата, и точно след около 3-4 минути по стъклата не се появи "северното сияние" .. Викам ако и ся го не намеря, ще го режа тФа купе

Със скоростта на Жига с неработещо задно дясно колело успях да спра ! Вдигам капака и почвам да душа ... И тук, и там и хоп

Капачката на дебиломера влажнааааа

Иначе толкова умно замислените клапани явно пропускат течност за чистачките, която попива по изолацията на капака ... Топлината от мотора я изпарява, и от мотора за парното - на стъклатаааа ! В следствие на изпарението не оставя и след по самата изолация !
Таааа, понякога точно това което не подозирате, точно това се оказва ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Re: Стъклата ми са опушени ?
изобщо не разбрах откъде ти е проблема маме.Май ти е време за ТДС да опушваш 

ТДС - Турбо Див Селянин
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Bavarishe написа:изобщо не разбрах откъде ти е проблема маме.Май ти е време за ТДС да опушваш
И да оставя три черти

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Проблема е в клапаните на дюзите за чистачките !
Пропускат течност, тя по изолацията и при затворен капак и цялата жега - изпарява се и хоп по стъклатааа !
Сто, тия 3 черти са добре ... Да не са 4-ри !
Пропускат течност, тя по изолацията и при затворен капак и цялата жега - изпарява се и хоп по стъклатааа !
Сто, тия 3 черти са добре ... Да не са 4-ри !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- ивчо
- старши ентусиаст
-
Де е бай ivan точка да ти каже как точно няма 
Иначе по темата - изчистих си стъклата, смених клапанчетата ! И даже налягането се увеличи !
Сто - не съм слагал скоби там дето ми каза
А не е зле ако решите да го правите тФа упражнение, да си закупите крепежите за "кората" под капака
Е така - да има

Иначе по темата - изчистих си стъклата, смених клапанчетата ! И даже налягането се увеличи !
Сто - не съм слагал скоби там дето ми каза

А не е зле ако решите да го правите тФа упражнение, да си закупите крепежите за "кората" под капака

Е така - да има

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ивчо написа:Де е бай ivan точка да ти каже как точно няма
Сто - не съм слагал скоби там дето ми каза![]()
А не е зле ако решите да го правите тФа упражнение, да си закупите крепежите за "кората" под капака![]()
Е така - да има
Ако си с новия тип крепежи, няма да има нужда

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Е точно към него минах 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
При мен така наскоро ми напълни 3 цилиндъра с течност за чистачки ...попсувах малко докат се усетя защо водата е синя при свещите и така хубаво мирише.
Станат тия коли на 20 години и почнат да се развалят.
Станат тия коли на 20 години и почнат да се развалят.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

...А при мене в един период когато беше без клима, опушването на джама вървеше правопропорционално с прогресиращо потъмняване на мокета зад предните седалки...и го правеше само зимно време мама му стара...

За жалост не миришеше хубаво и не беше течност за чистачки, а чайника минаваше у необичаен температурен режим

Пусти германци, не предвиждат че нещо на 20+ ще тече и нема къде да отиде

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
10 мнения
• Страница 1 от 1