Колата тресе при студено палене
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Колата тресе при студено палене
При мен реотанчето си свети редовно при температура около 0 градуса. Да не говорим за по-студено. Иначе и аз правя метода с двойното подгряване и не ми тресе. Малко играе стрелката за оборотите без да се усеща тресене.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Не съм го виждал никога на моята кола това реотанче да свети, сигурно понеже стои във гараж и температурата не спада пот 2 3 градуса, но при палене след престои 2 дена пали тегаво и тресе първите 2 3 секунди. Ония ден направих метода с двойното подгряване и запали по бърже и претресе само за 1 секунда , ще трябва да сменям сигурно или свещ или реле 

- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
На моята реотанчето свети абсолютно винаги под 8-10 градуса външна температура , но не тресе и не мени обороти при първо палене
.
Преди време го правеше , но след смяна на 1 свещ в Дару вече няма проблеми . В този ред на мисли , се чудя дали е вярно това ,че трябва да се сменят и четирите или е форумна пословица

Преди време го правеше , но след смяна на 1 свещ в Дару вече няма проблеми . В този ред на мисли , се чудя дали е вярно това ,че трябва да се сменят и четирите или е форумна пословица
- awful
- ентусиаст
-
Направих една диагноза със INPA-to и ми изкарва следните грешки и на 4 цилиндъра, от това което разбрах чрез чичо гоогъл е че маи са подгряващите свещи, чесно казано очаквах да има някоя заминала ама и 4-те. Ще ги сменя и четирите свещи след празниците и ще пиша дали има разлика но мисля че ще има.
4212 Cylinder 1 : Activation interrupted
4222 Cylinder 2 : Activation interrupted
4232 Cylinder 3 : Activation interrupted
4242 Cylinder 4 : Activation interrupted

Здравейте,
и при мен колата тресеше при палене.Оказа се, че 1 свещ е заминала.Сменихме я и проблемът изчезна.Свещите са на кофти място.
и при мен колата тресеше при палене.Оказа се, че 1 свещ е заминала.Сменихме я и проблемът изчезна.Свещите са на кофти място.
Как правиш диагностика с инпа? Пробвах с едно блутут ама не стана
awful написа:Направих една диагноза със INPA-to и ми изкарва следните грешки и на 4 цилиндъра, от това което разбрах чрез чичо гоогъл е че маи са подгряващите свещи, чесно казано очаквах да има някоя заминала ама и 4-те. Ще ги сменя и четирите свещи след празниците и ще пиша дали има разлика но мисля че ще има.![]()
може и от релето да е.Като свалиш свещите ги провери.
- awful
- ентусиаст
-
r0nnie написа:awful написа:Направих една диагноза със INPA-to и ми изкарва следните грешки и на 4 цилиндъра, от това което разбрах чрез чичо гоогъл е че маи са подгряващите свещи, чесно казано очаквах да има някоя заминала ама и 4-те. Ще ги сменя и четирите свещи след празниците и ще пиша дали има разлика но мисля че ще има.![]()
Точно това си мисля че може релето да е, обаче си викам аз ще е разглобя и съм сигурен че поне 1 свещ ще е за смяна та си поръчах направо 4 и ги сменям и 4 свещи и се надявам да не е релето

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
awful написа:r0nnie написа:awful написа:Направих една диагноза със INPA-to и ми изкарва следните грешки и на 4 цилиндъра, от това което разбрах чрез чичо гоогъл е че маи са подгряващите свещи, чесно казано очаквах да има някоя заминала ама и 4-те. Ще ги сменя и четирите свещи след празниците и ще пиша дали има разлика но мисля че ще има.![]()
Точно това си мисля че може релето да е, обаче си викам аз ще е разглобя и съм сигурен че поне 1 свещ ще е за смяна та си поръчах направо 4 и ги сменям и 4 свещи и се надявам да не е релето
Релето е колкото 4-те свещи горе долу. Ама даже и то да е, не се ядосвай и хубаво е че ги сменяш всичките. При мен живота им е около 3 години

- awful
- ентусиаст
-
r0nnie написа:Релето също се ремонтира,ако си от Пловдив мога да помогна.
Ако Пловдив е близко до Милано съм съгласен

А за свещите не се ядосвам ни наи малко като знам че колата нощува във гаража а отвън рядко температурата пада тук под -5 и нямам проблем със паленето само освен че тракне за 1,2 секунди но не обичам да имам по колата неща които не са изправни

И забелязах че при даване на тази грешка за свещите не може да бъде изтрита чрез INPA, трия грешките и те пак си остават, а ако има друга грешка нея е изтрива ама тези си остават дали не проблем във програмата или по принцип е така?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Триеш грешката но тя съществува а не е натрупана в даден момент..нормално е да я даяа след като има проблем постоянно...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Ами вътре релето е залято с желе и трябва да се препоят някои жици,иска и специален припои.Нз колко си добър с поялника,ама ако не си запоявал такива работи заляти ,от първия път сигурно няма да стане 

Здравейте колеги, след дебатите по темата реших да закача и моята кола на компютър за да видя дали всичко е наред, понеже не ми харесваше как пали и се съмнявах в подгревните свещи. програмата отчете само 1 грешка : Подгрев горивен филтър. Изчистихме я и след това няколко пъти я гасих и палих, грешка не се появи, тя и колата беше леко загряла де, но все пак не се появи. Утре на студено ще видя как пали, но като че ли няма разлика от преди да се изчисти грешката. (До смяната на горивния филтър имам още 4 000 км) .
Някакви идеи или съвети?
Някакви идеи или съвети?
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
не дръж толкова на това колко км ти показва
а го смени щом е дал грешка
а го смени щом е дал грешка

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4