Бърз въпрос?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Бърз въпрос?

Мнение от Disasterr » 27 Дек 2013, 0:18

Смених помпа в резервоара, защото не искаше да качи нафта до отпред. Новата и тя се предаде след 3 седмици /беше нова помпа от голф 3 - пасва идеално/. Сега ще реша проблема по български. Имам една 'цицка', която ще ми играе възвратен клапан. Въпроса ми е къде да я сложа: преди филтъра, между филтъра и ГНП-то или няма значение?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Бърз въпрос?

Мнение от predel » 27 Дек 2013, 0:37

Без помпа си обречен на мъки ;) Няма да стане, тя добавя дебит за екстремните ситуации, нали не искаш да ти изгасне колата по време на изпреварване?!?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 27 Дек 2013, 0:58

70% ПОНЕ от тдс-ите са с изгоряла помпа в резервоара. Лекува се като не я оставяш под 15л. нафта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Дек 2013, 1:23

Disasterr написа: /беше нова помпа от голф 3 - пасва идеално/. Сега ще реша проблема по български....

Нищо лично колега, но един такъв умник по същия начин мислеше, че на моята кола бензиновата помпа е същата като на ауди/фв Б4 и така български реши нещата, че после съм го псувал по български, руски, немски, патагонски, македонски, френски и испански :mhihi:
Само бели ми направи нищо друго...
Препоръчвам да сложиш такава каквато е била ;)
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 27 Дек 2013, 2:01

Disasterr написа:70% ПОНЕ от тдс-ите са с изгоряла помпа в резервоара. Лекува се като не я оставяш под 15л. нафта.

Тая "теория" я знам, и знам какво става ,като няма помпа в резервоара... Случвало ми се е от не работеща помпа в резервоара да ми побелее главата, когато с пълен резервоар и скорост 130 км/ч. изгасна мотора, а срещу мен вече идваше кола.... Стига недомислици... Помпата в резервоара осигурява освен паленето и тази допълнителна порция нафта, която е необходима при резки ускорения и по-екстремна необходимост на гориво... Нивото в резервоара е само за момента палене, но и това не е съвсем вярно...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 27 Дек 2013, 2:25

predel написа:
Disasterr написа:70% ПОНЕ от тдс-ите са с изгоряла помпа в резервоара. Лекува се като не я оставяш под 15л. нафта.

Тая "теория" я знам, и знам какво става ,като няма помпа в резервоара... Случвало ми се е от не работеща помпа в резервоара да ми побелее главата, когато с пълен резервоар и скорост 130 км/ч. изгасна мотора, а срещу мен вече идваше кола.... Стига недомислици... Помпата в резервоара осигурява освен паленето и тази допълнителна порция нафта, която е необходима при резки ускорения и по-екстремна необходимост на гориво... Нивото в резервоара е само за момента палене, но и това не е съвсем вярно...

Понеже се отвори темата, повече от краткия отговор, който очаквах. Ще се съглася с теб колега и ще си намеря още една помпа от БМВ, втора ръка този път и ще я сменя. Не съм роб на колата си въобще, като цяло за мен е важно да не спира. Ще я сменя, след като казваш, че има такава опасност, това не е ташак. Реших да сложа тая 'цицка' защото съм го виждал на една е38 сбирка, при колежката ELZAGG. При нея проблема е същия, а и при много други. Понеже обясни за допълнителната порция нафта, обясни докрай какво точно се случва. Питам те защото, на мен ми се налга да я мачкам доста често рязко в града /се пак е тдс.... :D/ на втора и на трета и досега не е прекъсвала, а и си го редя така: тая 'цицка' пуска нафтата само в едната посока => няма как ГНП-то да остане без нафта.
Поздрави на всички!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 27 Дек 2013, 11:12

Колега, така наречената "цицка" вече я няма! Просто сложих друга помпа /втора употреба/, защото когато най- много ти трябва мощност на колата при изпреварване или изкачване, "цицката" НЕ върши работа. Тя е само, ако ти е изгаснала колата поради недостиг на гориво- да можеш да подкачиш по-лесно с нея, а и тя от нафтата изгнива и се пука! :mhihi:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 27 Дек 2013, 12:48

Колко я намери втората употреба и къде :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 27 Дек 2013, 23:36

Аз на Е39-та слагах не OEM за око 160лв.с труда и 6м. си работи безотказно,после откраднаха колата.Иначе може и още да работи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 28 Дек 2013, 16:05

Disasterr написа:Колко я намери втората употреба и къде :)

Потърси във форума- има! Моята я купих за 70 лв. Цените варират между 80-120 лв. :yes:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

Назад към Е38