Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: VGT актуатора остава в отворена позиция и няма налягане

Мнение от gromovich » 27 Дек 2013, 20:34

И аз едно време чистих тези филтърчета със спрей за дебитомери, но осезаем ефект нямаше. Един съвет към тези, които решат да ги свалят и чистят - дърпа се яко напред, без да се върти или усуква кутийката с филтърчето. Има едни малки крачета, които се чупят лесно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 27 Дек 2013, 23:06

gromovich написа:И аз едно време чистих тези филтърчета със спрей за дебитомери, но осезаем ефект нямаше. Един съвет към тези, които решат да ги свалят и чистят - дърпа се яко напред, без да се върти или усуква кутийката с филтърчето. Има едни малки крачета, които се чупят лесно.

Все още незнам какъв ефект има но знам с сигурност че открих дефекта с странното свиркане :lalala:
не се сдържах и отидох да сваля набързо вакумите да ги разглобя и изчистя и след като разглобих първи му направих кефа и почнах да го смуча малко по малко да видя кво прави :ok: и за мое щастие още от първия вакум се чу свирката :mrgreen: моментално го отделих настрана и захванах втория по същия начин тои беше горе доло добре малко трудно потдава мембраната като първия но не издава звук,така имам още 3 резервни единия беше заминал а другите 2 като смуча имах чуството че няма мембрана :dunno: и няма затруднения но незнам утре ще монтирам и тествам да видим какво става дано има ефект :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 28 Дек 2013, 18:38

Проблема с надуването на маркучите е решен,проблема е бил в двете вакумни устройства,имах 2 резервни изчистих им филтърчетата и ги монтирах и започна да работи както от клипчето така и на пътя :lalala: но пък за сметка на това след 1 кратко кръгче пак изгуби сила и започна да трака като трактор :bang: отворих капака и първите 2 инжектора хвърляха нафта на поразия :confused: и ще се наложи да сменям фтулки.
Някои колега да ме насочи къде в пловдив около тракия мога да си взема медни фтулки за инжекторите,или някои ако му се намират излишни :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Къде в пловдив правят добра диагностика на 320д 136к.с?

Мнение от angelBMW » 01 Яну 2014, 18:36

Интересува ме главно диагностика на мотора да покаже какви проблеми има и да се провери налягането на турбото как работи и т.н.Имам наличен кар софт 6.5 но не върши голяма работа за дизеловите модели,бмв сканер май работи най добре с тези модели.
Намирам се в ТРАКИЯ някаде в околието има ли нещо от това което търся :dunno:

Потребител
Аватар

Re: Къде в пловдив правят добра диагностика на 320д 136к.с?

Мнение от trup_00 » 01 Яну 2014, 22:30

Знам двама до Тета, много ги усещат момчетата, аз имах проблем с дросела, пет майстора и три диагностики едната в Найси Кар и нищо, те ми я оправиха веднага, ще ти направят диагностика от-до, може и на място да се разберете нещо. Ако искаш номер пиши на лично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Турбото работи но не надува маркучите

Мнение от unikalen88 » 01 Яну 2014, 22:58

gromovich написа:Колега, само да уточня и по мое мнение с размяната на вакумите на турбото и ЕГР не би трябвало да се получи нищо положително. ЕГР-а си има отделен режим на работа и управление.
Малко извън темата - до колкото знам на празен ход ЕГР-а е затворен (според някои колеги от форума на празен ход ЕГР-а е леко отворен). След това до към 2000 оборота (не съм сигурен точно, по скоро по спомен цитирам) е отворен и след това ЕГР-а е затворен и не пуска изгорели газове към двигателя, за да може колата да има пълна мощност.

колега вакумите са еднакви и няма проблемд а се сменят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Никакви грешки след диагностика и продължава да не върви

Мнение от angelBMW » 02 Яну 2014, 16:59

Малко ъпдейт..преди 20мин правихме диагностика на колата с колегата bgpavlp изчистихме всички налични грешки и пуснахме наново и не излизат никакви грешки,закачихме с бмв сканер и още една но не и запомних името а колата продължава да върви без сила,набира като нормален дизел без турбо(а турбото работи),ще опитам с смяна на дебитомера тези дни.

До момента има сменени следните неща:
Турбо 2-ра употреба от работеща кола
Умна дюза 2-ра употреба от работеща кола
вакумни клапи 2-ра употреба от работеща кола
датчик зад см.колектори 2ра употреба от работеща кола
датчик кол.вал 2-ра употреба от работеща кола
Горивна помпа на двигателя ревизирана преди 1 година в БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 03 Яну 2014, 18:24

провери да не си обаркал местата на маркучите на ел клапана на турбото този дето идва от резервоарчето се слага от горе на самият клапан пише vac а долният отива за туброто сащо виж тази шлаувка дето захранва вакуммното резервоарче да не спукана трагва от трабата за вакуум от помптата точно под агр.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Яну 2014, 1:15

Тодориев написа:провери да не си обаркал местата на маркучите на ел клапана на турбото този дето идва от резервоарчето се слага от горе на самият клапан пише vac а долният отива за туброто сащо виж тази шлаувка дето захранва вакуммното резервоарче да не спукана трагва от трабата за вакуум от помптата точно под агр.

Всички маркучи са сменени с нови и монтирани правилно и по начина които описа всичко е сменено и проверно единствено което не сам проверил последно е умната дюза дали работи все още или е заминала

Последния път като сменях умната дюза беше поради причината че колата не вървеше както трябва беше почти умряла както сега тропаше много и не вървеше,та в момента имам същия проблем не върви и се е разтропал много мотора,да кажем сутрин го паля като е студен мотора пали и няма шумове става дума шум от сорта за ТАКА ТАКА ТАКА,направо се чува на клапан(така ми тропаше като беше се развалила умната дюза първия път)
След определено време като загрее почти до средата шума изведнъж става силен.
Също докато е студена да кажем докато мине синята зона и малко от горе колата при подаване на газ в момента които наближи между 1500 и 2000 оборота се получава нещо като прекъсване/притрисане в мотора.
Мисля утре да сложа 4 шишенца и маркучите за обратната нафта да видя какво ще покажат,ако някои цилиндър остава на сухо проблема с чукането и загубата на сила ще се реши,но ако работят и 4те правилно ще е доста голям проблем,единственото което си мисля и не ми се иска да е колянов вал с лагери..... :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Турбината работи но не надува достатъчно 320д

Мнение от angelBMW » 05 Яну 2014, 18:25

Малко ъпдейт по темата,днес опитвах разни варианти да видя дали ще има ефект или по голям дефект :D
така,първо започнах с инжекторите реших да видя какво количество ще напълни през маркучите на обратната нафта но успех нямах,от маркуча които идва от помпата и влиза в първия инжектор които трябва да се води че е за обратна нафта от там при запалено положение постоянно изкарваше нафта,не успях да се справя с това и пробвах с разхлабване на инжекторните тръби да видя дали помпата прави налягане и всичко беше ок,така след това започнах пак с вакумните клапи,да ги мятам и подмятам като гевреци.Преди да започна да им разменям местата колата беше с следните проблеми,пуши и няма сила а турбината се чува и маркучите не ги надува дори като я форсирам и стисна маркуча на колектора да видя дали ще има ефект дори го засмуква до едно положение и вече като стигне 3500-4000 надуе мъничко...
Така размених вакума от ЕГР и го сложих на турбото и от турбото на ЕГР и стана следното,пушека спря спря спря тотално но пък за сметка на това започна да мята масло в кулера :evil:
Та пак наново размених им местата и всичко пак се върна с пушеци,накрая изнамерих още една вакум клапа която беше в по добри условия и я сложих на егр-а и спря да пуши но пък все още си остана недостатъка с силата.Утре смятам да сменя актуатора с този които беше на моята турбина та да видя какво ще става че ми се стори че сегашния актуатор задържа по малко мембраната от колкото моя но да видим.

Възможно ли е турбината просто да е задръстена и да иска почистване ?Другото е че филтъра на картерните газове както го наричат повечето за мен си е чист филтър на турбината е на около 40 000км ако не и 60....та май и тои ще се наложи да се смени.

Другото което исках да добавя ако някои или повечето от вас не знаят и не са отваряли на мен поне ми стана интересно и реших да отворя единия вакум клапан които с сигурност не работеше :ok: разглобих го и вътре е с мембрана и втори вътрешен филтър които беше тотално задръстен има и още някои неща които също се задръстват и в крайна сметка блокирват ако не се чистят утре ако ми остане време ще направя няколко снимки и ще кача. :yes:

Най интересното е че при първото палене като монтирах турбината всичко по налягането и беше ок имаше си сила и всичко като монтирвах маркуча които влиза в смукателните колектори от толкова налягане при запалено положение не ми даваше да му го мушна :D :D а сега я форсирам до 3500-4000 с махната скоба дори неще да отлепи от смукателите....

Дано някои влезе в положение и даде малко акъл къде и е силата на тази мома :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Яну 2014, 18:38

Те като ги разменяш тия актуатори правиш ли някаква регулация на положението на клапите в блендата ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Яну 2014, 19:28

апсолютно никаква и двата са заводски настроени не вярвам всяко едно турбо за 136к.с да работи различно :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 05 Яну 2014, 19:36

по добре не пипаи актуатора защото както каза колегата ще има нужда от реглаж турбината на стенд , филтара на картерните газове не е от него от него ако е задрастен мотора почва да се облива от масло през капа4ката или другаде просто защото няма каде да ходят картерните газове. по добре опитаи да изчистиш геометрията на турбото и по описаният начин може да си рециклираш някои клапан да имаш поне един здрав на моята го направих и стана , а и един лек савет не е много хубаво да е оставаш да работи с откачени маркучи на турбото особено нагнетателните.актоатора може да го пробваш лесно като му сложиш по далга шлаувка и направиш вакуум с устата трябва да се прибере и като запушиш с праст маркуча актоатора трабва да стои в това положение да не изпуска но тези коли нямат проблем с него . опита с добар ел клапан на турбото . от него страдат много тези мотори а задалжително чистене на геометричта на турбото да е оправя по лесно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Яну 2014, 19:52

смятам да го сваля и изчистя добре..
A как бихте обеснили маслото в кулера а турбото да бачка...точно затова ме каря да си мисля че филтъра на картерните газове е за смяна...чувал съм че това е турботрошачката :D

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Яну 2014, 20:57

В кулера винаги има масло - дори и при чисто нова турбина. Няма как. Става дума за малко масло де - не да източваш чаши от него.

А филтъра за картерните газове вярно си е турботрошачка - ако не си го сменял го смени.
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към E46