Въпрос за катализатори БМВ Е46 320Д 150к.с.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Въпрос за катализатори БМВ Е46 320Д 150к.с.

Мнение от Leon » 09 Дек 2013, 17:53

русиабн написа:Ок олекна ми, че искам да ги махам ма тука някакви псевдо майстори взеха да ми обясняват, че май имало и т.н ....... и само ми вкарват мухи в главата :kuku: Причината да искам да ги махна е, че след дълго каране в градски условия миризмата на лютеница става толкова силна, че в гаража направо почвам да рева :mhihi: :mhihi:
П.С. В другата тема за махането на катализаторите не можах да видя лоши отзиви :arrow: напротив само положителни :yes:

Какво е миризма на лютеница? Да не се окаже, че просто трябва да си смениш меката връзка.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 09 Дек 2013, 18:04

Leon написа:
русиабн написа:Ок олекна ми, че искам да ги махам ма тука някакви псевдо майстори взеха да ми обясняват, че май имало и т.н ....... и само ми вкарват мухи в главата :kuku: Причината да искам да ги махна е, че след дълго каране в градски условия миризмата на лютеница става толкова силна, че в гаража направо почвам да рева :mhihi: :mhihi:
П.С. В другата тема за махането на катализаторите не можах да видя лоши отзиви :arrow: напротив само положителни :yes:

Какво е миризма на лютеница? Да не се окаже, че просто трябва да си смениш меката връзка.

Миризма на лютеница имам в предвид лютив дим без абсолютно никакъв цвят, който излиза отзад от гърнето, а не го усещам в купето /мека връзка/ :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 27 Дек 2013, 16:33

Gqbriel написа:
русиабн написа:Решен съм да ги махам. След като извърша манипулацията ще споделя какво е положението при мен :yes:

можеш ли да снимаш звука на турбото преди след и да кажеш какво сте променили :yes:

Здравейте колеги,
Първо ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ :wave: :yes:
Малко позакъснях с махането на тези катализатори ма сега вече съм готов и пиша за да си изпълня обещанието към колегата Гябриел, а може да е полезно и на други колеги :yes:
Така какво направихме:
Катализаторите ги махах при едни пичове от дружба в София. Относно горния катализатор само го отворихме, изтърбушихме дреболиите :mhihi: , след което корубата се затвори и завари. За долния катализатор- рязане с флекса изхвърляне на целия и на негово място поставяне на специално извита на машина тръба от неръждайка.
Искам да добавя, че след като свалихме катализаторите, като ги поразгледах честно казано не ми се видяха запушени, но пък преди това бях изпъвал колата 200-300км извънградско.
Резултати:
1. Звука- в купето звука не се промени по абсолютно никакъв начин и турбината се чува по абсолютно същия начин както преди. Единствено като се слезне от колата и застанеш отзад при ауспуха се усеща промяна в звука, но няма да описвам, а ще оставя да прегледате клипчетата и сами да правите изводи :yes:
2. Миризмата на "лютеница" /така описана от мен :mhihi: :kuku: /, ОБАЧЕ се пък появи миризма на нафта си- незнам как да я опише не е такава лютива, ама миризма си има- явно нафтата по бензиностанциите ни се е да си е....е майката :yes:
3. Пушек отзад /черен/ няма или поне до сега като гледах по фаровете на колите зад мен черен дим няма :yes:
3. Какво друго стана???? Тук ще напиша може би най-големия плюс от интервенцията- колата стана осезаемо по пъргава в диапазона от 1800-3400оборота. Реагира доста по бързо на всяко натискане на гаста и лично мое мнение е че динамиката и се подобри :yes: :lalala:
Горе долу в 5 изречения това мога да споделя от интервенцията, а ето и клипчетата:
преди махането им : http://vbox7.com/play:7daf281218
след махането им: http://vbox7.com/play:5ed426d818
П.С. Весело посрещане на всички колеги на новата година и много успехи и щастливи моменти с любимата марка :driving: :mhihi: :wave: :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E46