Бърз въпрос?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Бърз въпрос?
Смених помпа в резервоара, защото не искаше да качи нафта до отпред. Новата и тя се предаде след 3 седмици /беше нова помпа от голф 3 - пасва идеално/. Сега ще реша проблема по български. Имам една 'цицка', която ще ми играе възвратен клапан. Въпроса ми е къде да я сложа: преди филтъра, между филтъра и ГНП-то или няма значение?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Бърз въпрос?
Без помпа си обречен на мъки
Няма да стане, тя добавя дебит за екстремните ситуации, нали не искаш да ти изгасне колата по време на изпреварване?!?

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

70% ПОНЕ от тдс-ите са с изгоряла помпа в резервоара. Лекува се като не я оставяш под 15л. нафта.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Disasterr написа: /беше нова помпа от голф 3 - пасва идеално/. Сега ще реша проблема по български....
Нищо лично колега, но един такъв умник по същия начин мислеше, че на моята кола бензиновата помпа е същата като на ауди/фв Б4 и така български реши нещата, че после съм го псувал по български, руски, немски, патагонски, македонски, френски и испански

Само бели ми направи нищо друго...
Препоръчвам да сложиш такава каквато е била

ATR-42/72
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Disasterr написа:70% ПОНЕ от тдс-ите са с изгоряла помпа в резервоара. Лекува се като не я оставяш под 15л. нафта.
Тая "теория" я знам, и знам какво става ,като няма помпа в резервоара... Случвало ми се е от не работеща помпа в резервоара да ми побелее главата, когато с пълен резервоар и скорост 130 км/ч. изгасна мотора, а срещу мен вече идваше кола.... Стига недомислици... Помпата в резервоара осигурява освен паленето и тази допълнителна порция нафта, която е необходима при резки ускорения и по-екстремна необходимост на гориво... Нивото в резервоара е само за момента палене, но и това не е съвсем вярно...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

predel написа:Disasterr написа:70% ПОНЕ от тдс-ите са с изгоряла помпа в резервоара. Лекува се като не я оставяш под 15л. нафта.
Тая "теория" я знам, и знам какво става ,като няма помпа в резервоара... Случвало ми се е от не работеща помпа в резервоара да ми побелее главата, когато с пълен резервоар и скорост 130 км/ч. изгасна мотора, а срещу мен вече идваше кола.... Стига недомислици... Помпата в резервоара осигурява освен паленето и тази допълнителна порция нафта, която е необходима при резки ускорения и по-екстремна необходимост на гориво... Нивото в резервоара е само за момента палене, но и това не е съвсем вярно...
Понеже се отвори темата, повече от краткия отговор, който очаквах. Ще се съглася с теб колега и ще си намеря още една помпа от БМВ, втора ръка този път и ще я сменя. Не съм роб на колата си въобще, като цяло за мен е важно да не спира. Ще я сменя, след като казваш, че има такава опасност, това не е ташак. Реших да сложа тая 'цицка' защото съм го виждал на една е38 сбирка, при колежката ELZAGG. При нея проблема е същия, а и при много други. Понеже обясни за допълнителната порция нафта, обясни докрай какво точно се случва. Питам те защото, на мен ми се налга да я мачкам доста често рязко в града /се пак е тдс....

Поздрави на всички!
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Колега, така наречената "цицка" вече я няма! Просто сложих друга помпа /втора употреба/, защото когато най- много ти трябва мощност на колата при изпреварване или изкачване, "цицката" НЕ върши работа. Тя е само, ако ти е изгаснала колата поради недостиг на гориво- да можеш да подкачиш по-лесно с нея, а и тя от нафтата изгнива и се пука! 

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Аз на Е39-та слагах не OEM за око 160лв.с труда и 6м. си работи безотказно,после откраднаха колата.Иначе може и още да работи.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Disasterr написа:Колко я намери втората употреба и къде
Потърси във форума- има! Моята я купих за 70 лв. Цените варират между 80-120 лв.

От цървул, бална пантофка НЕ става!
10 мнения
• Страница 1 от 1