Смяна на говорители Е46 Седан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Re: Смяна на говорители Е46 Седан

Мнение от slavyan5 » 10 Юли 2011, 16:11

yarov написа:Привет,

незнам какви пари си приготвил и дали ти се занимава с доработки (на вратите най-вече -колегата е прав).

но виж това:
http://www.bavariansoundwerks.com/produ ... ies-Coupe/

направено е да пасва напълно - plug&play - за автомобили BMW.

Успех!

Това изглежда доста интересно, защото и аз искам малък ъпгрейт без много заемане на място.
А тези каква марка са?
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 16 Юли 2011, 17:22

колега,за да чуеш по-добър звук от оригиналните мид-баси (nokia ) на колата ще трябва да се изръсиш доста.
колегите по-горе правилно те насочиха към по-добри високочестотни.
стъпало и бас да свържеш към оригиналното цд е малко приключение, с 2-3 нежелани ефекта впоследствие.
а пък добре свирещ субуфер в е46 седан се прави малко трудно :smoke:

Потребител
Аватар

Мнение от chefo_92 » 14 Дек 2012, 23:24

Аз съм с BMW Е46 седан 98 година и слойих баскаса в багайника просто няма смисъл от нея, просто когато го затвори6 и баса си остава в багайника. Днес си взех две 10' бас колони sony и усилвател за одзад на кората обаче има проблем под кората е ламарина и малко трудно ще се отреже вапроса ми е дали ще се подобри звука в баса само с тях.

Потребител
Аватар
Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
Мечтае да кара: 320is
Детайли за колата: много убава :D

Мнение от joreto330 » 26 Дек 2013, 22:51

колеги здрвейте виждам че сте запознати и искм да попитам дали стват говорителите от седана на купе и специално ме интересува за задните (на кората) имам купе с харман кардон и мй ми замина единия говорител та ако намеря от седан дали ще стане? А другия варянт е да си купя нови говорители но рових и чесно казано не намерих от къде може да взема кардони ако някой им идея нека помогне благодаря ви !
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!

Потребител
Аватар
Кара: по сервизите
Мечтае да кара: без данъци
Детайли за колата: чупентия

Мнение от BM3d » 28 Дек 2013, 0:25

Нека и аз да се включа с малко инфо получено от опити и по-специално с Е46 седан.При мен го имаше същия проблем с музиката-каквито и говорители да слагах,все баса се губеше или звучеше като среда в кашон :mhihi: .Пробива дойде напълно случайно,когато задните говорители свиреха- пича с който ги свързвахме извади единия за да провери дали не е на противофаза и...изведнъж баса стана по-плътен и то без никакви туби.От там се светнах :idea: ,че баса не е слаб а просто няма как да влезе в купето,тъй като изолацията е доста сериозна.Всичко което липсваше беше фазоинвертор или така наречения басрефлекс,но това доведе до въпроса къде да пробия, че да сложа басрефлекса без да разваля оригиналния вид на кората(а и съм без ски сак).И понеже имах под ръка 12'' суб и стъпало ,реших да направя следното:
Извадих и двата задни говорителя и оставих техните отвори вместо басрефлекси(понеже са покрити и с оригинални решетки не се вижда липсата им) а сигнала който отива към тях го вкарах в стъпалото(вход високо ниво).За предна линия бях взел 2 широколентови говорителя на Boschmann и 2 динамични пищялки пак Boschmann с филтри за тях.
Та схемата при мен бе-С настройката от касетофона засилих задната линия повече а предната намалих и така постигнах що-годе балансиран звук.Единствения минус бе,че задната линия нямаше среди и високи,но пък звука като цяло стана това което исках.(а и аз седя отпред :mhihi: ) Дано съм бил полезен...Поздрави.
If a man loves his wife more than his car,that mean he never had BMW...

Предишна

Назад към E46