Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Турбината работи но не надува достатъчно 320д СНИМКИ!!
Здравейте колеги,колата е 320д 136к.с днес завърших смяната на турбото което бях свалил от работеща кола та имах странични проблеми с замръзяването на радиатора но днес времето беше с мен и успях да премахна водата и да налея антифриз
След като запалих оставих колата около 1-2 часа запалена и на място с интервално форсиране през 15-20мин за да избута каквото има през ауспуха,като се има в предвид че маркуча на кулера които влиза в смукателите го бях извадил защото не съм изчистил смукателите и кулера и така с сегашното което монтирах да избута всичкото масло извън смукателите.Повечето го изкара но така си нямах напредстава дали всичко е наред и накрая свалих кулера и утре ще го изчистя на пароструика да съм сигурен че няма масло.
След всички тези процедури запалих наново колата без кулер за да може със сигурност да се прочисти генерацията,та загледах се в маркуча които излиза от турбото този от снимката номер 1 http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2108&hg=11&fg=40
че докато работеше колата на обороти масло не изхвърляше което е на добре,запънах педала на газта на 2500 оборота и също не мяташе масло,а ако е зле турбото би трябвало,та няколко пъти го направих това и все пипам маркуча вътре и по стените има малко масло не съм чистил самия маркуч но би трябвало да хвърля масло на поразия ако има нещо или се лъжа ?
Другото е че има едно като свирене което немога да определя от къде е,като изфорсирам колата примерно както си е на 800 оборота и дам рязко газ до 1500-2000 между 1500-2000 и дори в високите на 2800-3500 има едно моментно свирене което немога да определя

След всички тези процедури запалих наново колата без кулер за да може със сигурност да се прочисти генерацията,та загледах се в маркуча които излиза от турбото този от снимката номер 1 http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2108&hg=11&fg=40
че докато работеше колата на обороти масло не изхвърляше което е на добре,запънах педала на газта на 2500 оборота и също не мяташе масло,а ако е зле турбото би трябвало,та няколко пъти го направих това и все пипам маркуча вътре и по стените има малко масло не съм чистил самия маркуч но би трябвало да хвърля масло на поразия ако има нещо или се лъжа ?

Другото е че има едно като свирене което немога да определя от къде е,като изфорсирам колата примерно както си е на 800 оборота и дам рязко газ до 1500-2000 между 1500-2000 и дори в високите на 2800-3500 има едно моментно свирене което немога да определя
Последна промяна angelBMW на 06 Яну 2014, 16:53, променена общо 7 пъти
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Масло в маркуч на кулера и странно свиркане
Привет , относно свиренето евентуално ремьк , при ниски температури просвирва . Карай и не се притеснявай , весела коледа 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Зависи какво е това свирене - на мен ми е свирила кола от вакуум. Погледни и как си вързал вакуумите.
За маслото по маркуча - нормално е и при напълно изрядна турбина да има по мъничко масълце в кулера и маркучите.
За маслото по маркуча - нормално е и при напълно изрядна турбина да има по мъничко масълце в кулера и маркучите.
Si non confectus, non reficiat.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Прав си колега,днес изчистих кулера и маркучите и монтирах всичко запалих оставих да работи около 1ч но през този 1ч работа реших да проверя дали надува турбината затиснах я на 2000 оборота и на 3000 и като пипнах маркуча които влиза в колекторите мек като циц*
иначе турбината се чува фиу миу фиу миу започвам да се замислям за ел.вакумите или актуатора на турбината стана тъмно и не виждах вече нищо.Има ли начин да се свали тази клапа докато е монтирано турбото или заради нея трябва и турбината да се свали?
Някои може ли да даде схемата как трябва да са вързани всички ел клапи струва ми се че некои маркуч е сложен не където трябва
Като цяло колата върви като че ли е без турбо

Някои може ли да даде схемата как трябва да са вързани всички ел клапи струва ми се че некои маркуч е сложен не където трябва

Като цяло колата върви като че ли е без турбо

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Турбото работи но не надува маркучите
Колега вземи най-накрая я подкарай тази кола и тогава пиши дали има някакъв проблем. Стига си я мъчил, форсирал и "обарвал" на място.
По въпроса ти - имам бустметър в колата и на място колкото и да я форсирам стрелката почти не помръдва от 0-та. Буст има само когато колата е в движение (под товар).
По въпроса ти - имам бустметър в колата и на място колкото и да я форсирам стрелката почти не помръдва от 0-та. Буст има само когато колата е в движение (под товар).
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
абе незнам ама моята на място като и дам гас и маркуча се надуваше като топка,съмнява ме на място да не надува турбината и да са меки маркучите

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
-->Един съвет смени си буст метър или помисли дали е сложен на правилното мястоgromovich написа:Колега вземи най-накрая я подкарай тази кола и тогава пиши дали има някакъв проблем. Стига си я мъчил, форсирал и "обарвал" на място.

Колегa не си прав...сменил сам доста такива модели и кви ли не проблеми съм виждал и знам че маркучите дори и на място като се форсира мотора трябва да са твърди тоест БУСТ да има..аз не виждам логика иначе на тая турбина.
Пуснах темата с запитване в случаи че някои даде по добър съвет или мнение така или иначе проблема е някаде около турбото,утре ще сменя актуатора с другия които имам и ще видим дали има някакво решение
Нека се придържаме към темата и запазим излишните мнения настрана
По темата:
Колата не само съм я форсирвал и обарвал на място дори се опитах да я покарам но върви като без турбо а турбината се чува.

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
едно мога да кажа със сигурност - и на място при подаване на ГАЗ - маркучите се надуват...
ако си сигурен, че си мушнал вакуумите - провери си турбо пътищата - вземи едно шише тип "пулверизатор" - сипи му течен сапун и вода - разклати добре - накарай жена ти /ако имаш жена, ако не - хвани съседката/ да подава регулярно газ до към 3 - 4 к и малко - ти си пръскай с шишенцето - залягай и гледай дали от някъде изпуска - респективно прави балони сапунената вода
п.с. аз на няколко пъти тръгвах да викам съседката, ама жена ми не даваше...та не знам дали със съседка ще се получи
ако си сигурен, че си мушнал вакуумите - провери си турбо пътищата - вземи едно шише тип "пулверизатор" - сипи му течен сапун и вода - разклати добре - накарай жена ти /ако имаш жена, ако не - хвани съседката/ да подава регулярно газ до към 3 - 4 к и малко - ти си пръскай с шишенцето - залягай и гледай дали от някъде изпуска - респективно прави балони сапунената вода

п.с. аз на няколко пъти тръгвах да викам съседката, ама жена ми не даваше...та не знам дали със съседка ще се получи

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
shmotza написа:едно мога да кажа със сигурност - и на място при подаване на ГАЗ - маркучите се надуват...
ако си сигурен, че си мушнал вакуумите - провери си турбо пътищата - вземи едно шише тип "пулверизатор" - сипи му течен сапун и вода - разклати добре - накарай жена ти /ако имаш жена, ако не - хвани съседката/ да подава регулярно газ до към 3 - 4 к и малко - ти си пръскай с шишенцето - залягай и гледай дали от някъде изпуска - респективно прави балони сапунената вода![]()
Това е първия и най лесен вариант с които бях замислил да започна утре

Но и другото е че актуатора на турбото мисля че е спекал или нещо не работи правилно защото от колата която го свалих работеше турбото но самата кола беше с чукащи лагери и от тогава като тествах турбината обърнах внимание че самия актуатор които е с гайката изобщо не реагираше при никакви обороти.
Някои може ли да обесни каква е цялата роля на актуатора ако може подробно

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
angelBMW написа:shmotza написа:едно мога да кажа със сигурност - и на място при подаване на ГАЗ - маркучите се надуват...
ако си сигурен, че си мушнал вакуумите - провери си турбо пътищата - вземи едно шише тип "пулверизатор" - сипи му течен сапун и вода - разклати добре - накарай жена ти /ако имаш жена, ако не - хвани съседката/ да подава регулярно газ до към 3 - 4 к и малко - ти си пръскай с шишенцето - залягай и гледай дали от някъде изпуска - респективно прави балони сапунената вода![]()
Това е първия и най лесен вариант с които бях замислил да започна утре![]()
Но и другото е че актуатора на турбото мисля че е спекал или нещо не работи правилно защото от колата която го свалих работеше турбото но самата кола беше с чукащи лагери и от тогава като тествах турбината обърнах внимание че самия актуатор които е с гайката изобщо не реагираше при никакви обороти.
Някои може ли да обесни каква е цялата роля на актуатора ако може подробно
с 2 думи, т.е. неподробно - въпросната джаджа /камбанка, разтоварващ клапан, актуатор и т.н./, в случая посредством вакуум, дърпа едно лостче, което пък на свой ред мени ъгъла на лопатите в турбото
п.с.-най-лесно ще го провериш като сложиш единя край на маркучето в камбанката и смучеш от другия край /това упражнение на загасена кола/ - лесно ще разбереш дали е спекло

- gromovich
- младши ентусиаст
-
-->Един съвет смени си буст метър или помисли дали е сложен на правилното мястоangelBMW написа:gromovich написа:Колега вземи най-накрая я подкарай тази кола и тогава пиши дали има някакъв проблем. Стига си я мъчил, форсирал и "обарвал" на място.

Колега, уредът е VDO и е свързан към всмукателния колектор. Именно това е най-правилното място, откъдето може да се вземат показанията, но това е друга тема.
Значи на място, при форсиране, може и да надува маркучите, но това определено е далеч от максималното работно налягане от 1,3 бара за тази турбина.
Друго, което може да те посъветвам е да провериш ел. клапана на турбото. Ако искаш размени ги с този, който управлява ЕГР-а - еднакви са.
Видях, че си свалял колектора и в тази връзка бих те посъветвал да си провериш вакум маркучетата. Аз лично като си свалях колектора бях разменил входа и изхода на ел. клапана на ЕГР-а. В резултат колата си палеше и работеше нормално, но в движение си беше умрял кон.
Друго, което се сещам е като си свалял колектора, преди да го почистиш свали ли МАП сензора, който се намира от задната страна на колектора? Възможно е да си го повредил при чистенето или да е зацапан. Има случай, когато някой прищипват и кабелчето на МАП сензора при обратното монтиране на колектора.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
shmotza написа:angelBMW написа:shmotza написа:едно мога да кажа със сигурност - и на място при подаване на ГАЗ - маркучите се надуват...
с 2 думи, т.е. неподробно - въпросната джаджа /камбанка, разтоварващ клапан, актуатор и т.н./, в случая посредством вакуум, дърпа едно лостче, което пък на свой ред мени ъгъла на лопатите в турбото
п.с.-най-лесно ще го провериш като сложиш единя край на маркучето в камбанката и смучеш от другия край /това упражнение на загасена кола/ - лесно ще разбереш дали е спекло
Това с смукането съм го пробвал и работи

До колегата громович,не сам свалял смукателните колектори,но иначе варианта с ел клапите не го знаех че са еднакви..ще опитам

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Здравейте,днес започнах първо с актуатора/разтоварващия клапан на турбото проверих всички маркучи на вакумите дали са вързани правилно всичко си е където трябва и започнах с първо палене и като запалих видях след като запалих актуатора прибра до края като откача маркучите от бутилката които отиват в вакума актуатора се връща на началната си позиция.В момента които закача маркучите за бутилката веднага актуатора пак тръгва да прибира до краи и се усеща самия мотор как се затормозява един вид но не точно подавам му газ и пак същото фиу миу ама не надува маркучите.
До колкото знам АКТУАТОРА тоест тази пръчица с гайката трябва като запали колата да се самонастройва а не да отива в дъно,и при подаване на газ зависи от оборотите да влезе в роля и пръчицата с гайката но уви още при паленето и отива в дъно.
Опитах да разменя вакумите,сложих от егр-а на актуатора и при първите паления актуатора не отиваше в дъно а съвсем леко помръдваше и след 2-3 форсирания до 2500-3000 пак започна да отива в дъно дори на празен ход.разкачах маркучи обръщах на обратно но все същия дефект...
Интересното е че след като монтирах турбото и при първите 3-4 паления турбото надуваше отлично но какво стана изведнаж напредстава си нямам

Накратко казано турбото е постоянно разтоварено и колата работи в авариен режим
До колкото знам АКТУАТОРА тоест тази пръчица с гайката трябва като запали колата да се самонастройва а не да отива в дъно,и при подаване на газ зависи от оборотите да влезе в роля и пръчицата с гайката но уви още при паленето и отива в дъно.
Опитах да разменя вакумите,сложих от егр-а на актуатора и при първите паления актуатора не отиваше в дъно а съвсем леко помръдваше и след 2-3 форсирания до 2500-3000 пак започна да отива в дъно дори на празен ход.разкачах маркучи обръщах на обратно но все същия дефект...
Интересното е че след като монтирах турбото и при първите 3-4 паления турбото надуваше отлично но какво стана изведнаж напредстава си нямам

Накратко казано турбото е постоянно разтоварено и колата работи в авариен режим
- gromovich
- младши ентусиаст
-
Колега, само да уточня и по мое мнение с размяната на вакумите на турбото и ЕГР не би трябвало да се получи нищо положително. ЕГР-а си има отделен режим на работа и управление.
Малко извън темата - до колкото знам на празен ход ЕГР-а е затворен (според някои колеги от форума на празен ход ЕГР-а е леко отворен). След това до към 2000 оборота (не съм сигурен точно, по скоро по спомен цитирам) е отворен и след това ЕГР-а е затворен и не пуска изгорели газове към двигателя, за да може колата да има пълна мощност.
Малко извън темата - до колкото знам на празен ход ЕГР-а е затворен (според някои колеги от форума на празен ход ЕГР-а е леко отворен). След това до към 2000 оборота (не съм сигурен точно, по скоро по спомен цитирам) е отворен и след това ЕГР-а е затворен и не пуска изгорели газове към двигателя, за да може колата да има пълна мощност.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Поразрових се малко из чичо гугъл и попаднах на доста интересни неща ще започна първо с клипчето за да придобиете горе долу някаква представа
http://www.youtube.com/watch?v=2TNk3IuW7-4 при мен се получава същото след като запаля и актуатора-VGT (Variable Geometry Turbine) отива в същото пълно отворено положение като на клипчето но при подаване на газ стои на същото положение тоест е заседнало/спекло.
Та след като набих реплей на клипчето около 10-12 пъти ми хрумнаха няколко идеи и се разтършувах пак чрез чичо гугъл и попаднах на 2 много полезни теми за мен надявам се да станат и за вас.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=53941 тук има подробна информация за пикливите дефекти и функции на актуатора и ако прочетете всички мнения ще видите че са писали същото запитване като при мен с свиркането/whistle при смяна на скорост както имам и аз.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?t=68028
Ето тук започва най-интересното,прочутите вакуми на ЕГР и на VGT(Актуатора) имат свои отделни филтърчета през които дишат(днес докато ги размятах случайно си помислих че може да е нещо такова но изобщо бях на друга вълна и не ги разглобих,сетих се че най вероятно ще е като филтър защото вече съм имал проблем с релето на перките на радиатора и климатика а там са същите.)Накратко казано ако тези филтърчета се задръстят самите вакуми нямат от къде да дишат чист въздух и да подадат сигнала към егр-а или актуатора и спичат и в повечето случаи се залагваме и сменяме ненужни части...
Все още не съм направил тази процедура но утре ще ми е първата работа да се надявам че ще има ефект
Ето това представляват филтърчетата в извадено положение
http://www.youtube.com/watch?v=2TNk3IuW7-4 при мен се получава същото след като запаля и актуатора-VGT (Variable Geometry Turbine) отива в същото пълно отворено положение като на клипчето но при подаване на газ стои на същото положение тоест е заседнало/спекло.
Та след като набих реплей на клипчето около 10-12 пъти ми хрумнаха няколко идеи и се разтършувах пак чрез чичо гугъл и попаднах на 2 много полезни теми за мен надявам се да станат и за вас.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=4&t=53941 тук има подробна информация за пикливите дефекти и функции на актуатора и ако прочетете всички мнения ще видите че са писали същото запитване като при мен с свиркането/whistle при смяна на скорост както имам и аз.
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?t=68028
Ето тук започва най-интересното,прочутите вакуми на ЕГР и на VGT(Актуатора) имат свои отделни филтърчета през които дишат(днес докато ги размятах случайно си помислих че може да е нещо такова но изобщо бях на друга вълна и не ги разглобих,сетих се че най вероятно ще е като филтър защото вече съм имал проблем с релето на перките на радиатора и климатика а там са същите.)Накратко казано ако тези филтърчета се задръстят самите вакуми нямат от къде да дишат чист въздух и да подадат сигнала към егр-а или актуатора и спичат и в повечето случаи се залагваме и сменяме ненужни части...

Все още не съм направил тази процедура но утре ще ми е първата работа да се надявам че ще има ефект

Ето това представляват филтърчетата в извадено положение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5