Проблеми с диодните стопове и за лайт модула
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Проблеми с диодните стопове и за лайт модула
Колеги наскоро ми дадоха диодни стопове на Eagle Eye за седанка.Включих стоповете и нищо не се случи на габарит.След като се загледахме в тях от растояние 10см забелязъхме че едвам светят по един ред диоди и веднага се усъмних в проблемната маса на всички 46-ци фейски или друго яче със нагорялата букса от годините.Стоповете светят нормално на мигач и спирачка но на габарит непожелаха.След като не се справих сам с проблема,отидох при ел-техник,който веднага ми каза че проблема е в стоповете.Обясних му че ги пробвахме на друга фейска и всичко е наред и си светят нормално.После 30 мин лутане и мерене на кабели и накрая пусна един централен плюс от някъде и стоповете светнаха като хората и заяви че лайт модула на 90 % прави бела.Със заводските си стопове не съм имал проблеми да несветят или да светят слабо,но реших да пробвам с лайт модул от преди фейска.Грейнаха и диодни стопове и всякакви лампи перфектно
но пък някой от светодиодите несветнаха обяснимо,защото модула е от преди фейса и там габаритете са друго яче.Та мисалта ми е че аз толкова много години чвно съм карал с проблемен лайт модул и не съм усетил,защото на оригиналните стопове габаритчето си светеше нормално,но с новия лайт модул направо направо светнаха ама светнаха
никога не съм ги виждал така да светят на габарит.Въпросът ми е дали мога да си отремонтирам лайт модула и защо толкова години не е направил някаква беля на габарит или дали просто иска някаква пренастройка или кодировка?

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Проблеми с диодните стопове и за лайт модула
На първо време, диагностика и прекодиране.
За ремонт може и да стане, но при добър електрончик. Предполагам, че във WDS-а има схема на лайт модула за елктрончика. Но по добре е да си видш версията на лайт модула и да си вземеш такъв втора ръка. И после обезателно синхронизация на модула, че иначе ще излезе точка, на дисплея на таблото и километрите ще замръзнат на някои места.
За ремонт може и да стане, но при добър електрончик. Предполагам, че във WDS-а има схема на лайт модула за елктрончика. Но по добре е да си видш версията на лайт модула и да си вземеш такъв втора ръка. И после обезателно синхронизация на модула, че иначе ще излезе точка, на дисплея на таблото и километрите ще замръзнат на някои места.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Rundev написа:Колеги наскоро ми дадоха диодни стопове на Eagle Eye за седанка.Включих стоповете и нищо не се случи на габарит.След като се загледахме в тях от растояние 10см забелязъхме че едвам светят по един ред диоди и веднага се усъмних в проблемната маса на всички 46-ци фейски или друго яче със нагорялата букса от годините.Стоповете светят нормално на мигач и спирачка но на габарит непожелаха.След като не се справих сам с проблема,отидох при ел-техник,който веднага ми каза че проблема е в стоповете.Обясних му че ги пробвахме на друга фейска и всичко е наред и си светят нормално.После 30 мин лутане и мерене на кабели и накрая пусна един централен плюс от някъде и стоповете светнаха като хората и заяви че лайт модула на 90 % прави бела.Със заводските си стопове не съм имал проблеми да несветят или да светят слабо,но реших да пробвам с лайт модул от преди фейска.Грейнаха и диодни стопове и всякакви лампи перфектноно пък някой от светодиодите несветнаха обяснимо,защото модула е от преди фейса и там габаритете са друго яче.Та мисалта ми е че аз толкова много години чвно съм карал с проблемен лайт модул и не съм усетил,защото на оригиналните стопове габаритчето си светеше нормално,но с новия лайт модул направо направо светнаха ама светнаха
никога не съм ги виждал така да светят на габарит.Въпросът ми е дали мога да си отремонтирам лайт модула и защо толкова години не е направил някаква беля на габарит или дали просто иска някаква пренастройка или кодировка?
Според мен проблема не в лайт модула, а в това, че трябва модула да се кодира за фейсови диодни стопове ако го позволява обаче версията на стоповете, много често когато на стария фейс някой си сложи стопове от новия освен че се пооправят буксите после се кодира модула за да може да си светят като на фейса знаеш за какво ти говоря, на стария фейс габатира свети на едно със спирачката и като натиснеш спирачката светват по силно, а на фейса горе не трябва да свети само на спирачка.
Правили сме ги тези неща много пъти и затова ти казвам кодировка ако го позволява ако не ще трябва да смениш модула с фейсов и там вече нещата след кодиране ще си дойдат на мястото.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Колеги добре,искате да ми кажете че дори да си взема втоера ръка фейсов модул,пак трябва да го прекодирам така ли? Това за замръзване на километри и прочие с някакви точки сефте го чувам
Говирм за лайт модул нали така?

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Точно така. Стига да е поне приблизителна версията на лайт модула.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Точно така. Стига да е поне приблизителна версията на лайт модула.
Предполагам че програмирането е пак с DIS-а?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
vavilon написа:Точно така. Стига да е поне приблизителна версията на лайт модула.
Какво значи да е приблизителна версията ? Какъв му е проблема да си сложи модул от е46 2004 година ? И прекодирането мисля че става само със Скенер, защото се коригират километрите.
и колегата преди да си сменя лайт модула да премери с един мултицет по кой кабел за габаритите какъв волтаж му идва и да пробва да го настрой. На преди фейс седан отзад за стоп/габарит и габарит идват два кабела. Първия на габарит има ~5v, а на стоп 12v, втория е пак за габарит и по него идва само 12v.
- oci
- старши ентусиаст
-
dido0o``` написа:vavilon написа:Точно така. Стига да е поне приблизителна версията на лайт модула.
Какво значи да е приблизителна версията ? Какъв му е проблема да си сложи модул от е46 2004 година ? И прекодирането мисля че става само със Скенер, защото се коригират километрите.
и колегата преди да си сменя лайт модула да премери с един мултицет по кой кабел за габаритите какъв волтаж му идва и да пробва да го настрой. На преди фейс седан отзад за стоп/габарит и габарит идват два кабела. Първия на габарит има ~5v, а на стоп 12v, втория е пак за габарит и по него идва само 12v.
не са само километрите, шасито, кодировката също трябва да се смени, т.е да се пренесе от табло или евс.
По-старите версии на модулите с27, С28 не подържат опцията за фейсови стопове и тогава това което имаш предвид с настройването няма да стане пробвано е вече
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
oci написа:dido0o``` написа:vavilon написа:Точно така. Стига да е поне приблизителна версията на лайт модула.
не са само километрите, шасито, кодировката също трябва да се смени, т.е да се пренесе от табло или евс.
По-старите версии на модулите с27, С28 не подържат опцията за фейсови стопове и тогава това което имаш предвид с настройването няма да стане пробвано е вече
Да и аз съм го пробвал, но и никъде в темата не пише каква е сегашната версия на лайт модула

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Тези теми за лайт модула съм го пропуснал
Добре де какво ще стане ако намеря да кажем същия като моя,фейсов ала бала и не го прекодирам?Какво правим ако колата ми неиска да се прекодира и всъщност възможно ли е лайт модула да е бил проблемен през цялото време и да недава да кодирам колата,защото четеш ли с ДИС-а няма проблеми,четеш триеш грешки но пробваш ли да я кодираш нещо и даваше една странна грешка и никой неможе да ми реши проблема,поне в Сливен.Даже търсих схема на кабелите и презапоявах ОБД кабелите,после обръщах сигнал с mprog и прочие и пак нестана.

- vavilon
- старши ентусиаст
-
dido0o``` написа:oci написа:dido0o``` написа:vavilon написа:Точно така. Стига да е поне приблизителна версията на лайт модула.
Да и аз съм го пробвал, но и никъде в темата не пише каква е сегашната версия на лайт модула
Rundev написа:Колеги наскоро ми дадоха диодни стопове на Eagle Eye за седанка.Включих стоповете и нищо не се случи на габарит.След като се загледахме в тях от растояние 10см забелязъхме че едвам светят по един ред диоди и веднага се усъмних в проблемната маса на всички 46-ци фейски или друго яче със нагорялата букса от годините.Стоповете светят нормално на мигач и спирачка но на габарит непожелаха.След като не се справих сам с проблема,отидох при ел-техник,който веднага ми каза че проблема е в стоповете.Обясних му че ги пробвахме на друга фейска и всичко е наред и си светят нормално.После 30 мин лутане и мерене на кабели и накрая пусна един централен плюс от някъде и стоповете светнаха като хората и заяви че лайт модула на 90 % прави бела.Със заводските си стопове не съм имал проблеми да несветят или да светят слабо,но реших да пробвам с лайт модул от преди фейска.Грейнаха и диодни стопове и всякакви лампи перфектноно пък някой от светодиодите несветнаха обяснимо,защото модула е от преди фейса и там габаритете са друго яче.Та мисалта ми е че аз толкова много години чвно съм карал с проблемен лайт модул и не съм усетил,защото на оригиналните стопове габаритчето си светеше нормално,но с новия лайт модул направо направо светнаха ама светнаха
Та ясна е работата. Остава колегата да каже каква версия му е лайт модула. Може да се види софтуерно или хардуерно (разглобяване).

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Сега ще го изкарам и ще го цъкна,до няколко часа ще го кача че съм на работа 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Колеги взех си модул от 2005-та обаче всичко се сбърка......светлините взеха да мигат като че ли има много изгорели неща,получи се една точка на дисплея,не се чува бъзера и неможе да намаля осветлението на инструментите
Като пробвах с на едно причтелче модула няма проблем,всичко си е наред.Ще иска най вероятно прекодиране но как да стане като програмите казат че нямат връзка с някой модули включително и лайт-а 

- oci
- старши ентусиаст
-
Rundev написа:Колеги взех си модул от 2005-та обаче всичко се сбърка......светлините взеха да мигат като че ли има много изгорели неща,получи се една точка на дисплея,не се чува бъзера и неможе да намаля осветлението на инструментитеКато пробвах с на едно причтелче модула няма проблем,всичко си е наред.Ще иска най вероятно прекодиране но как да стане като програмите казат че нямат връзка с някой модули включително и лайт-а
Точката е заради ВИНА в модула трябва да се смени с твоя и ще изчезне след това вече не знам с какви програми работите, но няма начин да не стане се кодира по твоята кола и всичко си идва на мястото с мигане и т.н.
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3