Водата в радиатора и по маркучите замръзнаха

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Водата в радиатора и по маркучите замръзнаха

Мнение от angelBMW » 24 Дек 2013, 17:07

здравейте,колата е 320д 136к.с днес завърших с сменяването на турбината и случайно пипнах един от маркучите на радиатора и беше заледен отвътре скреж и то доста в бутилката на радиатора също има доста скреж представям си в мотора какво ще е,та колата не сам я карал единствено я запалих да чуя турбината за няма и 15-20сек.
В радиатора е смесен антифриз с вода но е пукната бутилката на радиатора и леко губи и с времето където съм наливал се е събрало голям процент вода и съответно стана лед...какви опции имам за да избегна всичко това и да го размразя за да го напълня с антифриз?
Топъл гараж нямам.... :dunno:
Последна промяна angelBMW на 26 Дек 2013, 19:43, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Re: Водата в радиатора и по маркучите замръзнаха

Мнение от TurboDieselComby » 24 Дек 2013, 17:14

А комшия с гараж няма ли наоколо?

Незнам от къде си ама тази сутрин в София беше доста студено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 24 Дек 2013, 17:21

Ако е само заскрежено палиш и караш :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 24 Дек 2013, 18:11

В мотора се заледява последно. Пали, покарай докато отвори термостата, после източи и долей чист антифриз, докато не са паднали още температурите довечера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 24 Дек 2013, 18:21

нямам комшия с гараж от скоро съм в плодвид и доста неща са ми непознати в околието..иначе маркучите са лед лед твърди но се вижда малко вода из радиатора и по маркучите днес нищо неможах да направя повече по въпроса че от слагането на турбината бях се вледенил повече и от маркучите :lol: да се надявам утре да омекне малко времето макар че не ми се вярва,та след като я угасих и налях малко антифриз които ми беше останал но от тогава не съм поглеждал какво е станало утре вече ще я мисля но всякакви варианти и препоръки ще са ми от полза :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 26 Дек 2013, 0:00

Трябва водата да е много повече от антифриза за да стане лошо,имал съм случай като твоя и една духалка под колата за 2/3 часа свърши работа.Не пали колата с цел да се оправи само, трудно ще стане има риск да замине мотора.Махай маркучите към радиатора и духалката от долу.Ако нямаш духалка печка закачи колата и я изтегли до автомивка и пак махаш маркучите от радиатора и нападаш с пароструйката.Успех
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: За триене

Мнение от vavilon » 26 Дек 2013, 13:20

Колега, върни си заглавието на темата и поясни как си се справил!
Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Re: За триене

Мнение от angelBMW » 26 Дек 2013, 19:53

vavilon написа:Колега, върни си заглавието на темата и поясни как си се справил!
Благодаря.

Добре да започнем с това че вчера времето беше с мен и водата се беше размразила до някаде но не напълно!
Напълних 20литра гореща вода и започнах да наливам върху радиатора дано сте обърнали внимание като махните пласмасата която закрива радиатора и перките та от горе на радиатора има 2 дупчици и самия радиатор се образува като канал наливах там 20-те литра вода малко по малко докато се стече по целия радиатор също така и върху предната част през 5-10мин наливах постоянно докато се размрази самия радиатор,изкарах маркучите на водата и тях ги изчистих с гореща вода и наново по местата си,след 2 часа мъки да се размрази без да има никакви проблеми,след цялата тази процедура за размразяване напълних и обезваздуших системата и я оставих да работи 2 часа да съм сигурен че всичко е размразено и за финал източих наново водата и налях антифриз които закупих от бензиностанцията за 5лв 1л не помня как се казваше аз взех 4л пише че се смесва 1:1 1л вода с 1л антифриз но аз налях 4л антифриз с 1,5л вода защото в кръга на мотора със сигурност е останало вода обезваздушавате наново и сте вие :yes:

Назад към E46